Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Μαΐου 2012

Johan Galtung


Νορβηγός καθηγητής, πρωτοπόρος στην μελέτη για την παγκόσμια ειρήνη, υπαινίσσεται σύνδεσμο μεταξύ της σφαγής στη Νορβηγία και της Μοσάντ

Άρθρο από την ισραηλιτική Haaretz / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Κάνοντας αρκετά αντισημιτικά σχόλια, ο Νορβηγός κοινωνιολόγος Johan Galtung υπερασπίζεται επίσης «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» και λέει ότι η εβραϊκή επιρροή ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στο Άουσβιτς.
Ο Johan Galtung, Νορβηγός κοινωνιολόγος που έχει το παρατσούκλι "ο πατέρας των μελετών της ειρήνης," έκανε αντισημιτικά και αντι-ισραηλινά σχόλια, ενώ δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αργότερα στο νορβηγικό Τύπο και σε μια συνέντευξη με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ που ακολούθησε.
Μεταξύ των άλλων, ο Galtung υποστήριξε ότι υπάρχει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της ευθύνης για τη σφαγή των παιδιών στη Νορβηγία το περασμένο καλοκαίρι, (από τον Μπρέιβικ) και της Μοσάντ«Οι Εβραίοι ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, και τα κατευθύνουν για χάρη του Ισραήλ», έγραψε ο Galtung σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στη Νορβηγία.
Επεσήμανε ότι ένας από τους παράγοντες πίσω από τα αντισημιτικά συναισθήματα που οδήγησαν στο Άουσβιτς ήταν το γεγονός ότι οι Εβραίοι κατείχαν θέσεις με επιρροή στη γερμανική κοινωνία.
Ο Galtung συνέστησε επίσης την ανάγνωση του βιβλίου "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» - ένα από τα πιο δημοφιλή αντισημιτικά κείμενα στον κόσμο.
Ο καθηγητής Galtung, 82-χρονών, είναι ένας από τους ιδρυτές του μαθήματος που ονομάζεται «Μελέτες για την Ειρήνη και την Επίλυση των Συγκρούσεων», καθώς και ιδρυτής της διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη - Peace Research Institute στο Όσλο. Θεωρείται αξιοσέβαστος κοινωνιολογικός ερευνητής, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, και είναι ο συγγραφέας πάνω από χιλίων άρθρων και πάνω από εκατό βιβλίων. Μερικά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί επίσης στα εβραϊκά.
Τα αντισημιτικά σχόλια του Galtung εκτέθηκαν από την ιστοσελίδα του νορβηγικού περιοδικού, “Humanist” (Http://humanist.no). Ορισμένα από τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο το περασμένο καλοκαίρι, και άλλα γράφτηκαν από τον Galtung σε απάντηση ενός άρθρου που τον επέκρινε και που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό.
Μεταξύ άλλων ισχυρισμών, ο Galtung δήλωσε ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ του Anders Behring Breivik, υπεύθυνου για την σφαγή δεκάδων παιδιών στη Νορβηγία το περασμένο καλοκαίρι, και εβραϊκών και ισραηλινών φατριών. Η σύνδεση αυτή υποτίθεται ότι βασίζεται στο γεγονός ότι ο δολοφόνος έχει δεσμούς με τους "Ελευθεροτέκτονες", οργάνωση η οποία έχει εβραϊκή καταγωγή," σύμφωνα με Galtung. Η υποτιθέμενη σύνδεση με το Ισραήλ είναι μέσω της Μοσάντ - η οποία πιστεύει ο Galtung, ότι μπορεί να διέταξε τον Breivik.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Galtung ανέφερε μια θεωρία συνωμοσίας, που συνδέει τη σφαγή του περασμένου καλοκαιριού στη Νορβηγία με την επίθεση από την Etzel (πρόκειται για την Ιργκούν, σιωνιστική στρατιωτική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οργάνωση ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΕΝΑΧΕΜ ΜΠΕΓΚΙΝ) το 1946 στο ξενοδοχείο King David [ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΑΝΕΤΙΝΑΧΘΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΕΠΗΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΟΜΗΤΟΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟΤΤΕ, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ (ΤΟΚΑΨΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ) ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΩΣ ΝΤΕΪΡ ΓΙΑΣΙΝ ΚΛΠ ΚΛΠ],  - και οι δύο επιθέσεις έλαβαν χώρα στις 22 Ιουλίου. Τελείωσε με αυτό τον εκπληκτικό ισχυρισμό: «Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε την έκθεση της νορβηγικής αστυνομίας σχετικά με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της δίκης."
Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την Haaretz, την Κυριακή, ο Galtung ζήτησε να ξεκαθαρίσει τους ισχυρισμούς του. "Όταν δεν ξέρουμε τίποτα για το ποιος είναι πίσω από τον Breivik, συμπεριλαμβανομένου του εάν δεν υπάρχει κανείς σε όλα, κάθε υπόθεση είναι νόμιμη. Αυτό είναι στη φύση της έρευνας," έγραψε ο Galtung.
"Θεωρώ ότι είναι η Μοσάντ κάτι εξαιρετικά απίθανο, αλλά είναι παράνομο να εξαλειφθεί ως μια υπόθεση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία", συνέχισε ο Galtung.
Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε σχετικά με την έκθεση της αστυνομίας για το Ισραήλ, ο Galtung απάντησε: «Ακριβώς αυτό που είπα. Υποθέτω ότι είναι ανοικτή σε κάθε ενδεχόμενο, και όχι μόνο μια διερεύνηση πράξεων που διενεργήθηκαν από τον Breivik, όπως επίσης και σε άλλες εικασίες. "
Στην αλληλογραφία με την Haaretz, αναφέρθηκε Galtung σε αυτό που αποκαλεί  "αμφισημία του κάθε τι ανθρώπινου." Για να το εξηγήσει, έφερε παραδείγματα από το Μεσαίωνα και τη σύγχρονη περίοδο. Σύμφωνα με τον Galtung, «Τα τρομακτικά προγράμματα», κατά των Εβραίων, είχαν άλλη μια «προβληματική» πλευρά. "Οι Εβραίοι έπαιξαν ένα ρόλο στο να απαιτούν την καταβολή των χρεών από τους αγρότες», έγραψε ο Galtung.
Σύμφωνα με τον Galtung, το «τρομερό Άουσβιτς», είχε δύο πλευρές. «Δεν ήταν κάτι χωρίς πρόβλημα το ότι οι Εβραίοι είχαν θέσεις κλειδί σε μια κοινωνία που ταπεινώθηκε από την ήττα στις Βερσαλλίες," έγραψε ο Galtung, παραπέμποντας στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Galtung συνέχισε: «Σε καμία περίπτωση, με κανένα απολύτως τρόπο, αυτό δεν δικαιολογεί τις θηριωδίες. Αλλά δημιούργησε τον αντισημιτισμό που θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί. "
Ένας άλλος ισχυρισμός από τον Galtung σε νορβηγικό περιοδικό, είναι ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. "Έξι εβραϊκές εταιρείες ελέγχουν το 96% των μέσων ενημέρωσης», έγραψε ο Galtung. Ανέφερε ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών, τηλεοπτικών δικτύων και κινηματογραφικών στούντιο, που ισχυρίστηκε ότι ελέγχονται από τους Εβραίους. Ο  μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ, επίσης περιλαμβάνεται στον κατάλογο. «Αυτός δεν είναι Εβραίος, αλλά πολλοί από τους ανθρώπους που είναι υπό τις διαταγές του είναι," έγραψε ο Galtung, αναφερόμενος στον Μέρντοχ. «Πολλοί από αυτούς είναι φανατικά υπέρ του Ισραήλ," τόνισε. Αμέσως μετά τους ισχυρισμούς αυτούς, ο Galtung έγραψε ότι «εβδομήντα τοις εκατό των καθηγητών στα 20 πιο σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι Εβραίοι."
Ο Galtung βασίζει το δόγμα του σε ένα άρθρο που γράφτηκε από τον William Luther Pierce, ιδρυτή της «Εθνικής Συμμαχίας» (“National Alliance”), μιας οργάνωσης λευκών ρατσιστών. Το ίδιο άρθρο ενέπνευσε τον Timothy McVeigh να πραγματοποιήσει τις βομβιστικές επιθέσεις στην Οκλαχόμα που βρήκαν τον θάνατο 168 άτομα το 1995.[ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΟΠΩΣ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΝΕΝΤΥ (ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ), ή Η 911]
Όταν ρωτήθηκε από την Haaretz για να περιγράψει τις επιπτώσεις του "εβραϊκού ελέγχου" των μέσων ενημέρωσης, ο ίδιος απάντησε ότι θα μπορούσε να είναι ένα καλό πράγμα,[ΠΩΣ ΝΑΝΑΙ "ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ"? ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΘΝΟΤΗΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΜΜΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΝ ΤΗΣ] όσον αφορά την ποιότητα της διανοίας, αλλά ότι θα μπορούσε επίσης να "περιορίσει τη συζήτηση για το οτιδήποτε έχει σχέση με το Ισραήλ. "
Ως παράδειγμα, ανάφερε την ενημέρωση για το Ιράν από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Galtung, "τα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης συζητούν για το Ιράν μόνο όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα», και δεν συζητούν για την αμερικανική ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν. Ο Galtung έγραψε για το τραύμα του 1953 – το χτύπημα της CIA-ΜΙ6 εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού. [ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΩΣΣΑΝΤΕΚ]Ένα άλλο παράδειγμα, σύμφωνα με τον Galtung, είναι ότι «η Αραβική Άνοιξη, συζητήθηκε μόνο από την άποψη της δικτατορίας-δημοκρατίας, όχι και από την άποψη του ρόλου των ΗΠΑ και του Ισραήλ πίσω από αυτές τις δικτατορίες. "
 Ο Galtung πραγματοποίησε επίσης ένα φόρουμ ανοικτής συζήτησης σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», [ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ http://hercolano8.blogspot.com/2012/05/r.html ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://www.kivotoshelp.gr/pages/Sofoi%20SION.htm ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Julius Evola-Preface to 'The Protocols of the Elders of Zion'ένα από τα πιο γνωστά αντισημιτικά έργα σε όλο τον κόσμο. «Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι με τέτοιες ισχυρές απόψεις για το βιβλίο το έχουν καν διαβάσει», έγραψε. "Είναι αδύνατο να το διαβάσουμε σήμερα, χωρίς να σκεφτόμαστε τη Goldman Sachs," πρόσθεσε. Η Goldman Sachs είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων που ιδρύθηκε και διευθύνεται από Εβραίους, και έχει κατηγορηθεί στα μέσα ενημέρωσης κατά καιρούς ως "καπιταλιστικό γουρούνι."
"Τα πρωτόκολλα," είναι μια πλαστογραφία, που δημιουργήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά τις ημέρες του τσάρου, και υποτίθεται ότι απεικονίζει το εβραϊκό σχέδιο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μυστικής συνάντησης που ονομάζεται «Σοφοί της Σιών» για να κυριεύσουν τον κόσμο. Ο Galtung, όμως, έχει άλλη γνώμη. "Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η ρωσική μυστική αστυνομία ήταν σε θέση να είναι τόσο συγκεκριμένη," έγραψε ο Galtung. Σε επικοινωνία με την Haaretz, ήταν λιγότερο κατηγορηματικός, γράφοντας "Δεν ξέρω ακριβώς ποιος έγραψε τα πρωτόκολλα."
Ο Gad Yair, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, ήταν ο πρώτος που εξέθεσε τα αντισημιτικά σχόλια του Galtung στο Ισραήλ. Ο Yair έγραψε για τις παρατηρήσεις του Galtung στο blog του: "Ο καθηγητής Galtung ήταν ένα αξιόλογο και τιμημένο μέλος οποιασδήποτε δημόσιας ή ακαδημαϊκής συζήτησης, μέχρι τώρα. Εάν χρειαζόταν ποτέ, οπουδήποτε στον κόσμο, ένας αξιόπιστος πρεσβευτής της ειρήνης, αυτός ήταν ο Νορβηγός καθηγητής Johan Galtung. Αυτό το υπόβαθρο δίνει νόημα στην έκπληξη των νορβηγικών πανεπιστημίων μπροστά στις παρατηρήσεις του αυτές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου