Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Μαΐου 2012

Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin +ΠΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΙ

Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin - Ατιμώρητοι παραμένουν οι δράστες


Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το ατιμώρητο έγκλημα της πυρπόλησης του πρώην υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου και τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας, ανάμεσα τους και μιας γυναίκας εγκύου στον 4ο μήνα, από άγνωστους κουκουλοφόρους στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου.
Όπως μας υπενθυμίζει αναλυτικά το protothema.gr, η φωτιά προκλήθηκε μετά από ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο νεοκλασικό κτίριο οι υπάλληλοι της τράπεζας, τρεις από τους οποίους βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη.
Στη δίνη εκείνων των τραγικών γεγονότων, στην απαρχή των δεινών που επέφερε στη χώρα και στους Έλληνες το Μνημόνιο, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης.
Οι σκηνές φρίκης που έζησαν το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010 οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, ήταν απερίγραπτες. Ήταν 14:00 το μεσημέρι, όταν στη διάρκεια πορείας προς το Σύνταγμα, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, αδιαφορώντας για τις κραυγές των εργαζομένων.[ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ? ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΚΟΠΙΜΗ ή ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΑΓΝΟΙΑ? ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΘΑΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ! ΗΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΥΓΡΟ --ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ-- ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΙΣΧΥΡΩΣ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ, ΩΣΤΕ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΚΑΙ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΦΥΞΙΑ (ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, Είχαν μαυρισμένα πρόσωπα, αλλά κανένα έγκαυμα.). ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΙΤΟΝΙ! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΟΛΟΤΩΦ=ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ, ΕΙΔΙΚΟ ΥΓΡΟ ΜΕΦΕΟΜΕΝΟ ΕΙΚΩΣ=ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΠΡΑΞΙ! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΘΥΡΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ "ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ"]
Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός. Κάποιοι κατάφεραν και βγήκαν σώοι, άλλοι πηδούσαν από τα μπαλκόνια στο κενό για να σωθούν, ή σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια του διπλανού κτιρίου προκειμένου να ξεφύγουν από τον καπνό. Τρεις όμως δεν τα κατάφεραν.

Το τραγικό χρονικό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των εργαζομένων, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονταν μπροστά από το κτίριο και έγιναν μάρτυρες των σκηνών αλλοφροσύνης που εκτυλίχτηκαν εκεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του φωτογράφου ο φωτογράφος Γιώργου Μουτάφη, στο πρόσφατο αφιέρωμα του CNN. «Οι κουκουλοφόροι κρατώντας 150 μολότοφ άρχισαν να φωνάζουν “κάψτε τους, κάψτε τους πλούσιους”. Όταν δε κάποιοι τους παρακάλεσαν να μην κάψουν την τράπεζα εκείνοι αποκρίθηκαν ότι δεν υπήρχε κόσμος μέσα συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα»… Αυτή ήταν κι η αρχή της τραγωδίας» δήλωσε ο ίδιος, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.[ΟΧΙ, ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ! --ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ]

Τα θύματα της βαρβαρότητας

Δεν πρόλαβε να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. «Έφυγαν» μαζί, προδομένοι στη βία και το πάθος των «ιδεολόγων» κουκουλοφόρων. Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές λογιστικής στο ελληνικό πανεπιστήμιο και το City του Λονδίνου, εργαζόταν από το 2008 στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων του υποκαταστήματος στη Σταδίου. Η καταγωγή της ήταν από το Αίγιο όπου ζουν οι γονείς και η μεγαλύτερη αδερφή της.

Η 35χρονη Βιβή Ζούλια, καταγόταν από τη Μήλο αλλά μεγάλωσε και έζησε στο Μαρούσι. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και είχε πάρει το μεταπτυχιακό της από το University Of Greenwich στα διεθνή τραπεζικά και χρηματοοικονομικά. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων της Marfin. Η άτυχη υπάλληλος, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τις σπουδές της και έπιασε αμέσως δουλειά στην τράπεζα.

Με το χαμόγελο πάντα στα χείλη, θυμούνται συνάδελφοι και φίλοι, τον 36χρονο Νώντα Τσακάλη, προϊστάμενος του τμήματος συναλλαγών του υποκαταστήματος. Με καταγωγή από την Λευκάδα, είχε σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στίρλινγκ στη Σκωτία και ήταν άγαμος. Ως μοναχοπαίδι ήταν το μοναδικό στήριγμα της χήρας μητέρας του, με την οποία ζούσε μαζί στην Ηλιούπολη.
Δύο χρόνια μετά το έγκλημα της Marfin, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι, παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις «υπόπτων» που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων τριών θυμάτων της τυφλής βίας, άφησαν λίγα λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας, με την υπόσχεση πως δεν θα ξεχάσουν. Όπως δεν πρέπει να ξεχάσει και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, για να μην ξαναβρούμε μπροστά μας νέες τραγωδίες, με νέα θύματα όπως η Αγγελική, η Βιβή και ο Νώντας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ
http://www.youtube.com/watch?v=c4FNY79HEj4&feature=related
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΣ ΚΑΟΥΝΕ φωνάζανε τὰ πλουσίοπαιδα ποὺ ἀπὸ τὸ μπλόκο τοὺς βγήκανε οἱ φονιάδες
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ οὐρλιάζανε οἱ τροτσκιστὲς

καὶ μετά δὲν ἄφηναν τοὺς πυροσβέστες νὰ φτάσουν ....καὶ μετά πετούσανε πέτρες στοὺς πυροσβέστες ....

καὶ μετά ἀνάμεσα τοὺς καὶ πολλοί διάσημοι αριστεριστές μέναν ἐκεί γιατί λέει τοὺς ἔλεγαν ψέματα, κανένας δὲν πέθανε καὶ ὀυρλιάζανε "ΠΕΣΤΕ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΟΤΙ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΛΗΤΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ"
------------------------------------------------------
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

MARFIN 05/05/2010 - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ !!!!

ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΕΚ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Αλήτες δολοφόνοι αριστεροί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου