Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Ιουνίου 2012

Ρεκόρ οικογενειοκρατίας στη ΝΔ

FREE SUNDAY



Γόνοι όλης της χώρας, ενωθείτε!
Ρεκόρ οικογενειοκρατίας στη ΝΔ
Οι γαλάζιες λίστες ανά την επικράτεια αναμόχλευσαν μνήμες από το παρελθόν στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Οι καλές προθέσεις για ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων και εξάλειψη της οικογενειοκρατίας ματαιώθηκαν γρήγορα από τα επώνυμα των υποψηφίων, με εντυπωσιακότερο όλων αυτό του Κ. Καραμανλή του 3ου στις Σέρρες.

Αττική:  Έδρα πάππου προς πάππου
Στο λεκανοπέδιο της Αττικής αρκετές από τις γαλάζιες βουλευτικές έδρες σχεδόν κληροδοτούνται. Προσωπικότητες του πολιτικού βίου της χώρας παραδίδουν τη σκυτάλη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του λαού στους επιγόνους, συγγενείς πρώτου βαθμού στην πλειονότητά τους. Την ομαλή μετάβαση από τη μια γενιά στην άλλη εγγυάται η εκλογική πελατεία, οικοδομώντας την οικογενειακή παράδοση για τους ελληνικούς πολιτικούς οίκους. Ακτινογραφία της ισχύος των γαλάζιων πολιτικών οικογενειών αποτελεί το ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας. Η πρώτη σε σταυρούς προτίμησης Όλγα Κεφαλογιάννη μετακινήθηκε –για να διευκολυνθεί– από την Κρήτη στο κλεινόν άστυ, συνεχίζοντας τους κοινοβουλευτικούς αγώνες του πατέρα της Γιάννη Κεφαλογιάννη. Γιος του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα είναι και ο συνυποψήφιός της Διονύσης. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ κατεβαίνει και ο Γιάννης Κοραχάης, διεκδικώντας το αξίωμα που κατείχε στο παρελθόν ο πατέρας του Βασίλης.
Ιδρυτικά στελέχη της ΝΔ βλέπουν τα τέκνα τους να ρίχνονται επιτυχώς στην εκλογική μάχη και στη Β΄ Αθήνας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του επίτιμου προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γιος του  Γιάννη Βαρβιτσιώτη, και η Αλεξάνδρα Πάλλη, κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, συνιστούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Στα χνάρια του πατέρα του Δημήτρη Κωστόπουλου κινείται και ο Νίκος Κωστόπουλος, στέλεχος επιχειρήσεων και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας. Την πολιτική παρακαταθήκη του πεθερού του Μιλτιάδη Έβερτ φιλοδοξεί να διαφυλάξει στην Περιφέρεια Αττικής ο Πέτρος Δούκας. 
Κοινοβουλευτικές διαδρομές δεκαετιών με ισχυρούς συμβολισμούς κρύβει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη. Άλλωστε, ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου, ο εκπρόσωπος της Ντόρας στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την επιστροφή της στη ΝΔ. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο μια θέση καταλαμβάνει και ο οικονομολόγος Θόδωρος Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντα βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Γενεές Καραμανλήδων
Το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Καραμανλή έχει βαθιές ρίζες στην Πρώτη Σερρών και πολλά κλαδιά ακόμη να απλώσει. Μετά τον «εθνάρχη» Κωνσταντίνο Καραμανλή οι απόγονοι αναρριχήθηκαν στα ανώτατα αξιώματα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εκ νέου υποψήφιο βουλευτή στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο τρίτος στη σειρά Κωνσταντίνος Καραμανλής (γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και πρώτος ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού) προστέθηκε μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην τελευταία θέση της γαλάζιας λίστας των Σερρών, αποδεικνύοντας ότι κάθε Καραμανλής οφείλει να είναι παρών. 
Συνεπώνυμοι και υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι η δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή στη Β΄ Αθήνας και ο δικηγόρος Νίκος Καραμανλής στο Νομό Χαλκιδικής.
Στο Βορρά, στο Νομό Κοζάνης, το σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων της ΝΔ διεκδικεί ο Στάθης Κωνσταντινίδης, πτυχιούχος Νομικής και γιος του πρώην βουλευτή Κώστα Κωνσταντινίδη. Δυτικότερα, στο Νομό Κέρκυρας, ο αρχιπλοίαρχος Στέφανος Γκίκας επιδιώκει να καταλάβει τη βουλευτική έδρα, όπως στο παρελθόν έπραξε με επιτυχία ο πατέρας του Σωτήρης Γκίκας. Αντίστοιχα, πρότυπο για την πολιτική σταδιοδρομία του Ευάγγελου Παπαδημητρίου στο Νομό Άρτας αποδεικνύεται ο πατέρας του Ντίνος, πρώην βουλευτής του νομού.

Θεσσαλία: Πιστή στις παραδόσεις
Τουλάχιστον έναν υποψήφιο με πολιτικές καταβολές σε κάθε νομό περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Θεσσαλία. Το θείο του Δημήτρη αποσκοπεί να διαδεχτεί κοινοβουλευτικά ο Παύλος Σιούφας, υποψήφιος στο Νομό Καρδίτσας. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια πολιτεύεται για πρώτη φορά ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. Στα Τρίκαλα τη δοκιμασία των εθνικών εκλογών βιώνει για πρώτη φορά ο Κώστας Σκρέκας, γιος του πρώην βουλευτή Θόδωρου Σκρέκα, ενώ στο Νομό Μαγνησίας την επανεκλογή της διεκδικεί η Ζέτα Μακρή, κόρη του βουλευτή Γρεβενών Μιχάλη Μακρή.
Νοτιότερα, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στον πολιτικό στίβο κατέρχεται για πρώτη φορά ο Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου. Στην Πελοπόννησο, στο Νομό Κορινθίας, η υποψηφιότητα του Χρήστου Δήμα, γιου του αντιπροέδρου του κόμματος Σταύρου Δήμα, μονοπώλησε την προεκλογική συζήτηση, ενώ στο Νομό Αχαΐας τη βουλευτική θητεία του πατέρα του Βασίλη Μπεκίρη επιχειρεί να επαναλάβει ο γιος του Μιχάλης. 

Απόγονοι παρά θίν’ αλός
Η αντίληψη της οικογενειακής παράδοσης στον κοινοβουλευτισμό δεν γνωρίζει σύνορα, διασχίζοντας ακόμη και τα πέλαγα. Οι δεσμοί αίματος, ωστόσο, για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν είναι προαπαιτούμενοι, καθώς η υποψήφια βουλευτής Χίου Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη είναι νύφη του πρώην βουλευτή του νησιού Γιάννη Σόδη. 
Δύο από τις βουλευτικές έδρες της Κρήτης διεκδικούν δύο υποψήφιοι της οικογένειας Κεφαλογιάννη. Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης είναι εκ νέου υποψήφιος στο Νομό Ηρακλείου, όπου πολιτεύεται συνεχώς από το 1990. Μετά τη μετακίνηση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθήνας, βουλευτής στο Νομό Ρεθύμνου φιλοδοξεί να εκλεγεί ο πρώτος της ξάδερφος Γιάννης Κεφαλογιάννης, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική δυναστεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου