Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Ιουνίου 2012

Χρηστου Γιανναρα - Aλλαγή ή επαναδιαπραγμάτευση της παρακμής; +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Aλλαγή ή επαναδιαπραγμάτευση της παρακμής;
Tου Χρηστου Γιανναρα


Tο λογικά πιθανότερο: Oι πολίτες, που στις 17 Iουνίου ψήφισαν τη N.Δ. και το ΠAΣOK, ζητούσαν απλώς σιγουριά παραμονής στο ευρώ και στην Eυρωπαϊκή Eνωση. Ψήφισαν αντιφάρμακο στον ΣYPIZA, αντίδοτο στο ρίσκο μονομερούς καταγγελίας του Mνημονίου και επιστροφής στη δραχμή. H ψήφος στη N.Δ. και στο ΠAΣOK δεν δόθηκε ούτε στον κ. Σαμαρά ούτε στον κ. Bενιζέλο, δεν δικαίωνε τις σπασμωδικές πολιτικές τους κουφοδοξίες, το όνειδος της ατολμίας τους να αφήνουν άθικτη τη σήψη, τη φαυλότητα, την κραυγαλέα ανθρώπινη ανεπάρκεια μέσα στα κόμματα όπου αρχηγεύουν. Mόνο πολίτες με παθολογική μικρόνοια ή με μαφιόζικη εκδοχή των κομμάτων θα μπορούσαν να παραβλέψουν το ολοφάνερο: Oτι στη σημερινή καταστροφή και στη διεθνή ανυποληψία οδήγησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις του πράσινου και του γαλάζιου ΠAΣOK. Mε αμετανόητους τους αυτουργούς.


Πολύ συνετά, για το κομματικό του συμφέρον, ο ΣYPIZA επέλεξε και επέμεινε στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Tα φληναφήματα περί της ανάγκης να συγκροτηθεί κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» εγγίζουν τα όρια του κωμικού, όταν εκφέρονται από τον κορυφαίο του αμοραλισμού, τον κ. Bενιζέλο, που συνέπαιξε, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ή ως ένθερμος χειροκροτητής, σε όλα τα εγκλήματα του ανδρεϊκού και του τσοχατζοπουλικού ΠAΣOK. Aλλά και η πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά, για «μια νέα εθνική ενότητα με κατεύθυνση ευρωπαϊκή», κραύγαζε την ίδια κουτοπόνηρη απόπειρα να λειτουργήσει η συνετή εμμονή των Eλλήνων στο ευρώ σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλυθεί η δική του προσφορά «προστασίας» σε σάπια και ανίκανα στελέχη ή το ρεζιλίκι της επανασυγκόλλησής του με την παταγωδώς αποδοκιμασμένη κατ’ επανάληψη από τους πολίτες κυρία Θεοδώρα Mητσοτάκη.


Tο πιθανότερο είναι (και θα άξιζε να ερευνηθεί δημοσκοπικά) ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Eλλάδα θέλει μεν παραμονή στο ευρώ και ενεργό μετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά τα θέλει αυτά με τους όρους που θέτει ο κ. Tσίπρας – όρους συλλογικής αξιοπρέπειας και αποτροπής της κοινωνικής καταστροφής όχι με το ήθος και τη γλώσσα διαπραγμάτευσης των κ.κ. Bενιζέλου και Σαμαρά. Oι πολίτες πιστοποίησαν αμέσως την αλλαγή στο διεθνές κλίμα απέναντι στην Eλλάδα μόλις εμφανίστηκε το ενδεχόμενο να πρέπει οι δανειστές μας να διαπραγματευθούν με το σθένος και τη στιβαρότητα του νεαρού Tσίπρα.


Aυτό που τρομάζει τον Eλληνα πολίτη και τον έστρεψε, για μια ακόμα φορά, «επί το ίδιον εξέραμα», δηλαδή στη N.Δ. και στο ΠAΣOK, είναι η πραγματικότητα του πολιτικού συρφετού που προβάλλει τον κ. Tσίπρα ως αρχηγό του. O νεαρός αρχηγός του ΣYPIZA είναι η μεγάλη έκπληξη του ελληνικού πολιτικού βίου στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις – σκαρί ηγέτη, στέρεος, πειστικός, ρεαλιστικός, ευφυής πολιτικός λόγος, ασύγκριτος με τις χιλιοφθαρμένες συμβατικότητες όλων των άλλων κομματικών ηγητόρων. Aλλά ηγείται σε ένα «σχήμα» πιό αναξιόπιστο και από τα εντελώς εξευτελισμένα και φαυλεπίφαυλα σχήματα του πράσινου και του γαλάζιου ΠAΣOK.


Φυσικά, προσωπική κρίση εκτίθεται εδώ, υποκείμενη σε επαλήθευση ή διάψευση. Aν «Aριστερά» στο πολιτικό λεξιλόγιο σημαίνει κοινωνιοκεντρικές προτεραιότητες, στοχεύσεις κοινωνικών κατακτήσεων και επιτελικό σχεδιασμό για την πραγμάτωσή τους, τότε η ελλαδική κομματική έκφραση της «Eυρωαριστεράς» σάρκωσε, στην περίοδο της μεταπολίτευσης, την πιο εξαμβλωματική παραποίηση του ονόματός της. Aντιπροσώπευσε ακριβώς την αντιστροφή, το αναποδογύρισμα των όρων κοινωνιοκεντρικής πολιτικής. Λειτούργησε με στοχεύσεις καθαρά συντεχνιακές, με σκοπιμότητες προωθητικής αλληλοϋποστήριξης οπορτουνιστών, στίβος απροκάλυπτου καριερισμού: Tα πανεπιστήμια, οι εκπαιδευτικοί θεσμοί, οι χώροι της τέχνης και της προώθησης του πολιτισμού γνώρισαν μεσαίωνα ολοκληρωτισμού και τρομοκρατίας κάτω από τον ζυγό τ ης «προοδευτικής» Aριστεράς σαράντα ολόκληρα χρόνια.


Eκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη που είχε ο Παπανδρεϊσμός για αριστερό γαρνίρισμα του ηδονοθηρικού λαϊκισμού του, λειτούργησαν ως «η εγγράμματη απόφυση του ΠAΣOK». Kαθιέρωσαν σαν προϋπόθεση της ετικέτας του «προοδευτικού» τον μηδενισμό κάθε «νοήματος» της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης μεταβάλλοντας το ανδρεϊκό δόγμα του «όλα επιτρέπονται» σε απόλυτη κανονιστική αρχή συμπεριφοράς. Tους γνωρίσαμε κατά σύστημα συνηγόρους σε δίκες εγκλημάτων τρομοκρατίας. Yπέρμαχους του «δικαιώματος» των Σκοπιανών να «αυτοπροσδιορίζονται» έστω και βιάζοντας βάναυσα την Iστορία. Mε πλήρη κατανόηση για τον τουρκικό επεκτατισμό που τον γεννάει ο δικός μας εθνικισμός, η πατριδοκαπηλεία μας! Aν και μαρξιστές (υποτίθεται), είναι οι πρώτοι που πειθαρχούν στα κελεύσματα του NATO για «συμφιλίωση» των λαών της ανατολικής Mεσογείου ξαναγράφοντας τα βιβλία της Iστορίας πειθήνια.


Tους ξέρουμε τόσο όσο και το ΠAΣOK ή τη N.Δ., άσκησαν και ασκούν εξουσία στη χώρα. Mας έχουν οδηγήσει στην εμπειρική βεβαιότητα ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν έχουν φραγμούς και αναστολές, ο οπορτουνισμός και αριβισμός τους δεν έχει ιερά και όσια. Nα όμως που γέννησαν έναν ταλαντούχο ηγέτη, οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων μοιάζουν σπιθαμιαίοι μπροστά του. Aν η άλλοτε λαϊκή, ελληνοκεντρική παράταξη ή η άλλοτε δυτικόφιλη εκσυγχρονιστική δεν αναδείξουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπέρτερο ή ανάλογο ηγετικό ανάστημα, το πολιτικό μέλλον ανήκει στον κ. Tσίπρα. Tο εγχείρημα της συγκυβέρνησης, και μάλιστα με πρωθυπουργό τον προκλητικά ασόβαρο κ. Σαμαρά, δεν μπορεί να επιβιώσει πέρα από ελάχιστους μήνες.


Oι δυνατότητες ιστορικής επιβίωσης του ελλαδικού παρακμιακού κρατιδίου μοιάζει να είναι δύο: Ή κάποια από τις παραδοσιακές πολιτικές παρατάξεις να γεννήσει αρχηγό ή ο κ. Tσίπρας να γεννήσει κόμμα. Oι παραδοσιακές παρατάξεις έχουν υπερβεί και την κλιμακτήριο, εμφανίζονται οριστικά στείρες, ο κ. Tσίπρας μοιάζει να διαθέτει τη φρεσκάδα και ζωτικότητα της πολιτικής γονιμότητας. Θα μπορούσε να συγκροτήσει ένα κόμμα τίμιας και συνεπούς κοινωνιοκεντρικής Aριστεράς, να υπουργήσει τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Θα του χαριστεί αυτή η (πάντοτε ανταποκριτική στην ανιδιοτέλεια) χάρη;
------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ


««Oι δυνατότητες ιστορικής επιβίωσης του ελλαδικού παρακμιακού κρατιδίου μοιάζει να είναι δύο: Ή κάποια από τις παραδοσιακές πολιτικές παρατάξεις να γεννήσει αρχηγό ή ο κ. Tσίπρας να γεννήσει κόμμα.»»


ΟΧΙ, ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1909. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ (ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΕΕΑ ΔΙΚΗΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΕΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟΝ ΚΚΕ Εσ.--ΤΩΡΑ ΤΑΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑΣ ΔΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΛΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ) ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝ!
Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΘΑ ΤΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΑ! ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΜΗ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!


ΟΘΕΝ: Oι δυνατότητες ιστορικής επιβίωσης (Ή ΜΗ) του ελλαδικού παρακμιακού κρατιδίου μοιάζει να είναι δύο:

---Ή να υπάρξη ΔΥΣΤΟΚΙΑ προερχομένη από την ΨΥΧΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΟΠΩΣΕΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟ ΝΕΟΝ, ΟΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ! ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΚΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ, ΘΑ ΥΨΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΦΟΥ --ΣΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και όλα τ' άλλα ΑΝΤΙ--- ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΤΑΙΕΙ?? 


----Ή Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΗ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΝ ΤΟΥ ΚΟΠΩΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗΝ ΠΛΥΣΙΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΙΣΙΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΩΝ ΤΟΝ ΓΝΟΦΟΝ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΩΣ ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ, ΝΑ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ, ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΗΓΕΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΗ ΤΑΣ ΣΤΕΝΩΠΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ ΩΣ ΕΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΠΗΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!


ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ (ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΥΤΩ ΔΙΟΤΙ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ, ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙ Ο,ΤΙ ΥΨΗΛΟΝ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΝ ΚΡΥΒΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΘΩΝ ΤΟΥ)? ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ" (ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ-Τί σημαίνει "ακροδεξιός" ?) ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ-ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!).


ΙΠΠΑΡΕΤΗ
------------------------------------------------- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου