Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Ιουνίου 2012

ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΟΥΣ!

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ, ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 15-16 ΕΤΩΝ ΕΧΟΜΕ: 
21% ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ! [Γενικώς η Ελλάδα είναι πρώτη στο κάπνισμα τσιγάρων παγκοσμίων με ποσοστό καπνιστών το 40% του πληθυσμού]
14% ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (ΚΟΚΑΪΝΗ κλπ)
6% ΧΡΗΣΤΕΣ ΥΠΝΩΤΙΚΩΝ κλπ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
45% ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ* [ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!]
8% ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΕΣ

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=143121&catid=3


Οι 15χρονοι και 16χρονοι μαθητές καπνίζουν λιγότερο αλλά πίνουν περισσότερο από τον μέσο όρο των συνομιλήκων τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα.   

Στην Ελλάδα, οι μαθητές ηλικίας 15- 16 ετών καπνίζουν λιγότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο των συνομηλίκων τους των ευρωπαϊκών χωρών (21% έναντι 28%), ενώ αντίθετα, κάνουν μεγαλύτερη χρήση εισπνεόμενων ουσιών (14% έναντι 9%), αλλά και ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς τη σύσταση γιατρού (9% έναντι 6%).

Τα παραπάνω τονίζονται στην ευρωπαϊκή έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε σε σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs- ESPAD), υπό την αιγίδα του σουηδικού οργανισμού CAN, της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία.

Τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτουν από την αντίστοιχη διακρατική έρευνα του 2011 στην οποία συμμετείχαν 36 χώρες της Ευρώπης με ένα σύνολο πάνω από 100.000 μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών.

Όσον αφορά το αλκοόλ, ιδιαίτερα επισημαίνεται η μεγάλη διαφορά των μαθητών 15- 16 ετών της Ελλάδας από τους συνομηλίκους τους της έρευνας ESPAD στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα: η Ελλάδα κατατάσσεται στις τέσσερις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά της έρευνας. Εντούτοις η υπερβολική χρήση αλκοόλ (πέντε ή και περισσότερα ποτά στη σειρά) αναφέρθηκε από σχεδόν παρόμοιο ποσοστό μαθητών αυτής της ηλικίας της Ελλάδας (45%) συγκριτικά με τον μέσο όρο της έρευνας ESPAD (39%).

Επίσης, οι μαθητές 15- 16 ετών στην Ελλάδα φαίνεται να καταναλώνουν ποτά χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ απ΄ ό,τι κατά μέσον όρο οι συνομήλικοί τους στις χώρες της έρευνας.[ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΑ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ*]

Συγκριτικά με τον μέσο όρο των χωρών της έρευνας, χαμηλότερο είναι το ποσοστό των μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών της Ελλάδας που έχουν κάνει χρήση κάνναβης (17% μέσος όρος ESPAD, έναντι 8% Ελλάδας). Τέλος, παρόμοιο είναι το ελληνικό ποσοστό με το αντίστοιχο μέσο όρο της έρευνας όσον αφορά τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας εκτός από κάνναβη (ηρωίνη, κοκαΐνη, αμφεταμίνες, κρακ, έκσταση, LSD, μαγικά μανιτάρια, GHB) τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους (6% και 5%, αντίστοιχα).

Η έρευνα ESPAD υλοποιείται από το 1995 με τη συμμετοχή 26 ευρωπαϊκών χωρών, μία εκ των οποίων ήταν και η Ελλάδα.
-------------------------------------------------
*ΑΠΟ την έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ένας στους επτά μαθητές πίνει με συχνότητα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Σχεδόν οι μισοί μαθητές (42%) αναφέρουν υπερβολική χρήση αλκοόλ (5 ή περισσότερα οινοπνευματώδη ποτά στη σειρά μέσα στον τελευταίο μήνα) και το ίδιο έχει κάνει πάνω από τρεις φορές το 15%. Επί πλέον, το 14,9% των αγοριών και το 9,5% των κοριτσιών έχουν μεθύσει μέσα στον τελευταίο μήνα.
Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών (τουλάχιστον 5 ποτά στη σειρά) έστω για μία φορά τον τελευταίο μήνα στους δεκαεξάχρονους, παρουσιάζει αύξηση μεταξύ 1999 και 2007 (από 31% το 1999 σε 41% το 2007).
Στην Ελλάδα έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των εφήβων τα «ισχυρά» οινοπνευματώδη ποτά (ποτά με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλης), ενώ στις άλλες χώρες επικρατεί στις προτιμήσεις η μπίρα. Οι μισοί περίπου μαθητές στη χώρα μας αναφέρουν ότι αγόρασαν κάποιο οινοπνευματώδες ποτό για προσωπική τους χρήση μέσα στον τελευταίο μήνα, ενώ τα 3/4 αναφέρουν αγορά σε μπαρ ή καφετέρια. Τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα, από αυτά του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
-------------------------------------------------
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ!!!!


Μεταξύ του 1975 και του 1980 υπήρξε μια απότομη αύξηση της κατανάλωσης από 5,3, στα 10,2 λίτρα ανά άτομο...
Η κατανάλωση της μπίρας αυξήθηκε κατακόρυφα και από αμελητέες ποσότητες που καταναλώνονταν στη χώρα το 1990 , έφθασε στα 40 λίτρα ανά άτομο. 
Στην Ελλάδα σημειώνεται μια από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις "πυκνών ποτών"(τζιν ,ουίσκι ,βότκα….)από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Η χώρα έρχεται πρώτη σε κατανάλωση αλκοόλ στους νέους ηλικίας 15 χρόνων –αγόρια και κορίτσια . 
-------------------------------------------------

ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)


H Ευρώπη που αντιπροσωπεύει το 1/8 του πληθυσμού της γης καταναλώνει τη μισή ποσότητα αλκοόλ από αυτή που καταναλώνει ολόκληρος ο πλανήτης και κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, καθώς και στα ποσοστά που αφορούν σε προβλήματα υγείας που προέρχονται από την χρήση αλκοόλ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περίπου 84 εκατομμύρια υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κατάχρησης ενώ 40 εκατομμύρια από αυτούς είναι αλκοολικοί ή εξαρτημένοι από το αλκοόλ.
Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ και στην Ελλάδα. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 18η θέση μεγαλύτερης κατανάλωσης αλκοόλ μεταξύ 50 χωρών, ενώ στην Ευρώπη κατέκτησε τη 10η θέση. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ποσοστό εβδομαδιαίας κατανάλωσης στην Ουαλία ανέρχεται στο 50%, στη Δανία στο 43%, στην Ελλάδα στο υψηλό 42% και στην Αγγλία φτάνει το 40%.
Τα τελευταία 30 χρόνια η κατανάλωση αλκοόλ σε λίτρα καθαρής αλκοόλης έχει αυξηθεί κατά 51% στη χώρα μας, ενώ την ίδια χρονική περίοδο η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 14% στην Ισπανία, 35% στη Γαλλία και 45% στην Ιταλία. Επίσης, στην Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της Γερμανίας εκτιμάται ότι 880.000 Έλληνες ανήκουν στην ομάδα των εξαρτημένων από το αλκοόλ ενώ με τον ίδιο τρόπο υπολογισμού, οι προβληματικοί πότες στην Ελλάδα είναι 1.200.000, σύμφωνα με στοιχεία των Νηφάλιων.
Συγκεκριμένα, το 2000, το 35% των αλκοολικών στη χώρα μας ήταν γυναίκες, ενώ το 1966 ήταν μόλις το 8%. Επιπλέον, ποσοστό ύψους 17% με 25% των εγκύων καταναλώνουν αλκοόλ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αποβολή, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας, NICE ή ακόμα να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στο έμβρυο. Ένας ακόμη μύθος που καταρρίπτεται είναι ότι ο αλκοολισμός δεν συνδέεται με την ανεργία, καθώς 50% με 70% ανδρών και γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτισης ή κατάχρησης έχουν σταθερή απασχόληση ενώ μόλις το 15% με 30% εξ' αυτών είναι άνεργοι.
Έρευνα που διεξήχθη κατά τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο το 2001 σε 31 μπαρ της Αθήνας από το Κέντρο Αντιμετώπισης Προβλημάτων Σχέσεων και Σεξουαλικότητας έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, δηλαδή το 55% αυτών, πηγαίνουν σε μπαρ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, το 43% δύο με τέσσερις φορές εβδομαδιαίως, ενώ σχεδόν καθημερινά δήλωσαν ότι πηγαίνουν στα μπαρ το 12%. Παράλληλα σύμφωνα με την έρευνα, το 42% προτιμά να πίνει αλκοόλ πριν κάνει σεξ. Σημειώνεται ότι ρωτήθηκαν 1000 άτομα ηλικίας 18 έως 58 ετών με το 75% των ερωτηθέντων να βρίσκονται κάτω των 35 ετών.
Από διάφορες κατά καιρούς έρευνες σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π) προέκυψε ότι κάθε Έλληνας πίνει κάθε χρόνο 56,3 λίτρα οινοπνεύματος υψηλής περιεκτικότητας, όπως ουίσκι, βότκα, ούζο κ.α., γύρω στα 35 λίτρα κρασί και 40 λίτρα μπίρα.


Πρωτιά για το ουίσκι στην Ελλάδα
Πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι το ουίσκι με μερίδιο 36,6% ενώ ακολουθεί το ούζο με μεγάλη διαφορά, στην παρασκευή του οποίου η ελληνική ποτοποιία στηρίζεται κατά 50%. Σημαντική ένδειξη για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο πίνουν οι Έλληνες είναι ότι το 1981 η κατανάλωση του ουίσκι κατείχε την τρίτη θέση με 5.400.000 λίτρα. Έπειτα έρχονταν τα μπράντυ και τα κονιάκ. Το 2001 η κατανάλωση ουίσκι ανήλθε στα 23.274.000 λίτρα ή 2,32 λίτρα το άτομο, ενώ η κατανάλωση του ούζου μειώθηκε στα 10.350.000 λίτρα ή 1,035 λίτρα το άτομο.


Οι νέοι πίνουν όλο και περισσότερο
Την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα η συχνότητα κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών στις ηλικίες 18 έως 25 ετών, αυξήθηκε από 27,8% στο 35,6%. Εκτός αυτού, ένα ποσοστό 10-15% των αλκοολικών είναι ανήλικοι, σύμφωνα με Πανελλήνια Έρευνα στο Μαθητικό Πληθυσμό ESPAD το 2003.
Ειδικότερα, οκτώ λίτρα καθαρής αλκοόλης αντιστοιχούν το χρόνο σε κάθε Έλληνα 15 ετών και άνω, που σημαίνει πως κάθε άτομο πίνει 82 φιάλες κρασιού των 750 ml ή 320 φιάλες μπύρας των 500 ml ή 26,6 φιάλες των 750 ml ουίσκι ή άλλου υψηλής περιεκτικότητας ποτού, σύμφωνα με στοιχεία την Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Ε.Σ.Υ.Ε.).
Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 317 μαθητών των Τσούγκα et al του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. μόνον 15,7% των νέων αναγνωρίζουν το οινόπνευμα ως εξαρτητική ουσία - «ναρκωτικό».
Τρεις στους 10 εφήβους (32%) θεωρούν «αθώα» την κατανάλωση ενός έως δύο ποτών κάθε ημέρα ενώ το ίδιο ποσοστό συνηθίζει να καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά έξι φορές μηνιαίως. Το 13,2% δηλώνει ότι πίνει πέντε ή και περισσότερα ποτά τουλάχιστον τρεις φορές τον μήνα ενώ το 8,3% καταναλώνει την ίδια ποσότητα καθημερινά.
Όπως προκύπτει από έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού για την τετραετία 1998 με 2002 σε νεοσύλλεκτους, ο συνολικός αριθμός χρηστών αλκοόλ και ναρκωτικών πλησιάζει το ήμισυ των νεοσύλλεκτων, ενώ το ποσοστό των συστηματικών χρηστών πλησιάζει το 1/8 όλων των νεοσύλλεκτων. Συνεπώς, ένας στους δύο νέους βρίσκεται σε πρόβλημα ήδη πριν την κατάταξή του.
Συνάμα, υπολογίζεται ότι ένας στους έξι είναι ο αυριανός αλκοολικός σε δείγμα 8.407 νεοσύλλεκτων. Επίσης, στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες παρουσιάζουν συχνότερα παθολογικές τιμές άγχους και κατάθλιψης σε σχέση με τους μη χρήστες. Η ίδια κατάσταση εμφανίζεται και στους υπαξιωματικούς.


Στην Ελλάδα, τα αγόρια αρχίζουν να πίνουν από 12 ετών και τα κορίτσια έναν χρόνο αργότερα
Το 34% των εφήβων δηλώνουν ότι έχουν μεθύσει τουλάχιστον 3 φορές στη ζωή τους ενώ το 16% τρεις φορές τον τελευταίο μήνα. Το ποσοστό των μαθητών που δηλώνουν στην έρευνα ότι ήπιαν πάνω από 40 φορές τις τελευταίες 40 ημέρες είναι 4,2% και έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.
Ένας στους τρεις εφήβους το μήνα καταναλώνει πέντε ποτά τουλάχιστον δυο φορές, που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξεως του 28,3%.
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει μελέτη του Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά που ασχολείται και με το αλκοόλ) το 2006 είναι το γεγονός ότι μεγάλη πλειοψηφία των εφήβων, ποσοστό της τάξεως του 65,4%, καταναλώνει αλκοολούχα σε χώρους, όπου σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η κατανάλωσή τους από άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, αν προστεθεί σε αυτό και το 4,6% των εφήβων που αναφέρουν ότι καταναλώνουν αλκοολούχα σε εστιατόρια και ταβέρνες.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων μαθητών στην ηλικία των 11 ετών έχουν όχι απλώς δοκιμάσει οινοπνευματώδη ποτά σε ποσοστό 69%, αλλά πίνουν συστηματικά μπίρα το 17% και το 14% κρασί μια φορά τον μήνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή στατιστική μελέτη, το 10% των 11χρονων και το 21% των 15 χρονων ομολογούν πως έχουν μεθύσει μία φορά.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν. για το 2004 η κατανάλωση οινοπνευματωδών από τους μαθητές εμφανίζεται αυξημένη την τελευταία πενταετία. Τα στοιχεία επιδημιολογικής έρευνας του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. δείχνουν ότι το
28,2% των μαθητών το 2003 -σε σύγκριση με 24,8 % το 1988- ανέφεραν συχνότητα κατανάλωσης έξι ή και περισσότερες φορές κατά τον προηγούμενο μήνα της έρευνας. Αυξητική τάση εμφανίζουν και τα αυτοαναφερόμενα περιστατικά μέθης. Παρόλα αυτά, θετικό είναι ότι αυξάνεται -σε σχέση με το 1988- το ποσοστό τον μαθητών που θεωρούν τη χρήση οινοπνεύματος επικίνδυνη.
Χαρακτηριστικό της έντασης του προβλήματος του αλκοολισμού στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι ένας στους δέκα θανάτους οφείλεται στο αλκοόλ, εκτός των τροχαίων που φτάνουν στο 15,2% για το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου