Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

19 Σεπτεμβρίου 2012

Να γιατί δεν πέφτουν οι τιμές...

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ:Τρέμουν να πούν τα πράγματα με το όνομά τους... 

Οι έμποροι περιγράφουν τη δικτατορία των καρτέλ στην Ελλάδα χωρίς να τα κατονομάζουν. Φοβούνται τα σκληρά αντίποινα εξόντωσης.Γνωρίζουν ότι όσοι έχουν καταγγείλει καρτέλ στην Ελλάδα έχουν πεθάνει, έχουν καταστραφεί η απειλούνται με φυλακή !

Να γιατί δεν κατονομάζουν τα καρτέλ που ληστεύουν τον κόσμο στην Ελλάδα!...

Γνωρίζουν ότι όσοι έχουν καταγγείλει καρτέλ στην Ελλάδα έχουν πεθάνει, έχουν καταστραφεί η απειλούνται με φυλακή!

Παραδείγματα: 
-To ολιγοπώλιο της NESTLE και ο θάνατος του γνωστού καφέμπορου Γιώργου Δρίτσα 
-Το καταγγελμένο και κουκουλωμένο καρτέλ του χάλυβα και η καταστροφή/απειλή με φυλακή των μικρομεσαίων που το κατήγγειλαν.
-Το καταγγελμένο και κουκουλωμένο καρτέλ των τραπεζών- της ναυαρχίδας των ελληνικών καρτέλ- και ο πόλεμος με το STOPCARTEL που έχει στείλει τους μεγαλοτραπεζίτες και τα όργανά τους-χωρίς φυσικά μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα-στην <<Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού>> -και στα δικαστήρια..

και τόσα άλλα που γνωρίζει όλη η ελληνική αγορά. 

Και πολύ περισσότερο η <<Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού>> που τα προστατεύει εκεί, στην οδό Πατησίων και Κότσικα γωνία, όπου υποτίθεται ότι λειτουργεί και προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ

Υπάρχει η πλειάδα των καταγγελμένων επίσημα απο χρόνια τεράστιων σε οικονομικό μέγεθος καρτέλ που έχει θαφτεί στα συρτάρια της <<Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού>> η οποία ασχολείται επιλεκτικά μόνο με τους <<μικρούς και ανώδυνους >> του είδους, ώστε να δικαιολογείται στην Ελλάδα η παρουσία της και τα εκατομύρια ευρώ που στοιχίζει στούς φορολογούμενους η κάλυψη και προστασία των καρτέλ και ολιγοπωλείων απο αυτήν..

Μήπως αυτή τη φορά η κυβέρνηση πρέπει να τους αποκαλύψει;

Υπάρχει όμως η παραμικρή πιθανότητα κύριε Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρε τηςΕθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,να αποκτήσει ξαφνικά την τεράστια πολιτική βούληση που απαιτείται προκειμένου να το πράξει, επαναστατώντας κατά των μεγάλων αφεντικών;


Να γιατί δεν πέφτουν οι τιμές...

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης,στο παρακάτω κείμενο εξηγεί όσο πιό ανώδυνα γίνεται τους λόγους για τους οποίους στην Ελλάδα παραμένει υψηλή η τιμή των βασικών αγαθών:

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι 13 σημαντικότεροι λόγοι που δεν «πέφτουν» οι τιμές στην ελληνική αγορά, παρά την κρίση, είναι οι εξής (Με μπόλντ γράμματα οι παράγοντες που σημαίνουν λειτουργία καρτέλ, ολιγοπωλείων και μονοπωλείων):

 1.Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%).

2.Ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές αλλά και το κόστος προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα. Οι εν Ελλάδι θυγατρικές εισάγουν προϊόντα με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλίεται μέσω των υψηλών τιμών, στους καταναλωτές

3.Ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.

4.Στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές,εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κλπ, οι οποίες, εξαιτίας της ιδιομορφίας τους, εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και συμβάλλον στη διόγκωση των τελικών τιμών πχ. απαγόρευση συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.

5.Πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, όπως η δυνατότητα προμήθειας φθηνότερων μεν καυσίμων από το εξωτερικό αλλά υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση της ύπαρξης αποθηκευτικού χώρου  που θα προσφέρει απρόσκοπτα καύσιμα για χρονικό διάστημα 60 ημερών.

6.Ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού εμπορίου (πιο πρόσφατο παράδειγμα το καρτέλ στην αγορά κοτόπουλου που εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το καρτέλ στο χονδρεμπόριο των νωπών οπωροκηπευτικών σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου).

Υπάρχει πλειάδα καταγγελμένων τεράστιων σε οικονομικό μέγεθος καρτέλ που έχει θαφτεί για χρόνια στα συρτάρια της <<Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού>> η οποία ασχολείται επιλεκτικά μόνο με τους <<μικρούς και ανώδυνους >> του είδους ώστε να δικαιολογείται στην Ελλάδα η παρουσία της και τα εκατομύρια ευρώ που στοιχίζει στούς φορολογούμενους.

7.Διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση, σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2011. Ειδικότερα αναγράφεται χαρακτηριστικά: «γενικότερα ωστόσο, παρατηρείται ότι από τη σύγκριση της προαναφερθείσας μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας το 2011 με την αύξηση του αποπληθωριστή του ΑΕΠ (κατά 1,6%) προκύπτει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην οικονομία συνολικά. Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται και από τις προβλέψεις για τη διετία 2012-2013».

8.Μεγάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και αδυναμία πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, με επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη έχουν αυξήσει το κατά μονάδα κόστος καθώς έχουν εκτινάξει και το κόστος των μεταφορών.

9.Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές. Επίσης η εσφαλμένη επιλογή των ταχέως και βραδέως κινούμενων εμπορευμάτων, οδηγεί σε λάθος υπολογισμό αντικατάστασης (stock replacement) και σωστού ποσοστού κέρδους.

10.Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως, αφενός από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αφετέρου εξαιτίας της παύσης των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της χώρας μας (country risk), υποχρεώνοντάς τις στην ουσία να επωμίζονται εξολοκλήρου και της μετρητοίς το κόστος αγοράς πριν την παραλαβή.

11.Αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας αφού σε πολλές περιπτώσεις άτυπες εκπτώσεις και «παζαριού» του υψηλού ΦΠΑ λαμβάνουν χώρα στο ταμείο, πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση διαστρεβλωμένων στοιχείων.

12.Μονομερής προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά όταν θα ήταν αποτελεσματικότερο να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση της διερεύνησης εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν το κέρδος Π.χ. Πως καθορίζεται το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα.

13.Η έλλειψη μελέτης «ελαστικότητας» από τα αρμόδια Υπουργεία και η μη έγκαιρη αξιολόγηση της καταγραφής των επιπτώσεων από τους «σοφούς» της Τρόικας, διαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς σε πολλούς κλάδους του εμπορίου χαμηλότερα από την τιμές του τέλειου ανταγωνισμού, ενώ στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο κοντά στις τιμές μονοπωλίων.


Όλοι οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν πολύ καλά οτι στο εμπόριο το κέρδος δεν βρίσκεται στην τιμή λιανικής πώλησης, αλλά στην τιμή αγοράς και κάποιοι δεν αφήνουν τις ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αγοράσουν φθηνά, ώστε να τις αναγκάσουν με δικαιολογία την κρίση, σε κλείσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου