Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

8 Οκτωβρίου 2012

Φαρσοκωμωδία με την λίστα Λαγκάρντ


 
Φαρσοκωμωδία με την λίστα Λαγκάρντ
Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος δήλωσε ότι παρέλαβε το memory stick με τα ονόματα από τον «προσωπάρχη» του Μαξίμου και δεν το κοίταξε καν
Χαρακτηριστικά φαρσοκωμωδίας προσλαμβάνει η υπόθεση με το …ανεπιθύμητο, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα περιπετειώδη πορεία που ακολούθησε, «memory stick» με τα ονόματα των 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα. Όσα μετέφερε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλος προκάλεσαν αίσθηση όσον αφορά την διαχείριση του επίμαχου ψηφιακού υλικού ακόμα και σήμερα, μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τους χειρισμούς που έγιναν επί δυο χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρξει αξιοποίησή της.
«Εγώ δεν την ήξερα τη λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε ο κ. Στασινόπουλος με σαφή πρόθεση να αποστασιοποιηθεί πλήρως από το θέμα. Μάλιστα διηγήθηκε στους βουλευτές την εξής καταπληκτική ιστορία. Όταν ξέσπασε ο θόρυβος για την επίμαχη λίστα, ρώτησε κατά την διάρκεια σύσκεψης με τους διευθυντές του ΣΔΟΕ εάν είχε γνώση η υπηρεσία για το θέμα και «όλοι μου απάντησαν πως όχι». Μάλιστα, ενώ η σύσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη, χτύπησε την πόρτα ο διευθυντής οργάνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Δ. Κανελλόπουλος. Πρόκειται για τον «προσωπάρχη» του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει στον κ. Στασινόπουλο, προσωπικό πολιτικό φίλο του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, έναν φάκελο.
«Διέκοψα προσωρινά τη σύσκεψη και μου έδωσε έναν διαβιβαστικό και έναν συνοδευτικό φάκελο. Τον παρέλαβα και τον ρώτησα αν ξέρει τι έχει μέσα και μου είπε πως όχι. Κάλεσα ξανά τους διευθυντές, ολοκληρώσαμε την σύσκεψη και μετά άνοιξα τον φάκελο ο οποίος περιείχε ένα ΄΄φλασάκι΄΄ (ψηφιακή μνήμη) και μια λευκή κόλλα διπλωμένη, στην οποία ήταν μέσα. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου…», διηγήθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ περιγράφοντας πώς έφτασε στα χέρια του το περιβόητο memory stick με την λίστα Λαγκάρντ όπως το παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο.
Το σχετικό διαβιβαστικό του Μεγάρου Μαξίμου έγραφε: «Προς ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο. Σας αποστέλλουμε προσωπικό εμπιστευτικό φάκελο του προέδρου του ΠαΣοΚ προς τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για τα καθ’ ημάς». Από τα λεγόμενα του κ. Στασινόπουλου προκλήθηκε σούσουρο στην αίθουσα και σχόλια όπως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη ο οποίος είπε: «Μιλάμε για τρελλοκομείο κανονικό…».
«Κλείδωσα το stick στο γραφείο μου…»
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ συνέχισε: «Άνοιξα τον φάκελο. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου και αμέσως τον κλειδώνω στο γραφείο μου και κατεβαίνω στον οικονομικό εισαγγελέα τον κ. Γρ. Πεπόνη που βρίσκεται στον από κάτω όροφο. Του ανέφερα ακριβώς τι είχε συμβεί και μου λέει: ΄΄Κύριε Στασινόπουλε, να μου παραδώσετε τον φάκελο αυτό΄΄». Έτσι κι έγινε. «Ανέβηκα στο γραφείο μου, κάναμε τα πρωτόκολλα και τα διαβιβαστικά, κατέβηκα κάτω και του τον παρέδωσα. Αμέσως έφυγα και πήγα στον Άρειο Πάγο που είχε κανονιστεί από την προηγουμένη ραντεβού με τον αντεισαγγελέα κ. Ν. Παντελή κάτι που συνέπεσε την ίδια ώρα να έχει συμβεί αυτό το γεγονός. Όφειλα να του περιγράψω τι είχε συμβεί», σημείωσε ο ειδικός γραμματέας, ενώ όταν ρωτήθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου πώς ήταν δυνατόν να μην κατάλαβε περί τίνος πρόκειται όταν βοούσε ο κόσμος για την λίστα Λαγκάρντ και πώς δεν ήλεγξε τον φάκελο, απάντησε ότι «ήταν υποψιασμένος πως κάτι πολύ σοβαρό περιείχε» και γι’ αυτό «επειδή θεώρησα ότι αφού έρχεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού είναι μια πάρα - πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία, την έστειλα στον εισαγγελέα όπως ορίζει ο νόμος», είπε.
Ασάφειες για την λίστα των 32 πολιτικών προσώπων
Ερωτηθείς εξάλλου για την λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Στασινόπουλος κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου εάν η λίστα που υπάρχει στο διαδίκτυο είναι πραγματική, απάντησε: «Αυτή η λίστα δεν έχει συνταχθεί από το ΣΔΟΕ, δεν έχει πάρει μορφή δημοσίου εγγράφου, δεν έχω υπογράψει ποτέ τέτοια λίστα, πρόκειται για διάσπαρτα στοιχεία από τις περιφερειακές διευθύνσεις». Ενώ ερωτηθείς από την κυρία Κωνσταντοπούλου αν  είναι πραγματικό ή πλαστό έγγραφο η φερόμενη ως λίστα με τα 32 πολιτικά πρόσωπα, είπε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω απολύτως τίποτα» και παρέπεμψε στα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας και της ΕΔΕ που έχει ο ίδιος παραγγείλει. Πάντως εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «η υπηρεσία δεν διέρρευσε» την επίμαχη λίστα.
Σπ. Κλαδάς για Ι. Διώτη: «Δεν είχε κανέναν λόγο να περιμένει εντολή Βενιζέλου για να ελέγξει την λίστα Λαγκάρντ»
Εν τω μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Σπ. Κλαδάς κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «άδειασε» τον άλλοτε ομόλογό του κ. Ι. Διώτη, ο οποίος έχει δηλώσει στην ίδια επιτροπή ότι αν του το ζητούσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών - εν προκειμένω ο κ. Βενιζέλος - θα ερευνούσε την λίστα Λαγκάρντ, η οποία είχε περιέλθει στα χέρια του από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, παρότι θεωρούσε ότι ως μη νομίμως αποκτηθέν υλικό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Κλαδάς ερωτηθείς τι θα έπραττε είπε ότι το καθήκον του ΣΔΟΕ είναι να εντοπίζει και να συλλαμβάνει την φοροκλοπή και ως εκ τούτου ο επικεφαλής του «δεν έχει κανέναν λόγο να περιμένει εντολή», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον κ. Κλαδά δεν υφίσταται νομικός λόγος για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. «Αν την είχα εγώ θα ξεκινούσα τις έρευνες χθες. Η λίστα δόθηκε όχι για να κατονομαστεί εγκληματική πράξη αλλά για να υπάρξει φορολογικό έσοδο όπως άλλωστε έγινε και σε άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Σώματος επί διακυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος «άδειασε» και τον κ. Παπακωνσταντίνου διερωτώμενος «τι τον έκανε να διακρίνει κάποια ονόματα από κάποια άλλα, αφού αυτό είναι κατεξοχήν το αντικείμενο του φορολογικού ελέγχου». «Αυτή που θα έπρεπε να κάνει την διάκριση είναι η υπηρεσία και όχι ο υπουργός», είπε για την επιλογή του κ. Παπακωνσταντίνου να στείλει μόνο τα 10 ονόματα προς έλεγχο στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη.
Όσον αφορά την άτυπη παράδοση και παραλαβή του επίμαχου υλικού από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε ότι «εκπλήσσομαι για την τήρηση άτυπων διαδικασιών σε ζητήματα που χρειάζονται αυξημένη τυπικότητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου