Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

2 Δεκεμβρίου 2012

Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΑΝΤΙ"!


Το ΣΔΟΕ «μαδάει» τη Μαργαρίτα
Οι μαρτυρίες, η ιδιωτική υπάλληλος και οι έρευνες για τη μεγάλη κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων
Εμπλέκουν και τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέουστους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ! Δύο καταθέσεις-«φωτιά», οι οποίες δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στο πλαίσιο της δικογραφίας για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ που έφθασε στη Βουλή, εμπλέκουν την κυρία Παπανδρέου ως μεγαλοκαταθέτη της λίστας, και μάλιστα την αναφέρουν ως τη δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατ. δολαρίων. Πάντως στη λίστα Λαγκάρντ ως δικαιούχος της συγκεκριμένης κατάθεσης εμφανίζεται η ιδιωτική υπάλληλος κυρία Μαρία Παντελή.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του «Βήματος», ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Στέλιος Στασινόπουλος και ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης κ. Ευάγγελος Καραμάνος στις καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων ορκίζονται ότι σε σύσκεψη των πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις δύο καταθέσεις, ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ κ. Νικόλαος Λέκκας στη σύσκεψη που έγινε στις 2 Οκτωβρίου ανέφερε πως έχει πληροφορίες ότι «πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου». Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος ο κ. Λέκκας καταθέτοντας στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς δεν αναφέρεται καν στο περιστατικό. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι στην υπηρεσία δεν έφθασε ποτέ με αριθμό πρωτοκόλλου ολόκληρη η λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με έγκυρες εισαγγελικές πηγές πάντως, η υπόθεση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μη σημαντική, αφού δύο μεγαλοστελέχη του ΣΔΟΕ καταθέτουν τη συγκεκριμένη πληροφορία και επομένως εμμέσως πλην σαφώς την εκτιμούν ως σοβαρή...

Διαχειριστές
Οι δύο καταθέτουν πως όταν ακούστηκε η εξωπραγματική αυτή πληροφορία ήταν παρόντες όλοι οι διευθυντές του ΣΔΟΕ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ι. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ερευνά την ουσία της υπόθεσης με εντολή του εισαγγελέα κ. Πεπόνη. Εκείνος ερευνά αν τα ονόματα που του έχουν δοθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς έχουν φορολογηθεί, αν κρύβουν πίσω άλλα πρόσωπα - ακόμη και πολιτικών - και προωθεί το αντίστοιχο υλικό και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Είναι άγνωστο πάντως επί του παρόντος αν αναζητήθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα και αν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της. Το σίγουρο είναι ότι η γυναίκα αυτή είναι ιδιωτική υπάλληλος και δούλευε σε γραφείο γνωστού επιχειρηματία, του κ. Σάμπι Μιονί.
Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά είναι εγκατεστημένος από το 2006 στο Τελ Αβίβ και εμφανίζεται ως διαχειριστής τεράστιων κεφαλαίων. Με δηλώσεις του στο περιοδικό «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη, που αποκάλυψε τη λίστα, έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή ήταν διαχειρίστρια κεφαλαίων του. Συγχρόνως ως διαχειριστής κεφαλαίων του - σύμφωνα με τις δηλώσεις του επιχειρηματία - εμφανίζεται και άλλος «επώνυμος» της λίστας, ο κ. Στ. Παπασταύρου, ο οποίος είναι δικηγόρος και σήμερα σύμβουλος του κ. Αντ Σαμαρά. Σύμφωνα με τον κ. Μιονί τα κεφάλαια που διαχειριζόταν είναι απολύτως νόμιμα.
Οπως προκύπτει από την κατάθεση του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη, το όνομα της γυναίκας υπήρχε στην αρχική λίστα με τα 10 ονόματα τα οποία παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Καπελέρη. Ηταν γραμμένα σε υπολογιστή και δεν δόθηκαν με επίσημο διαβιβαστικό. Το ποσό των 550 εκατ. ευρώ άλλωστε ήταν το μεγαλύτερο ποσό κατάθεσης (το ένα τρίτο όλων) στον συγκεκριμένο κατάλογο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει καταθέσει ότι ζήτησε από τον κ. Καπελέρη να κάνει έλεγχο, αλλά εκείνος επιμένει ότι του ζητήθηκε απλώς το φορολογικό προφίλ των μεγαλύτερων καταθετών.

Δόθηκε εντολή;
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση Καραμάνου εκτός από την είδηση-«βόμβα», η οποία βεβαίως θα ελεγχθεί σύντομα με την κλήση της κυρίας Παντελή που έχει καταθέσει το μυθικό ποσό των 550 εκατ. δολαρίων, αναφέρεται ότι δεν του δόθηκε ποτέ εντολή να πραγματοποιήσει έλεγχο των συγκεκριμένων ονομάτων, παρ' ότι εκείνος ήταν ο αρμόδιος. Στο μεταξύ ερωτήματα γεννώνται και για την κατάθεση Στασινόπουλου. Βουλευτές που είδαν τις καταθέσεις αναρωτιούνται γιατί το περιεχόμενο της συγκεκριμένης σύσκεψης και όσα ακούστηκαν εκεί δεν τα κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου είχε κληθεί. Η συγκεκριμένη δικογραφία, παρ' ότι εστάλη από την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, δεν είχε φθάσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ως το απόγευμα της Παρασκευής.
Αλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με κατάθεσή του ασκεί κριτική για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση η τότε ηγεσία του υπουργείου (Γ. Παπακωνσταντίνου). Το πρόσωπο, το οποίο έχει δώσει μακροσκελέστατη κατάθεση επί ώρες στον κ. Πεπόνη, επιμένει ότι είχε αρμοδιότητα για τον έλεγχο των καταθέσεων του εξωτερικού αλλά στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ δεν του επιδείχθηκε ποτέ κανένα όνομα από τα περίπου 2.050 που περιέχονται σε αυτή για να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος.
Τόσο οι δικαστές πάντως όσο και οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Βουλής βρίσκονται σε αναμονή και της λίστας που ξαναστέλνουν οι Γάλλοι στις ελληνικές Αρχές ύστερα από αίτημα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. Η σύγκριση της πρωτότυπης λίστας με αυτήν που έχει φθάσει στους εισαγγελείς και στην ελληνική Βουλή θα είναι ασφαλώς σημαντική για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

NEWSIT

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την διαρροή στοιχείων για την λίστα Λαγκάρντ σε δυο εφημερίδες σύμφωνα με τα οποία μέσα στην λίστα είναι το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Ζήτησε μάλιστα την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Όπως τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ:

"Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» και καταρχάς αυτή καθεαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε- θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας."

Και συνεχίζουν: "Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων.
Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει."

Τι απάντησαν οι εφημερίδες στην οργισμένη αντίδραση του Γ.Παπανδρέου και της μητέρας του

"Σε λάθος αποδέκτες απευθύνετε τις διαμαρτυρίες σας για τις αποκαλύψεις που έγιναν σήμερα", απαντούν το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Πρώτο Θέμα στον πρώην πρωθυπουργό και στην μητέρα του, της οποίας το όνομα φέρεται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ.
--------------
Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής»

Στις δηλώσεις της κυρία Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπανδρέου το Βήμα της Κυριακής απαντά:

«Σε λάθος αποδέκτες απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου οι οποίοι επιτίθενται και μάλιστα με σκαιό τρόπο, στο "Βήμα της Κυριακής".

"Το Βήμα της Κυριακής" δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στη σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών, πρέπει να απευθυνθούν ο κύριος και η κυρία Παπανδρέου. Εκτός και εάν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες».

-----------
Η απάντηση του Πρώτου Θέματος

Απάντηση στις δηλώσεις της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου και του κ. Γ. Παπανδρέου εξέδωσε και το Πρώτο Θέμα που είναι η παρακάτω:

«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διεκήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες.

Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας.

Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής.

Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο... δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ »;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου