Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

21 Δεκεμβρίου 2012

SOS-ΕΕ: 1,6 τρισ. ευρώ δόθηκαν από τα κράτη στις τράπεζες σε τρία χρόνια

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑ --ΑΥΤΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΑΝ ΒΑΛΗΣ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ --ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!-- ΚΑΙ ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΛΥΣΣΟΔΕΣΟΥΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥΣ!
ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!! 
ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ! ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ? "ΠΩΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ  "ΑΓΡΟΤΙΚΗ" ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΘΗΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"!!! ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΙ-ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΡΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ, "ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΥΩΝΟΥΝ?" ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΤΗΝ  ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΣΠΡΕΝΤ" ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ!!!

ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ, ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜΑΡΓΟΙ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΚΙ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ Σ' ΑΥΤΑ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΑΝΕΣΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΝΗΤΕΣ!!! ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ!! ΨΕΥΔΟΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΗ ΚΑΚΟ ΤΟ "ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" --ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΣΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!!! ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ, Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!!! ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ? ΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΑΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, Η ΥΨΙΣΤΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!!! ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ!!! ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΗ ΚΑΚΟ ΤΟ "ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ", ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΙΜΑΛΙΑ, ΛΕΜΕ ΝΑΙ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΙΚΜΑΔΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΣΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΠΙΣΤΙΑ-ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ-ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ!!!

ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΣΥ, ΝΑΙ ΕΣΥ!!! ΑΓΟΓΓΥΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ ΑΠΟΠΑΝΩ, ΕΤΣΙ, ΣΑΝ ΡΕΓΑΛΟ, 1,6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ! ΤΑ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑΩ ΤΗΣ ΑΧΟΡΤΑΓΗΣ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ!!! 
ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΑ 52 ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΔΟΥΝ --ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟ, ΟΧΙ ΔΩΡΟ -- ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ---ΟΠΩΣ "ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟ 10%--- ΤΑ 51 ΔΙΣ!!! ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ---ΟΠΩΣ ΔΙΕΤΥΜΠΑΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-- ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΛΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1 ΔΙΣ!!!
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ" ΣΟΥ! ΕΓΩ ΣΕ ΣΥΛΛΥΠΟΥΜΑΙ ΘΕΡΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΠΟΥΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ!!!
--------------------

 
ΕΕ: 1,6 τρισ. ευρώ δόθηκαν από τα κράτη στις τράπεζες σε τρία χρόνια
Τα στοιχεία της Κομισιόν αφορούν στην περίοδο Οκτώβριος 2008 έως τέλη Δεκεμβρίου 2011
Οι μόνοι που λόγω κρίσης πήραν χρήματα είναι οι τράπεζες. Για όλους τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας αλλά και για τις κοινωνίες και τους λαούς -και αυτό είναι το σοβαρότερο- η φράση «λόγω κρίσης» συνοδεύεται από επιβολή ασφυκτικών προγραμμάτων λιτότητας και επώδυνες περικοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν η κρατική βοήθεια που χορηγήθηκε στον τραπεζικό τομέα στην ΕΕ ανήλθε συνολικά στο 1,6 τρισ. ευρώ στο διάστημα από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης τον Οκτώβριο του 2008 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011.

Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στο 13% του ΑΕΠ της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις κρατικές ενισχύσεις που αναφέρονται στο 2011.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, ποσοστό 67%, οι βοήθειες αυτές αφορούν δημόσιες εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των τραπεζών, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το 2011 ήταν εξάλλου το τελευταίο κατά το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφάρμοσε τους προσωρινούς κανονισμούς για τα πακέτα τόνωσης της οικονομίας, την κρατική βοήθεια προκειμένου να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία σε περιόδους κρίσεων. Αυτού του τύπου η βοήθεια, το 2011 αντιστοιχούσε σε 48 δισ. ευρώ -ήτοι στο 0,037% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ- και ήταν μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα στοιχεία αυτά αντανακλούν την ισχνή προσφυγή σε τέτοιου είδους βοήθειες από πλευράς των επιχειρήσεων και τη δημοσιονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα κράτη.

Το σύνολο των κρατικών επιχορηγήσεων που δεν συνδέονται με την κρίση έχει μειωθεί, φθάνοντας τα 64,3 δισ. ευρώ το 2011, ήτοι το 0,5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Πρόκειται για «μία μακρόπνοη καθοδική τάση», επισημαίνει ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια, υπογραμμίζοντας πως οι βοήθειες αυτές ανταποκρίνονταν στο 2% του ΑΕΠ της ΕΕ στη δεκαετία του '80.

Τέλος, σύμφωνα με τους πίνακες των στοιχείων, στα τέλη του Ιουνίου 2012, περίπου το 85% του συνολικού ποσού των παράνομων κρατικών βοηθειών -παρανόμων διότι αντιβαίνουν στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τον ανταγωνισμό- επιστράφηκαν από όσους ευνοήθηκαν στις αρχές.  Οι επιστροφές αυτές ανήλθαν σε 13,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου