Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Ιουλίου 2012

Πλήρης διάλυση: Αποφυλάκισαν τρομοκράτες πριν γίνει η δίκη και αυτοί εξαφανίστηκαν! +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ 17Ν ΕΚΑΛΥΠΤΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑ) ΕΝΩ Ο ΤΥΠΟΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΜΕ, ΠΡΟΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΟΞΟΠΟΙΗΣΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ! ΑΡΑ, Η "ΑΠΟΔΡΑΣΙΣ" ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΗΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ! Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟ 18ΜΗΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑΣ ΤΑΣ  ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ! 
------------------------------------------
Πλήρης διάλυση: Αποφυλάκισαν τρομοκράτες πριν γίνει η δίκη και αυτοί εξαφανίστηκαν!Αυτά, μόνο στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα συμβαίνουν: Αποφυλάκισαν τα κατηγορούμενα για βαριά κακουργήματα, όπως απόπειρες ανθρωποκτονιών πολλών ανθρώπων, δεκάδες επιθέσεις όπως αυτή με ρουκέτα RPG-7 κατά της αμερικανικής πρεσβείας, τα κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη και την συντρόφό του Παναγιώτα Ρούπα και βέβαια αυτοί ... εξαφανίστηκαν! 

Οι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Τώρα, γιατί κατηγορούμενοι με τόσο βαριά αδικήματα και γιατί μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν έγινε δυνατό να εκδικαστεί μέσα σε ένα 18μηνο, αυτό πλέον ξεφεύγει από τον λογική! Όπως επίσης και γιατί δεν τους παρακολουθούσαν στενά μετά την αποφυλάκισή τους.

Για να καταλάβουμε πόσο "σκληροί" ήταν οι όροι αποφυλάκισής τους, έπρεπε να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ... Α.Τ. Εξαρχείων. Τελευταία φορα αναφέρουν οι πληροφορίες εμφανίστηκαν λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου – η δεύτερη την Τρίτη - ενώ δεν έδωσαν και το παρών την 1η του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ως όφειλαν από τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους.

Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά για την υπόθεση.
Ο Επαναστατικός Αγώνας έκανε την εμφάνισή του στις 5 Σεπτεμβρίου 2003, διεκδικώντας μια θέση στην "ορφανή" τρομοκρατία στη χώρα μας μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ.

Η οργάνωση έδωσε το "παρών" και δήλωσε τις προθέσεις της με μια παρθενική διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Κύριος στόχος της, οι "ανθρωποφύλακες", όπως χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς τα μέλη της στις προκηρύξεις τους.

Στην επτάχρονη δράση της, από το 2003, η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει πλήθος χτυπημάτων, το πιο ισχυρό από τα οποία ήταν αυτό εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, στις 12 Ιανουαρίου του 2007.

Η επίθεση έγινε με αντιαρματική ρουκέτα RPG, που καρφώθηκε στο θυρεό της πρεσβείας, και το χτύπημα αυτό σηματοδότησε την... "προαγωγή" των μελων του Επαναστατικού Αγώνα. Οι αρχές μέχρι τότε μιλούσαν για "αναβαθμισμένη δράση αντιεξουσιαστών". Από τότε, τα μέλη της οργάνωσης αναφέρονται ως "τρομοκράτες" και επικηρρύσονται απ' τους Αμερικανούς.

Το 2004 ο "Επαναστατικός Αγώνας" πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις. Μια από αυτές, στις 5 Μαϊου, είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για τη χώρα μας, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων. Η είδηση έκανε τότε το γύρο του κόσμου.

Το 2005, η δράση του Επαναστατικού Αγώνα συνεχίστηκε με δύο επιθέσεις, μια εκ των οποίων στις 12 Οκτωβρίου. Τρομοκράτες "παγίδευσαν" ξημερώματα το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, με παράπλευρες απώλειες, αφού τραυματίστηκαν τρεις πολίτες.

Στις 30 Μαϊου του 2006, στο στόχαστρο των τρομοκρατών μπήκε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης. Με τηλεχειριζόμενη βόμβα, τα μέλη του Επαν. Αγώνα έστησαν ένα παγιδευμένο ποδήλατο κοντά στο σπίτι του και περίμεναν σ' ένα αλσύλιο λίγα μέτρα πιο πέρα για να την πυροδοτήσουν. Μόλις 8 λεπτά πριν από την έκρηξη είχαν περάσει απ' το σημείο τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του Γιώργου Βουλγαράκη, τα οποία πήγαιναν στο σχολείο.

Το 2007, εκτός από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε δύο ακόμη χτυπήματα.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 τα μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν με δύο Καλάσνικοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ στο Γουδί, ενώ στις 5 Ιανουαρίου του 2009 χρησιμοποίησαν δύο ΑΚ-47, ένα υποπολυβόλο MP5 και χειροβομβίδα για να επιτεθούν σε τρεις αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Τότε τραυματίστηκε ο νεαρός αστυφύλακας Διαμαντής Ματζούνης.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο του 2009 πραγματοποίησαν τρία χτυπήματα, αναβαθμίζοντας τις επιθέσεις τους, αφού άρχισαν να χρησιμοποιούν εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών. Στο στόχαστρό τους μπήκαν το Χρηματιστήριο την επαύριο των εκλογών του 2009, τα γραφεία της Citibank και η Eurobank στην Αργυρούπολη, που σχεδόν ισοπεδώθηκε.

Ο βαρύς οπλισμός των μελών του Επαναστατικού Αγώνα είναι εντυπωσιακός και θεωρείται, σύμφωνα με τις αρχές, ότι αποκτήθηκε και με τη βοήθεια κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.
Το ξήλωμα της οργάνωσης ξεκίνησε με τον θάνατο του Λάμπρου Φουντά σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Στις 04.43, τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου 2010 στην οδό Κουντουριώτου 33 στη Δάφνη, περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, εντόπισε δύο άνδρες μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SEAT IBIZA», τους οποίους οι δυο αστυνομικοί θεώρησαν υπόπτους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.

Όταν οι αστυνομικοί άναψαν τον φάρο του περιπολικού, οι δύο άνδρες βγήκαν από το ΙΧ και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να πλήξουν το υπηρεσιακό όχημα. Τότε οι αστυνομικοί καλύφθηκαν πίσω από το περιπολικό και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από σφαίρα στην αριστερή ωμοπλάτη ο ένας από τους δράστες, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.

Δίπλα στον νεκρό, ο οποίος φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, βρέθηκε περίστροφο τύπου ΖASTAVA μέ έξι σφαίρες εκ των οποίων είχαν ριχτεί τα δύο. Επίσης, στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, βρέθηκε χειροβομβίδα, ενώ στο μπουφάν του εσωτερικά είχε συσκευή ασύρματης επικοινωνίας. Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν πέντε κάλυκες των εννέα χιλιοστών, τέσσερις βολίδες και ένα περίβλημα βολίδας. Η χειροβομβίδα, η οποία είναι επιθετική, ανατολικής προέλευσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-----------------------------------
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εξαφανίστηκε ο Ν. Μαζιώτης
Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους,
ενώ κανείς αρμόδιος δεν ειδοποίησε την ΑντιτρομοκρατικήΤου Γιαννη Σουλιωτη
Χάθηκαν τα ίχνη των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, οι οποίοι δικάζονται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και πλέον ουδείς γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι Μαζιώτης και Ρούπα έχουν εξαφανιστεί και από τα σημεία που επέλεγαν να κινούνται όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η εξέλιξη, εκτός από ανησυχία, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες έντονο εκνευρισμό στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Αρμόδιοι αξιωματικοί κατηγορούν ανοιχτά για «ανεπάρκεια» τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές καθώς, όπως σημειώνουν, λόγω της κωλυσιεργίας όσων ενεπλάκησαν στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν, καθώς συμπλήρωσαν 18 μήνες προφυλακισμένοι. Σχολιάζουν μάλιστα δηκτικά και το γεγονός ότι με σχετικό βούλευμα οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν αρχικά επιβληθεί έγιναν ηπιότεροι, καθώς αντί για 6 όφειλαν να δίνουν το παρών 3 φορές σε αστυνομικό τμήμα.


Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξαν χθες ότι οι Μαζιώτης και Ρούπα, που σημειωτέον έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, την 20ή Ιουνίου και την 1η Ιουλίου δεν έδωσαν ως όφειλαν το παρών στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής τους. Ωστόσο κανείς αρμόδιος, και συγκεκριμένα η Ασφάλεια, δεν ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική σχετικά.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με την απουσία τους από το δικαστήριο όπου εξελίσσεται η δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις αμέσως επόμενες ώρες να εκδοθεί εκ νέου ένταλμα σύλληψης των δύο.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο πάντως δήλωσαν άγνοια για το θέμα. Διευκρίνισαν ότι η μη παρουσία τους στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, δεν συνιστά παραβίαση των περιοριστικών όρων, εφόσον εκπροσωπούνται μέσω των συνηγόρων τους. Αρνήθηκαν ωστόσο να επιβεβαιώσουν τη μη εμφάνιση των δύο στο αστυνομικό τμήμα, παραπέμποντας για το θέμα στην ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι η δίκη ήταν προγραμματισμένη να συνεχιστεί με ανάγνωση εγγράφων τη Δευτέρα, ωστόσο αναβλήθηκε για την προσεχή Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου