Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"?

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:


ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ:
ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟΝ:
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΡΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΥΝ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙ !!!
ΑΥΤΟ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΗΣ!!!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΧΘΕΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΕΠΑΡΚΩΣ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!! ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΣΤΕΡΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ - ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΦΟΝΕΥΣ ΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ!!!
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ?
ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ -ΚΤΟΝΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!!!
ΔΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΝ, ΕΧΟΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ SCRIBD ΤΗΝ ΔΟΛΙΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗΝ (ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΑΥΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΙΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΧΡΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ"!
ΧΡΗΣΙΣ ΤΩΝ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ) ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!
----------
ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΠΛΑΝΗΝ:

ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΝ ΦΡΑΣΙΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ":
1. ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΡΧΗ  "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ" ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΝΕΥΟΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ ΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΛΑΒΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΑΠΕΣΦΑΞΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!
2, ΠΟΣΣΩ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΡΧΗ  "ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ  ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!

 ΜΑΘΕ, ΚΥΡΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ, ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΩΡΑ ΘΑΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ" ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟΝ ΟΗΕ κλπ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΖΕΣΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ" ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΜΑΤΣΟ ΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΗΛΘΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ --ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΘΑΛΠΩΡΗ, ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ, ΟΥΤΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ" ΖΩΗ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ--, ΤΑΣ ΕΔΙΚΑΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΤΑΧΙΣΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ, ΟΥΤΕ "ΔΙΚΑΙΑΝ ΔΙΚΗΝ", ΟΥΤΕ "ΝΟΜΙΚΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ", ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!

ΤΟ ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ -ΚΤΟΝΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΗ ΠΛΥΣΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ "ΔΙΚΑΙΑΝ ΔΙΚΗΝ", ΟΥΤΕ "ΝΟΜΙΚΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ", ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!

-----------------------------
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣΜια πρωτοφανή απόφαση, η οποία πρέπει να μελετηθεί γιατί αποτελεί δεδικασμένο και νομιμοποιεί την αυτοδικία αλλοδαπών κατά αστυνομικών οργάνων έλαβε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίστας με την αθώωση των λαθρομεταναστών που είχαν αποδράσει ομαδικά στις 30 Σεπτεμβρίου από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Το δικαστήριο δέχθηκε ότι "Η διάρκεια και οι συνθήκες κράτησης παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι για την απόδραση είναι ... αθώοι"!
Στην Ηγουμενίτσα τη νύχτα από 30 Σεπτεμβρίου προς 1η Οκτωβρίου, οι κατηγορούμενοι απέδρασαν, όντας κρατούμενοι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, την ώρα που οι φύλακες των κρατητηρίων απασφάσισαν και εισήλθαν σε αυτά, προκειμένου να αφαιρέσουν τα απορρίμματα των κρατουμένων, οι τελευταίοι τους απώθησαν βίαια με αποτέλεσμα οι μεν φύλακες να αδρανοποιηθούν, οι δε κατηγορούμενοι να και να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο σκεπτικό του δικαστηρίου, που δημοσιεύεται στην υπ’ αριθμό 682/2012 απόφασή του, αναφέρεται: «Η πράξη αυτή είναι αρχικά και τελικά άδικη και επιπλέον αρχικά καταλογιστή σε καθένα των δραστών της. Όμως αποδείχθηκε επιπλέον ότι οι συνθήκες κράτησης που βίωναν οι κατηγορούμενοι κρατούμενοι μέχρι την ημέρα απόδρασης τους και ειδικότερα ο πρώτος επί εννέα ημέρες, ο δεύτερος επί ένα μήνα, ο τρίτος επί δεκαέξι ημέρες, ο τέταρτος επί δεκαεπτά ημέρες, ο πέμπτος επί τριάντα ημέρες, ο έκτος επί τριάντα δύο ημέρες, ο έβδομος, όγδοος και ένατος επί δεκαοκτώ ημέρες, ο δέκατος επί τριάντα δύο ημέρες, ο ενδέκατος επί τριάντα τέσσερις ημέρες, ο δωδέκατος επί τριάντα μία ημέρες, ο δέκατος τρίτος επί τριάντα έξι ημέρες, ο δέκατος τέταρτος επί τριάντα πέντε ημέρες και ο δέκατος πέμπτος επί σαράντα πέντε ημέρες, είναι άθλιες και άκρως επικίνδυνες για ανθρώπινα όντα».
Στην απόφαση σημειώνεται πως:
1) Το κρατητήριο στο οποίο κρατούνταν ουδέποτε καθαρίζεται ή απολυμαίνεται και γενικότερα δεν τηρούνται εντός αυτού ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας και υγιεινής (υπάρχει μόνο μία χημική τουαλέτα για όλους τους κρατουμένους και βρίσκεται στο χώρο που κοιμούνται, δεν υφίσταται στο κρατητήριο καμμία παροχή νερού, οι δε κρατούμενοι υποφέρουν από ψείρες, ψύλλους, ψωρίαση, τύφο, δερματικές παθήσεις και λοιπές λοιμώδεις μεταδοτικές ή μη ασθένειες). Έτσι, ο χώρος κράτησης των κατηγορουμένων αποτελεί σοβαρή εστία μικροβίων, ιών και λοιπών βλαπτικών για τον άνθρωπο μικροοργανισμών, η ανάπτυξη των οποίων ευνοείται από τη συνεχή σώρευση μεγάλου αριθμού κρατουμένων από διάφορες χώρες προέλευσης (κυρίως της Ασίας ή της Αφρικής), που δεν έχουν πλυθεί / καθαριστεί ή αλλάξει ρουχισμό επί εβδομάδες ή και μήνες.
2) Στο εν λόγω κρατητήριο, που έχει συνολικό εμβαδά 15,00 m2 στοιβάζονται άνω των 30 άτομα, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χώρος για όλους και να αδυνατούν να ξαπλώσουν όλοι τα βράδια στο έδαφος (δεν υφίστανται κλίνες) για να κοιμηθούν.
3) Οι κατηγορούμενοι ήσαν περιορισμένοι στο κρατητήριο επί 24 ώρες το 24τετράωρο χωρίς δυνατότητα εξόδου, άσκησης, αναψυχής ή αυλισμού (βλ. τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων).
«Ως εκ τούτου, κρίνεται ότι απέδρασαν για να αποτρέψουν σοβαρό και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο που απειλούσε χωρίς δική τους υπαιτιότητα την υγεία τους και ειδικότερα για να αποτρέψουν τη μόλυνση τους από μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες, δεδομένης της ιδιαιτέρως δυσχερούς πρόσβασης τους σε ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή και νοσοκομειακή περίθαλψη. Για το λόγο αυτό κρίνεται ότι αίρεται ο αρχικός καταλογισμός της (αρχικώς και τελικώς) άδικης πράξης της απόδρασης που τέλεσαν» αναφέρεται στην απόφαση.
Στηριζόμενο σε αυτά τα στοιχεία, το δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάζονται τα άρθρα 3, 8, 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους, ενώ επέβαλε στο Δημόσιο να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.
Η απόφαση είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, είναι κρίσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε παντός είδους αυτοδικίες κατά αστυνομικών οργάνων από αλλοδαπούς, αλλά και ημεδαπούς, οι οποίοι μπορεί να επικαλεστούν στην συνέχεια ότι "Έκριναν ότι παραβιαζόντουσαν τα ανθρώπινα δικιαώματά τους".
Και βέβαια η απόφαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους εχθρούς της Ελλάδας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου