Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!


 
ΣΥΡΙΖΑ: Μεθοδεύτηκε από την Αθήνα η παραδειγματική τιμωρία της Κύπρου
Βολές κατά της Λευκωσίας και της Αθήνας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Βολές κατά της Λευκωσίας και της Αθήνας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την οδυνηρή απόφαση για την Κύπρο στο Eurogroup.

«Η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή», σημειώνει και καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν έδωσε στήριγμα στην Κύπρο», αλλά «μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να δείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής».

Παράλληλα, το ΚΚΕ τονίζει ότι «αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης, εντός ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία» και προσθέτει ότι «η διαχείριση της κρίσης ‘εντός των τειχών', ανεξάρτητα με ποια συνταγή, σχέδιο ή διεθνή συμμαχία γίνει, έχει πάντα θύμα τον εργαζόμενο λαό ο οποίος καλείται να κάνει σκληρές θυσίες για να στηρίξει την ανάκαμψη του κεφαλαίου».

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η Κύπρος κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών οδηγήθηκε χθες βράδυ στο Γιούρογκρουπ σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό.

»Η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη στο Γιούρογκρουπ.

»Με τη στάση τους στην υπόθεση της Κύπρου οι χώρες του Νότου πυροβόλησαν τα πόδια τους. Το γενικευμένο κούρεμα στις καταθέσεις, μετά το δεδομένο της Κύπρου, πολύ σύντομα θα αποτελεί επιλογή και για τα δικά τους προγράμματα διάσωσης.

»Ιδιαίτερα δε η Ελλάδα, με τη στάση της άνοιξε τη κερκόπορτα της ολικής καταστροφής. Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε στήριγμα στη Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα με τους εκβιασμούς των δανειστών.

»Είναι φανερό ότι η ελληνική τρόικα έχει ταυτίσει τα δικά της πολιτικά συμφέροντα με αυτά  των δανειστών. Γι’ αυτό όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει.

»Αρνήθηκε να δώσει στη Κύπρο, 2 μόνο δις από τα 50 της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, όταν το ελληνικό PSI κόστισε 4,5 δις στις κυπριακές τράπεζες. Αρνήθηκε ακόμα και τη δυνατότητα να παρέχει προσωρινή ρευστότητα μέσω του ELA, ώστε να ακυρωθεί το εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα του Γιούρογκρουπ και να δοθεί χρονικό περιθώριο διαπραγμάτευσης στην κυπριακή πλευρά.

»Μάλιστα, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του καταστροφικού PSI για την Ελλάδα και την Κύπρο, μας εγκάλεσαν για ανόητη επιλογή. Προφανώς, η δική τους νοημοσύνη δεν χωρά επιλογές σωτηρίας μιας χώρας και ενός λαού από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, παρά μόνο επιλογές υποταγής.

»Μέρα που είναι σήμερα, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι ραγιάδες δεν είναι μόνο όσοι ανέχονται τις αλυσίδες, αλλά και όσοι έχουν αλυσοδέσει τη σκέψη τους στα όρια που βάζουν οι αφέντες
».

Αναλυτικό έγγραφο από τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της έναντι της Κύπρου, αλλά και εναντίον της ΝΔ γιατί χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συνειδητής παραπληροφόρησης» για τα τελευταία γεγονότα, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μάλιστα λόγο για εγκατάλειψη του κυπριακού λαού από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε αναλυτικό έγγραφό του για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, από την ψηφοφορία στην κυπριακή βουλή, μέχρι την απόφαση του Eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαδίδει πως «ακόμη και για την καταστροφή που επέβαλλαν στην Κύπρο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κόσμος γνωρίζει ότι η πρώτη απόφαση του Eurogroup έκλεισε τις κυπριακές τράπεζες και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την οικονομία του νησιού. Το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας το οποίο έσπευσε να κλείσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «οι μνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα ίδρωσαν από το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στην κυβέρνηση το ερώτημα αν θα αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων και στην Ελλάδα, αν αυτό ζητηθεί και υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση Χριστόφια δεν υπέγραψε κούρεμα καταθέσεων και δεν έφτασε ποτέ σε συμφωνία» και ότι αυτό το έχει ομολογήσει ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης σε ενημέρωση της κυπριακής βουλής για το Εurogroup.

Σχετικά με τη συζήτηση για τα δύο δισ. που φέρεται να έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση η Κυπριακή Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε δηλώσεις Κύπριων αξιωματούχων που το επιβεβαιώνουν και προσθέτει ότι «είναι σαφές ότι ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός αγωνιούσε μήπως η Κύπρος κερδίσει κάτι σημαντικό γιατί θα κατέρρεε και αυτός και τα ψέματα και η κυβέρνησή του». Επίσης κατηγορεί τον «μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ» για τις επιθέσεις κατά του κ. Τσίπρα, για το θέμα αυτό σημειώνοντας:

«Υποστηρίζει ο μηχανισμός προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας ότι ο κ. Τσίπρας, ψευδώς αναφέρει ότι "ζητήθηκε από την Ελλάδα να συνδράμει στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που προορίζονται για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση το αρνήθηκε μέσω του κ. Προβόπουλου". Στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν άραγε τις εξελίξεις ή ψεύδονται συνειδητά; Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες, επέρριψε ευθύνες στην ελληνική πλευρά καταγγέλλοντας ότι ενώ η Κύπρος ζήτησε βοήθεια ύψους 2 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος ήταν άτεγκτος σε ότι αφορά την άρνησή του να παράσχει βοήθεια στην Κύπρο. Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι με το PSI η Ελλάδα κούρεψε 5 δισ. κυπριακών χρημάτων αλλά αρνήθηκε να δώσει τα 2 πίσω, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η Λευκωσία να αναγκαστεί να προσφύγει για βοήθεια στη Μόσχα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι ο «μηχανισμός συνειδητής παραπληροφόρησης της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε στην άτυπη «ενημέρωση» που πραγματοποίησε ότι «Ελλάδα και Κύπρος έχουν καταλάβει καλά, ποιός αγωνίζεται υπέρ της μαρτυρικής Κύπρου» και προσθέτει:

«Πράγματι ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τα αποτελέσματα της λαοκτόνας πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά: Την έκρηξη της ανεργίας, την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, τα λουκέτα σε χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την αύξηση των φόρων, την μονιμοποίηση του «χαρατσιού», τις μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, την κατατρομοκράτηση του κοινωνικού συνόλου, την καταστολή και την περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, του τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης.

Αλλά και ο κυπριακός λαός, βίωσε τα τελευταία 24ωρα, την εγκατάλειψη του από την Ελλάδα και την τρικομματική κυβέρνηση, η οποία επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των δανειστών και του καταστροφικού διδύμου Μέρκελ - Σόιμπλε και να συνδράμει στην εκδήλωση της εκδικητικής μανίας σε βάρος του κυπριακού λαού και τελικά στην χθεσινή οδυνηρή συμφωνία του Eurogroup».

ΚΚΕ: Τεράστιες οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία
Στο σχόλιό του το  ΚΚΕ τονίζει: «Η απόφαση του Eurogroup για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Κύπρο, σε απολύσεις, σε νέα σκληρά μέτρα, όπως αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός.

»Άλλωστε, η κυπριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί απέναντι στον κυπριακό λαό τους ίδιους εκβιασμούς και αντιλαϊκά μέτρα που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό.

»Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης, εντός ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία. Η διαχείριση της κρίσης "εντός των τειχών", ανεξάρτητα με ποια συνταγή, σχέδιο ή διεθνή συμμαχία γίνει, έχει πάντα ένα θύμα: Tον εργαζόμενο λαό ο οποίος καλείται να κάνει σκληρές θυσίες για να στηρίξει την ανάκαμψη του κεφαλαίου.   

»Οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και να δυναμώσουν την πάλη τους για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και την ανατροπή αυτής της πολιτικής
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου