Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Μαρτίου 2013

Οι εξελίξεις στην Κύπρο


 
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην Κύπρο: Δραματική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σχέδιο Β'
Όλη η εκκλησιαστική περιουσία στη διάθεση της κυβέρνησης - Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων Ταμείων - Κλειστές μέχρι την Τρίτη οι τράπεζες - Τι ζητάει από τους Ρώσους ο υπουργός Οικονομικών Σαρρής στη Μόσχα
του απεσταλμένου μας στη Λευκωσία

Ολόκληρη την εκκλησιαστική περιουσία της κυπριακής εκκλησίας θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος είχε συνάντηση στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας είπε ότι μπορεί να υποθηκευτεί ολόκληρη η περιουσία η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι τεραστίων διαστάσεων και σε αντάλλαγμα θα της χορηγηθούν ομόλογα. Μάλιστα επεσήμανε ότι κάθε μοναστήρι, κάθε εκκλησία και κάθε εκκλησιαστικό ίδρυμα θα αγοράσει ομόλογα με εντολή Αρχιεπισκόπου.

Σημείωσε ότι υπάρχουν στην Κύπρο Μοναστήρια, όπως η Ιερά Μονή Κύκκου, η οποία διαθέτει τεράστια περιουσία σε μετοχές και ακίνητα.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτιμήθηκε στην αρχή ότι θα είχε σχέση με την πιθανή παρέμβαση του στον Πατριάρχη Κύριλλο για ρωσική βοήθεια προς την Κύπρο αλλά αυτό δεν χρειάστηκε τελικά γιατί ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ρωσική κυβέρνηση.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε όταν εξήλθε από το προεδρικό Μέγαρο ότι ο κ. Αναστασιάδης υποσχέθηκε πως ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.
Από το πρωί της Τετάρτης συγκαλείται σύσκεψη πολιτικώς αρχηγών για τον καθορισμό του σχεδίου Β', μετά την απόρριψη του κουρέματος από την κυπριακή Βουλή.Η συνεδρίαση σύμφωνα με ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους θα παραταθεί καθώς έχουν να επιλυθούν πολύ σύνθετα ζητήματα, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάσει για να εγκρίνει τις αποφάσεις τις οποίες θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου Β' είναι η παρέμβαση της Μόσχας και η διάσωση της κυπριακής οικονομίας καθώς την ώρα που συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Σαρρής έχει συνάντηση από τις εννέα το πρωί με τον Ρώσο ομόλογό του στη ρωσική πρωτεύουσα ζητώντας του να αγοράσει η Ρωσία τη Λαϊκή Τράπεζα.
Επίσης ο κύπριος υπουργός Οικονομικώνζητά από τον ομόλογό του την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016 και την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Κύπρου από τη Μόσχα. Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στη Λευκωσία γίνεται σε πολύ καλό κλίμα. Επίσης αναφέρεται ότι οι αυστηρές προειδοποιήσεις Πούτιν και Μαντβέντεφ προς την ΕΕ και Την Κύπρο δεν ήταν τίποτα μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των ρώσων επιχειρηματιών που έχουν τοποθετήσει τα λεφτά τους στις κυπριακές Τράπεζες.
Ήδη ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα, επίσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Το δεύτερο σημείο του σχεδίου Β' είναι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίων Υπαλλήλων, Τραπεζών και ημικρατικών Οργανισμών με αντάλλαγμα τη χορήγηση ομολόγων απευθείας συνδεδεμένα με το φυσικό αέριο. Υπολογίζεται ότι η περιουσία των ταμείων αυτών ανέρχεται στο ποσόν των 4 δισ. ευρώ.
Έκτακτη συνάντηση μετά τη χθεσινή απόρριψη από την κυπριακή Βουλή του κουρέματος των καταθέσεων ζήτησε η τρόικα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κάτι που έγινε δεκτό και θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι.
Πηγές από την τρόικα ανέφεραν το πρωί της Τετάρτης ότι δεν έχει να παρουσιάσει καινούργιο σχέδιο. Εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Βουλής και είπαν ότι περιμένουν τις νέες κυπριακές προτάσεις για να τις εγκρίνουν.
Το μεγάλο ερωτηματικό στην Κύπρο είναι πότε θα ανοίξουν οι Τράπεζες. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση διατάγματος με το οποίο θα αποφασίζεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου αν και υπήρξαν αιτήματα κυρίως από επιχειρηματίες να ανοίξουν τουλάχιστον την Παρασκευή. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν οι Τράπεζες κυρίως η Λαϊκή.
Χείριστη εντύπωση έκανε στην Κύπρο η παρουσία Γερμανών επενδυτών που έδειξαν ενδιαφέρον για να αγοράσουν δημόσια γη.
Την ίδια ώρα κυπριακές κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι η Κύπρος είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε έλεγχο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι καταρτίζεται νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα προβλέπει την απαγόρευση μεταφοράς χρημάτων εκτός Κύπρου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ.
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι θα γίνει νέο έκτακτο Eurogroup εντός των επόμενων ημερών για να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Η αίσθηση στην Κύπρο είναι ότι το κούρεμα δεν θα αποφευχθεί αλλά θα είναι τελείως διαφοροποιημένο σε σχέση με την πρώτη πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου