Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 2014, διεθνείς προβλέψεις

http://www.analyst.gr/2013/12/19/5300/

2014, διεθνείς προβλέψεις



its-all-your-fault
Οι περισσότεροι προειδοποιούν ότι, αυτά που θα συμβούν στα επόμενα έτη, θα κλονίσουν ανεπανόρθωτα το χρηματοπιστωτικό σύστημα – γεγονός που, εάν πράγματι επαληθευτεί, θα προκαλέσει ένα παγκόσμιο κραχ άνευ προηγουμένου
.
Ξεκινώντας από την Ελλάδα θα λέγαμε ότι, η μείωση της παραγωγικότητας που προκαλείται από τη συνεχή πτώση των μισθών και εισοδημάτων, σε συνδυασμό με την υπερβολική αύξηση των φόρων, θα δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία της.
Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατανοεί ότι, η αμοιβή δεν είναι μόνο ένας συντελεστής κόστους αλλά, κυρίως, ένα από τα βασικότερα κίνητρα αύξησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων – χωρίς το οποίο η ανταγωνιστικότητα μίας χώρας καταρρέει.
Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από αυτά που συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους όπως, για παράδειγμα, στη Βουλγαρία – χώρες στις οποίες η παραγωγικότητα των εργαζομένων, οπότε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, είναι σχεδόν μηδενική.
Διαπιστώνοντας δε ότι, οι νόμοι που ψηφίζονται (κατασχέσεις ακινήτων, διατήρηση βιομηχανιών πολεμικού εξοπλισμού κλπ.) έχουν ισχύ μόνο για το 2014, δεν μπορεί παρά να υποθέσουμε πως πρόκειται για «προεκλογικά πυροτεχνήματα» – με στόχο τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2014.
Στα πλαίσια αυτά συμπεραίνουμε πως η χώρα μας, εάν δεν αλλάξει ριζικά πολιτική, θα εγκλωβιστεί στην παγίδα του αποπληθωρισμού – η έξοδος από την οποία είναι σχεδόν αδύνατη.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η συνεργασία της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, η «κοινοβουλευτική δικτατορία» δηλαδή, κατά το «πρότυπο» της Γερμανίας – αφού αυτές είναι οι «εντολές» της χρηματοπιστωτικής ελίτ, στο δρόμο της δημιουργίας μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, υπό την «αιγίδα» του ΔΝΤ και των Η.Π.Α.  Οι προβλέψεις τώρα για την παγκόσμια οικονομία είναι οι παρακάτω:
.
Harry Dent: Με βάση τους μακροπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους οικονομικούς κύκλους, η οικονομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα χρηματιστηριακό κραχ στις αρχές του 2014 – το οποίο θα επιταχυνθεί στο ξεκίνημα του 2015. Πιθανότατα θα διατηρηθεί ολόκληρο το 2015 και ενδεχομένως το 2016 – ενώ, λόγω των δημογραφικών εξελίξεων, θα βιώσουμε εξαιρετικά αρνητικά οικονομικά φαινόμενα, μεταξύ των ετών 2014 και 2019.
Marc Faber: Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως ευρισκόμαστε ξανά μέσα σε μία τεράστια χρηματοπιστωτική φούσκα στα ομόλογα, στις συμμετοχές, καθώς επίσης σε πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία – οι τιμές των οποίων έχουν αυξηθεί δραματικά.
Gerald Celente: Ολόκληρος ο πλανήτης είναι έτοιμος να «εκραγεί». Θεωρούμε πως αυτό θα συμβεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 – εκτός εάν υπάρχει κάτι, το οποίο διαφεύγει της προσοχής μας, οπότε η κατάρρευση ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Mike Maloney: Το κραχ του 2008 ήταν ένα από τα κύματα, στο δρόμο για το πραγματικά μεγάλο κραχ – τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι τρομακτικά. Το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας θα μας βυθίσει στις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές κρίσεις της ανθρώπινης ιστορίας.
Jim Rogers: Θυμηθείτε τι συνέβη το 2008 και το 2009. Εκείνη την εποχή η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη, συγκριτικά με άλλες κρίσεις του παρελθόντος, επειδή τα χρέη ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα. Σήμερα η υπερχρέωση έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο, οπότε η επόμενη κρίση, όποτε και αν συμβεί ή οτιδήποτε και αν την προκαλέσει, θα είναι κατά πολύ καταστροφικότερη – σαν αποτέλεσμα της απίστευτα υψηλής υπερχρέωσης, καθώς επίσης των τεραστίων ποσοτήτων χρημάτων που έχουν «εκτυπωθεί». Πιθανότατα η ολοκληρωτική κατάρρευση δεν θα συμβεί πριν το 2016 – όταν όμως συμβεί, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και συνετοί.
Russell Napier: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός αποπληθωριστικού σοκ, το οποίο θα προκαλέσει την κατάρρευση των υπερτιμημένων σήμερα περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, εμπορεύματα κλπ.).
Howard Marks: Σε ορισμένους τομείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η προθυμία ανάληψης ρίσκου έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Τα υψηλά κέρδη που επιτυγχάνονται με αξιόγραφα υψηλού ρίσκου, έχουν οδηγήσει στην ανάληψη ακόμη μεγαλύτερων κινδύνων – γεγονός που έχει υπερθερμάνει τις αγορές.
Οι υπερβολές διαφέρουν από τομέα σε τομέα, αλλά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, οι κίνδυνοι σήμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι από το χειρότερο σημείο της κρίσης του 2008 (όσον αφορά τα δάνεια), καθώς επίσης από τις αρχές του 2009 (μετοχές), ενώ οι προοπτικές επιδεινώνονται συνεχώς.
Jeff Berwick: Εάν επιτραπεί η αύξηση των επιτοκίων, θα σημάνει αυτόματα τη χρεοκοπία της κυβέρνησης των Η.Π.Α., η οποία τότε θα κατέρρεε. Προετοιμάζονται ήδη για μία μαζική κοινωνική κατάρρευση – είναι φανερό και θα συμβεί σίγουρα. Θα ακολουθήσουν πολύ τρομακτικές και επικίνδυνες εποχές.
Michael Pento: Συνιστά μία μεγάλη απογοήτευση, αλλά είναι πολύ πιθανόν να μας έχει σώσει η κυβέρνηση από τη Μεγάλη Ύφεση (recession), για να μας οδηγήσει στο Μεγάλο Αποπληθωρισμό (depression) – ο οποίος θα είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της εξομάλυνσης των επιτοκίων.
Laurence Kotlikoff: Κάποια στιγμή θα καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει, οπότε θα αρχίσει να ξεπουλάει τα ομόλογα του – με αποτέλεσμα να αυξηθούν νομοτελειακά τα επιτόκια και να ακολουθήσει πληθωρισμός. Τότε θα ξεκινήσει το μεγάλο φινάλε.
Hugo Price: Πιστεύω πως θα βιώσουμε μία σειρά χρεοκοπιών. Η άνοδος των επιτοκίων θα είναι εκείνο το «δυσοίωνο σημάδι», το οποίο θα προκαλέσει μία μεγάλη κρίση στα παράγωγα – γεγονός που θα οδηγήσει στην κατάρρευση τους, οπότε στο τέλος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η αγορά παραγώγων είναι μεγαλύτερη από το ένα τετράκις $, ενώ τα περισσότερα παράγωγα είναι συνδεδεμένα με επιτόκια – γεγονός που σημαίνει ότι, τυχόν αύξηση τους στις Η.Π.Α., θα προκαλούσε μεγάλες «σεισμικές δονήσεις» στο παγκόσμιο οικοδόμημα. Εκείνη τη στιγμή θα σημειωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη τραπεζικές χρεοκοπίες – με ανυπολόγιστες συνέπειες για το σύστημα.
Robert Shiller: Δεν θέλω να χτυπήσω συναγερμό, αλλά σε πολλές χώρες οι τιμές των μετοχών είναι υπερβολικά υψηλές, ενώ σε κάποιες συμβαίνει το ίδιο με τις τιμές των ακινήτων. Αυτό θα μπορούσε να τελειώσει πολύ άσχημα.
David Stockman: Βιώνουμε παντού, από την Ιαπωνία μέχρι την Κίνα και από την Ευρώπη μέχρι την Αγγλία, τη δημιουργία τεράστιων χρηματοπιστωτικών υπερβολών (φούσκες). Σαν αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού, οι αγορές είναι πολύ ασταθείς και επικίνδυνες – οπότε πρέπει να υπολογίζουμε πως θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες και αναταράξεις.
Περαιτέρω, υπάρχουν πολλές ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες επιβραδύνεται η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας – ενώ ο πρόεδρος της Fed προσπάθησε χθες πονηρά να «διασκεδάσει» τους φόβους μας, μειώνοντας κάπως το ποσόν του πακέτου ενίσχυσης (QE) και αφήνοντας αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο, έτσι ώστε να πεισθούμε πως η οικονομία των Η.Π.Α. είναι (δήθεν) υγιής. Μερικές από τις ενδείξεις αυτές, οι οποίες τεκμηριώνουν το αντίθετο, είναι οι παρακάτω:
 .
(α)  Αύξηση των αιτήσεων ανεργίας κατά 68.000 στις συνολικά 368.000 – η μεγαλύτερη του τελευταίου έτους.
(β)  Μείωση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας κατά -16,3% το Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 – ενός βασικού οικονομικού δείκτη των Η.Π.Α., ο οποίος υποδηλώνει περιορισμό της ανάπτυξης.
(γ)  Αύξηση της ζήτησης για κουπόνια διατροφής, καθώς επίσης κορύφωση του αριθμού των αστέγων, στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις – με το ποσοστό της φτώχειας να κλιμακώνεται.
 .
Ολοκληρώνοντας, αρκετοί θεωρούν ότι, η έκρηξη της φούσκας θα προέλθει από την Ιαπωνία – η οποία ευρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με το εμπορικό της ισοζύγιο να συνεχίζει να είναι αρνητικό (διάγραμμα).
.
Εμπορικό ισοζύγιο Ιαπωνίας
Εμπορικό ισοζύγιο Ιαπωνίας
.
Η βασική αιτία ήταν η αύξηση των εισαγωγών από τις Η.Π.Α. περισσότερο από το αναμενόμενο (10,2% σε μηνιαία βάση, 35% σε ετήσια), με δυσμενή αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας – ειδικά για τα ομόλογα της, τα οποία διατηρούνται ουσιαστικά τεχνητά στη ζωή, με αγορές μόνο από την κεντρική τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου