Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Μαΐου 2010

Προξενειο Κομοτηνης:Nεο Κοσσοβο στην θρακη θελουν οι τουρκοι!!!


Nεο Κοσσοβο στην θρακη θελουν οι τουρκοι!!!



Ποιοι πιέζουν τον Ερντογάν να πάει ως «ελευθερωτής»

Το προξενείο έχει σήμερα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (υπολογίζονται σε 20-25), 15 έως 20 εκατ. ευρώ ετήσιο προϋπολογισμό και 3.500 έμμισθους συνεργάτες. Γιατί; 

Έντονες πιέσεις, σκοτεινά παιχνίδια, εφαρμογή στρατηγικών... Ομάδες «Γκρίζων Λύκων», πράκτορες, «θρησκευτικοί ηγέτες», ΜΜΕ, πολιτικοί, αλλά και κακοποιά στοιχεία καταστρώνουν και εφαρμόζουν σκοτεινά σχέδια στη Θράκη. Με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο Κόσοβο, οι Τούρκοι προκαλούν. Ποιος είναι ο υποκινητής; Ποιο το σχέδιο και ποιος ο τελικός στόχος; Τι ρόλο παίζει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή;
Περιέργως ( όλα συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε προκλητική δήλωση στην Τουρκία περί «Τούρκων στη Θράκη», με το προξενείο, τις εκεί εκδηλώσεις, τους μειονοτικούς, όλα συνδέονται με την Άγκυρα. Από τα βάθη της Ανατολής δίνονται οι εντολές και στα βάθη της Ανατολής μεταφέρονται οι αναφορές και τα «αιτήματα».

Να ανακληθεί η λειτουργία
Κατά πληροφορίες, και το τελευταίο αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν στην ελληνική κυβέρνηση να επισκεφθεί τη Θράκη δεν ήταν τυχαίο. Είχαν προηγηθεί εντονότατες πιέσεις του προξενείου ώστε να συνδεθεί η επίσκεψή του με την περιοχή. Γιατί;
Για το προξενείο και τους «δορυφόρους» του, για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω, είναι η ιδανική ευκαιρία να προκαλέσουν «ξεσηκωμό» - όπως κάνουν σε κάθε επίσκεψη Τούρκου επισήμου. Μιλούν για «μητέρα πατρίδα» και καλούν τους μουσουλμάνους της περιοχής να κρεμάσουν τουρκικές σημαίες, αλλά και πανό με συνθήματα στα μπαλκόνια τους. Η επίσκεψη Ερντογάν λοιπόν θα αποτελέσει την τέλεια ευκαιρία να γίνουν διαδηλώσεις από «Τούρκους» και να ενταθεί ο χορός των προκλήσεων που τώρα πάει... χαμένος λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Πώς οργανώνονται λοιπόν οι προκλήσεις;
Την κεντρική καθοδήγηση την έχει (υπογείως, φυσικά) η Άγκυρα. Το στρατιωτικό βαθύ κράτος της Τουρκίας δίνει εντολές στο προξενείο του στην Κομοτηνή, με το οποίο βρίσκεται φυσικά σε απευθείας επαφή. Το προξενείο, με τη σειρά του, δίνει εντολή για διάχυση της προπαγάνδας στους ντόπιους, στους πράκτορες που δρουν στην περιοχή, αλλά και σε «στρατιώτες» του που έχουν ενταχθεί στην τοπική κοινωνία.
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το προξενείο και τη δράση του, όμως και πάλι λίγα είναι... Χωρίς κανένα σεβασμό στα προξενικά πρωτόκολλα και τη φιλοξενία, λειτουργεί ως κυβέρνηση στην περιοχή! Και δεν είναι μόνο η δράση παρακρατικών που υποθάλπεται από αυτό, αλλά και το γεγονός ότι είναι... κράτος σε ξένο κράτος! Το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν οργανωθεί και κινήματα που ζητούν από την ελληνική Πολιτεία να διώξει το προξενείο δεν είναι τυχαία. Ας δούμε γιατί.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λοιπόν λειτουργεί καθ' όλα παράτυπα. Κι αυτό γιατί ενώ χρέος του είναι η ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων ώστε να προωθούνται τα συμφέροντα της χώρας την οποία αντιπροσωπεύει και η αλληλοκατανόηση, αυτό υπονομεύει την εθνική κυριαρχία του κράτους στο οποίο εδρεύει. Και δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις (εκτός δικαιοδοσίας) και οι προκλήσεις του. Είναι και η αδιαφορία στο διεθνές τυπικό για τα διπλωματικά σώματα.
Το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή έχει σήμερα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (υπολογίζονται σε 20-25), 15 έως 20 εκατ. ευρώ ετήσιο προϋπολογισμό και 3.500 έμμισθους συνεργάτες. Κι όμως, αυτοί οι αριθμοί δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από πουθενά. Το προξενείο απευθύνεται στους Τούρκους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι είναι μόνο μερικοί δεκάδες. Άρα, ο αριθμός των υπαλλήλων του δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους δύο!
Όπως εξηγεί ο λέκτορας του ΔΠΘ Θεοφάνης Μαλκίδης: «Δεν υφίσταται ούτε μια αντικειμενική αιτία για τη συνέχιση της παρουσίας του». Ούτε η έκδοση βίζας (έχει καταργηθεί) ούτε οι διοικητικές και άλλες πράξεις (καθώς υπάρχει το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη) ούτε η προστασία και εγγύηση της μουσουλμανικής μειονότητας από το διπλωματικό σώμα μιας χώρας που στο θέμα της προστασίας των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως. Όσο για τη Συνθήκη της Λοζάνης, την εφαρμογή της οποίας υποτίθεται ότι επιβλέπει; Αυτή την καταπατά συστηματικά η Τουρκία στην Ίμβρο και την Τένεδο, όπως και τα δικαιώματα της μειονότητας στη γείτονα (περιουσίες, θρησκευτικές ελευθερίες κ.ά.).
Όμως, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υφίσταται γιατί διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και είναι ένας διαρκής κίνδυνος για οποιαδήποτε προβοκάτσια. Το προξενείο της Κομοτηνής ακολουθεί σταθερά ανθελληνική πολιτική, η οποία είναι ανυπόστατη σε μια περίοδο κατά την οποία διαπιστώνεται πως τα προβλήματα στην περιοχή έχουν εξομαλυνθεί.
Πώς νοείται να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις σε προεκλογικές περιόδους διοχετεύοντας «γραμμή» μέσα από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας, την οποία ελέγχει; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απροκάλυπτη εντολή του προξενείου για «λευκό» στις ευρωεκλογές του 2009. Το προξενείο και οι άνθρωποί του έχουν αναπτύξει και δράση σε βάρος των μη τουρκογενών μουσουλμάνων της περιοχής, όπως των Πομάκων και των Ρομά, που διαφοροποιούνται από τη γραμμή «μουσουλμάνος = Τούρκος» και οι οποίοι βρίσκουν μπροστά τους μηχανισμούς.
Ο μηχανισμός του προξενείου υποστηρίζει πρόσωπα που εξυπηρετούν τα σκοτεινά τουρκικά συμφέροντα (ψευτομουφτήδες, παράνομες ενώσεις και σωματεία, διχαστικά κηρύγματα στα τεμένη κ.ά.), στηρίζει ακόμα και οικονομικά την ανθελληνική προπαγάνδα στο εξωτερικό (μέσω ΜΚΟ και του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης), ενώ παρεμποδίζει (συχνά εκβιάζοντας και απειλώντας) τους μουσουλμάνους που θέλουν να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση. Ακόμα και αυτοί όμως που αποφοιτούν από ελληνικό σχολείο και εισάγονται σε ελληνικά πανεπιστήμια ελέγχονται από τον ελεγχόμενο από το προξενείο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.
Όσο για τους πράκτορες και τα διχαστικά κινήματα; Αρκεί μόνο να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο λόγος που το προξενείο της Κομοτηνής στηρίζει ημερίδες στις οποίες δεσπόζει η σημαία που προωθούν πράκτορες της Τουρκίας ως αυτή της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης; Αυτό δεν είναι επικίνδυνο;


Τα όργανα της Άγκυρας

Λίγοι έχουν τολμήσει να μιλήσουν με ονόματα γι' αυτούς που προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσπαθούν να προκαλέσουν κλίμα διχασμού στη Θράκη - συνήθως ως όργανα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιους από τους σπουδαιότερους, οι οποίοι ηγούνται ενώσεων και συλλόγων με ύποπτο ρόλο, και κυρίως παράνομη ύπαρξη και ονομασία.
-Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος δεν εμφανίζεται μόνο ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης (το όνομα τα λέει όλα), αλλά και ως υποστηρικτής των Τούρκων εθνικιστών. Για τον κ. Μέτε αρκεί μόνο να πούμε ότι, επευφημούμενος από τους «Γκρίζους Λύκους», μετέφερε στην κατεχόμενη Κύπρο «μήνυμα φιλίας» της Δυτικής Θράκης λες και εκπροσωπεί αυτόνομο κράτος!
-Ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ πρωτοστατεί με τη σειρά του στον εκτουρκισμό του πληθυσμού της περιοχής, παίρνοντας άδειες για επισκευή χώρων, στους οποίους χτίζει παρανόμως τζαμιά.
-Ισχυρό ρόλο έχει και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Μεχμέτ Χατζηχαλήλ. Ο κ. Χατζηχαλήλ ηγείται εξτρεμιστικών προσπαθειών, όπως διακινώντας δελτία Τύπου με απειλές περί εξέγερσης των μουσουλμάνων («εδώ θα γίνει νέο Κόσοβο»), αλλά και προκαλώντας (όπως λέγοντας ότι η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου δεν έσπασε το χέρι της από ξυλοδαρμό επειδή δίδασκε ελληνικά στην περιοχή αλλά επειδή... έπεσε από τις σκάλες).
-Ο κ. Σαμί Τοραμάν, πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Θράκης έχει άλλο ρόλο: τη λειτουργία παράνομων νηπιαγωγείων που λειτουργούν σε Ροδόπη και Ξάνθη (και για να... περιοδεύει με τον πρόξενο), ενώ θα θεωρηθεί τραβηγμένο αν πούμε ότι ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Αντνάν Σελίμ είναι... νεολαίος 50 ετών!
- Ο κ. Σελίμ είναι σημαντικός και ένθερμος υποστηρικτής των τουρκικών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι είναι αυτός που υποδέχεται όλους τους Τούρκους επισήμους στην Κομοτηνή, με τους οποίους συσκέπτεται κεκλεισμένων των θυρών.
-Ο κ. Χαλίτ Χαμπίπογλου είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης. Σε αυτόν έχει ανατεθεί ο ρόλος να «ενημερώνει» διεθνώς τα περί δήθεν καταπίεσης της μειονότητας και να δημιουργεί κλίμα εκτός συνόρων.
-Ο κ. Φερούχ Οζκάν είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Συνδέεται πολιτικά με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ στην Τουρκία Σουάτ Κιλίτς και τον κ. Αχμετ Νταβούτογλου. Από εκεί παίρνει «γραμμή».
-Ίσως ο πλέον επικίνδυνος όλων είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη. Ο κ. Μάντατζη συχνά μιλά για «τουρκική μειονότητα», καλεί σε ξεσηκωμό, αλλά και την Τουρκία να παρέμβει στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας. «Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει», «η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε» και «εμείς δεν είμαστε εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας», είναι κάποια από τα λόγια του.


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ...;
«Γιώργο, πήγαινε μαζί του»

Μόνο προβληματισμό δεν θα έπρεπε να προκαλέσει η παράκληση του Ταγίπ Ερντογάν να του επιτραπεί να επισκεφθεί την Ξάνθη. Καθώς μάλιστα η κυβέρνηση πρέπει να φανεί ότι έχει το «τακτ» να μην απαγορεύσει στον ηγέτη της γείτονος να επισκεφθεί όποια περιοχή θέλει, θα πρέπει επίσης να έχει το ίδιο «τακτ» να μην αφήσει μόνο του τον καλεσμένο της.
Είναι χρέος σας λοιπόν, κ. Παπανδρέου, να συνοδεύσετε τον κ. Ερντογάν στην «περιοδεία» του στη Θράκη. Γιατί με αυτό τον τρόπο και θα δείξετε ότι είστε δίπλα σε όλους τους Έλληνες πολίτες και δεν θα του επιτρέψετε να φανεί, όπως θέλουν οι πράκτορες του αλυτρωτισμού της Τουρκίας, ως «ελευθερωτής». Συν τοις άλλοις, οι κανόνες του savoir vivre επιβάλλουν να συνοδεύεις τον καλεσμένο σου όταν αυτός ζητά να ξεναγηθεί στο σπίτι σου ή να δει ένα δωμάτιο του σπιτιού σου. Δεν του λες ποτέ «πήγαινε μόνος σου». Με αυτό τον τρόπο, κ. Παπανδρέου, θα βγείτε εσείς από την όποια δύσκολη θέση και θα βάλετε άλλους, ενώ κανείς δεν θα μπορεί να σας προσάψει έλλειψη ενδιαφέροντος για τη μειονότητα, την οποία θα καρπωθεί ο Ερντογάν.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Μη συνοδεύοντας τον Τούρκο πρωθυπουργό αφήνετε τους δύο πόλους ελεύθερους να καταστρέψουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών στην περιοχή: από τη μία τους επικίνδυνους για την ακεραιότητα της χώρας τουρκόφιλους και από την άλλη αυτούς που υποθάλπουν την αντιισλαμική υστερία στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεκτικότητα.


Ο ρόλος των ΜΜΕ


Την προπαγάνδα ενισχύουν και τα ΜΜΕ της Τουρκίας (ή τα ελεγχόμενα απ' αυτή), τα οποία εκπέμπουν ή εκδίδονται στη Θράκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τουρκικό δίκτυο TRT, το οποίο κάνει, προ της επισκέψεως Ερντογάν, μάλλον «υποδείξεις» (με τον γνωστό προκλητικό τρόπο) στην ελληνική κυβέρνηση. Με τίτλο «Πακέτο μέτρων για τους Τούρκους της Δ. Θράκης», το τουρκικό κανάλι μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα του ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο μέτρων για την περιοχή τον Μάιο, τονίζει ότι «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πιστεύουν ότι το άνοιγμα πρέπει να συμπεριλάβει τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λοζάνης», καθώς και ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μειονότητα είναι αυτά της παιδείας και της εκλογής μουφτή. Ξεχνά βέβαια το «ρεπορτάζ» να επισημάνει ότι στη Συνθήκη της Λοζάνης δεν αναφέρονται πουθενά «Τούρκοι» στη Δυτική Θράκη αλλά μουσουλμάνοι.
http://www.roufianos.com/forum/genika-themata/46303-neo-kossovo-stin-thraki-theloun-oi-tourkoi.html
******************************************
[Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ: ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ-- ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΘΡΑΚΗΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου