Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Σεπτεμβρίου 2011

Εβδομαδιαία "βουτιά" 15% για τις τράπεζες του ΧΑ


Του Δημήτρη Ζάντζα

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 1995 ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σημείωσε την Παρασκευή κλείσιμο κάτω από το επίπεδο των 800 μονάδων, «υποκύπτοντας» στις έντονες πιέσεις που συνεχίζει να τροφοδοτεί η αναποτελεσματική μέχρι στιγμής πολιτική διαχείριση -εντός και εκτός συνόρων- της κρίσης χρέους.

Οι σφοδρότερες πιέσεις καταγράφηκαν στον κλάδο των τραπεζών, όπου οι συνολικές απώλειες της εβδομάδας ξεπέρασαν το 15%, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το άθροισμα των κεφαλαιοποιήσεων στο σύνολο του τραπεζικού δείκτη δεν ξεπερνά στο κλείσιμο της Παρασκευής τα 6,5 δισ. ευρώ.

Εν μέσω αρνητικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια και επιβαρυμένη από την υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody’s, η ελληνική αγορά κινήθηκε έντονα πτωτικά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και με αυξημένο, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, όγκο και τζίρο.

Μιλώντας στο Capital.gr o υπεύθυνος του τμήματος συναλλαγών της Beta Securities, κ. Τάκης Ζαμάνης, σχολίασε ότι με δεδομένη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και του τραπεζικού συστήματος συνολικά, η υποβάθμιση από τη Moody’s δεν ήρθε ως κάτι μη αναμενόμενο.

Όπως εξήγησε, η υποβάθμιση αυτή έφερε τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών πιο κοντά στην υπάρχουσα κατάσταση, χωρίς να επηρεάζει πρακτικά το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας με τον οποίο δανείζονται. Χαρακτήρισε επίσης την κίνηση της Moody’s ως ένα ακόμα προειδοποιητικό «καμπανάκι», με αποδέκτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, για την ανάγκη επιτάχυνσης των δράσεων που αναλαμβάνουν οι αρχές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι επενδυτές από την πλευρά τους συνεχίζουν να ανησυχούν, και να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν τελικά οι απαραίτητες ενέργειες σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε ο κ. Ζαμάνης. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν από εδώ και πέρα οι ολιγωρίες και να μην παραταθεί η περίοδος αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φημολογίας.

Προσέθεσε δε ότι ακόμα και στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα η αγορά, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια είναι τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης, ειδικά όταν μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κάτοχοι ελληνικού χρέους να υποχρεωθούν σε haircut μεγαλύτερο του 21%.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,87% στις 797,95 μονάδες. Κινούμενος πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, έφτασε να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά έως και 4,80% στις 790,26 μονάδες. Οι απώλειες του Γ.Δ. για το σύνολο της εβδομάδας διαμορφώθηκαν σε 7,75%.

Την Παρασκευή διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 46,7 εκατ. τεμαχίων αξίας 80,27 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 119 μετοχές υποχρεώθηκαν σε απώλειες, 140 παρέμειναν αμετάβλητες και μόλις 21 ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να «βυθίζεται» σε ποσοστό έως και 9,37%, οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο σε 8,13% στις 473,13 μονάδες. Οι συνολικές απώλειες του δείκτη για την εβδομάδα διαμορφώθηκαν σε 15,36%.

Στον FTSE20 οι μετοχές των Jumbo και ΕΛΠΕ, με όγκο 62.000 και 92.500 τεμαχίων περίπου, κατάφεραν να διαφοροποιηθούν ολοκληρώνοντας ενισχυμένες 4,47% και 3,68% στα 3,97 και 5,92 ευρώ αντίστοιχα. Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Ελλάκτωρ σε ποσοστό 1,37% στα 1,48 ευρώ.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τ.Τ. που υποχρεώθηκαν σε διψήφιες ποσοστιαίες απώλειες 13,33%, 12,15% και 10,68% αντίστοιχα. Με πτώση 9,09% και 8,33% ακολούθησαν οι Τρ. Πειραιώς και Marfin Popular Bank, ενώ οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΕΤΕ έκλεισαν με απώλειες 7,93% και 7,38% στα 7,20 και 2,76 ευρώ.

Τις απώλειες 6,90% της MIG ακολούθησαν οι Τρ. Κύπρου και ΔΕΗ υποχωρώντας 3,94% και 3,62%, οι μετοχές των Μυτιληναίος και ΟΤΕ έκλεισαν στα 3,28 και 3,12 ευρώ με πτώση 2,67% και 2,50% αντίστοιχα, ενώ πάνω από 1% υποχώρησαν οι τίτλοι των Βιοχάλκο, Τιτάν, Coca-Cola 3E και ΚΑΕ. Με μικρές απώλειες 0,16% έκλεισε η μετοχή της Motor Oil στα 6,20 ευρώ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου