Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Οκτωβρίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ


Η πολυτέλεια της μεσαίας τάξης

Τoυ Νικου Γ. Ξυδακη

Ο πρώτος Ελληνας αξιωματούχος που μίλησε περί μειωμένης εθνικής κυριαρχίας ήταν ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, αμέσως μόλις ανέλαβε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, τον Ιούνιο 2011. Το τετράμηνο που ακολούθησε επανέλαβε αυτή την οδυνηρή διαπίστωση, έως και χθες, από το βήμα της Βουλής. Τώρα όμως πολύ πιο κουρασμένος και κατηφής, ηττημένος.

Είναι φανερό και στον πιο αδαή περί τα πολιτικά Ελληνα ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση δεν κυβερνά. Η δημοσιονομική και η εν γένει οικονομική πολιτική πηγάζει από την τρόικα, και μαζί τους και η εργατική και ασφαλιστική-προνοιακή νομοθεσία. Η κυβέρνηση απλώς εκτελεί, με παλινωδίες, δισταγμούς, αντιφάσεις, εκβιάζοντας εαυτήν και αλλήλους. Αυτή η πολιτική, όπως και όσο εφαρμόζεται, μαζί με τη συνακόλουθη εφιαλτική ύφεση, οδηγεί με καταιγιστικό ρυθμό σε βίαιη υποτίμηση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, ιδιωτικών και δημόσιων, σε τεράστια ανεργία και σε πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης.

Το πιο επίφοβο αποτέλεσμα που επιφέρει το σοκ της εσωτερικής υποτίμησης είναι η βίαιη κοινωνική αποδιάρθρωση. Η πληβειοποίηση των εκτενέστατων μεσοστρωμάτων συνιστά μείζονα ιστορικό μετασχηματισμό, τέτοιας εντάσεως που υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνίας, της ειρηνικής συνύπαρξης. Διότι η Ελλάδα απαρτίζεται, σε συντριπτικό ποσοστό, από μεσοστρώματα· ήταν και είναι μια μικρομεσαία θάλασσα. Η υπερχείλιση του χρέους αποκάλυψε τις βαθύτερες δομές της κλεπτοκρατίας, δηλαδή κατέδειξε το δριμύ πολιτικό πρόβλημα, αλλά κατέδειξε επίσης το παραγωγικό κενό. Τώρα εκλείπει βιαίως το εισόδημα, η συνέχουσα ύλη των μεσοστρωμάτων, η τροφοδοτούσα την ευημερία και την απορρέουσα κοινωνική ειρήνη.

Το φαινόμενο, η πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης, δεν είναι μόνο ελληνικό, συμβαίνει, με άλλη ένταση, και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ο διακεκριμένος πολιτικός φιλόσοφος John Gray το διατύπωσε ως εξής: «Η μεσαία τάξη συνιστά μια πολυτέλεια την οποία ο καπιταλισμός δεν είναι πια σε θέση να πληρώνει». Η διαπίστωση αυτή εντούτοις ελάχιστα μας παρηγορεί.
--------------------------
ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΑ ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 200.000 ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ-ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΕ 4 ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ (ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ "ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ" ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ! ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ ΤΟΝ ...ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ !!!) ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΕΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΛΕΓΟΜΕΝΟΝ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ π.χ. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ! ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ , ΟΠΩΣ π.χ. ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ  ΕΝΑΣ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, Η ΑΛΥΣΣΙΔΑ BOOTS !!ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΛΥΣΣΙΔΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΙΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΝ !!!

ΟΜΩΣ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ΟΣΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ (ΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΥΚΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ) ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΙΣ !!! ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΚΑΘΕ ΤΑΞΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΤΗΓΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ !!! ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΛΥΣΣΙΔΑ ΣΤΑΡΜΠΑΚΣ!!! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΦΑΝΙΣΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, π.χ. ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΕΙΑ κ.ο.κ.

ΤΟ ΑΛΛΟΝ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑΙ ΑΙ ΜΕΓΑΛΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΙΜΕΝΕΣ κλπ συναφή ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ κλπ) ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΙΝ !!

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΤΟΥ ΒΔΕΛΥΡΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΤ' ΑΥΤΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗΝ ΔΙ' ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟΝ ΚΑΚΟΗΘΗ ΕΞΑΛΛΑΓΗΝ !!!! ΜΟΝΟΝ ΤΟ 5% ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ !!! ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ 95% ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑΡΠΑΚΤΙΚΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙ ΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΤΕΒΡΟΧΘΙΣΕ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)!
ΟΘΕΝ, ΛΕΓΟΜΕ, ΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΘΑ ΟΛΟΙ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΗ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου