Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

13 Φεβρουαρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ -12/2/2012

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ


Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Κάποιοι από εσάς διερωτώνται ποια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι πατάμε σε δύο βάρκες, μέσα κι έξω! Είναι αλήθεια! Θα σας πω σήμερα ποια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι:
Ζήτησα από την κυβέρνηση 3 πράγματα :
Είπα ότι μέσα σε 2 ώρες είναι αδύνατον να αποφασίσω για κάτι που δεσμεύει τη χώρα για 40 χρόνια. Ήταν εξαιρετικά ασφυχτικά τα χρονοδιαγράμματα, ενόψει Eurogroup.
Ζήτησα να ελέγξουμε τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα:
Σήμερα, σε συνάντηση που είχα με ειδικούς σε ένα ξενοδοχείο, με ρώτησε ο ιδιοκτήτης: “γιατί όχι;”. Του απάντησα: “Εσύ όταν κάνεις μία σύμβαση για να προμηθευτείς χαρτί των 130.000 ευρώ, την κάνεις μόνος σου ή με το δικηγόρο και το λογιστή σου;”. Και μου απάντησε «φυσικά το δεύτερο». Αυτό ζήτησα κι εγώ! Ζήτησα να έχουμε τη γνωμάτευση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για μία σύμβαση ύψους 130 δις ευρώ που πηγαίνουμε να υπογράψουμε.
Δεύτερον, όταν έχουμε νομοθετήσει εδώ στη Βουλή, εμείς οι ίδιοι, ότι οποιαδήποτε σύμβαση άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο του κράτους, τώρα που πηγαίνουμε για τη σύμβαση των 130 δις ευρώ δεν θα ζητήσουμε τη γνωμοδότησή του;
Για την αποτελεσματικότητα της σύμβασης αυτής, ζήτησα τη διαβεβαίωση της Τράπεζας της Ελλάδας για το εάν αυτό το πρόγραμμα βγάζει τη χώρα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Δεν ρωτήθηκε και δεν απάντησε ποτέ η ΤτΕ.
Το ερώτημα είναι εάν λύνει αυτή η σύμβαση τα προβλήματά μας. Όχι, δεν τα λύνει είναι η απάντηση! Αλλιώς, θα κάναμε την καρδιά μας πέτρα και για το θέμα της νομιμότητας. Τον Ιούνιο, όμως, όντας πάλι «μετεξεταστέοι», θα πάρουμε νέα μέτρα και τότε ουαί και αλίμονο σε αυτούς που θα είναι τότε στα πράγματα..
Είναι μία σειρά πραγμάτων που αντιτιθέμεθα, όπως το αγγλικό δίκαιο! Ποιος δίνει τα περισσότερα λεφτά; Η Γερμανία. Γιατί λοιπόν δεν πάμε με βάση το γερμανικό δίκαιο, το οποίο είναι και πιο ευνοϊκό για εμάς από το αγγλικό; Γίνεται λόγος για «αναγκαστική εκτέλεση», κλπ.. Με το αγγλικό δίκαιο, δεν θα μπορεί να πάει ένα δικό μας αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της ΕΕ..
Μας δίνουν τα λεφτά, αλλά οι όροι αναιρούν τη βοήθεια. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

κ. Πρωθυπουργέ, την Τετάρτη το βράδυ ζήσαμε μία δραματική εμπειρία. Εσείς κουραστήκατε εξαιρετικά πολύ και σας το αναγνωρίζουμε αυτό. Εμείς οι Αρχηγοί μείναμε 8 ώρες, κουράσαμε τους εαυτούς μας και κουράσαμε ο ένας τον άλλον. Κάποια στιγμή ήρθε μέσα στο Συμβούλιο και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών.. Για 10 ευρώ από τους συνταξιούχους φάγαμε τόσες ώρες. Αφού βρήκαμε λεφτά από το δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων και από την Άμυνα της χώρας, μπορέσαμε κάπου και συμφωνήσαμε και είπαμε να προχωρήσουμε. Και αφού είχαμε συμφωνήσει οι 5 εκείνη τη στιγμή ισχυρότεροι άντρες της χώρας, έπρεπε να πάρουμε και τον κ. Τόμσεν να τον ρωτήσουμε εάν συμφωνεί.
Ε, όχι! Επιτέλους, δεν κυβερνάει ο Τόμσεν αυτή τη χώρα!

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

Έχουμε μέσα στην Αίθουσα σήμερα 2 μεγάλους άντρες, ο ένας τώρα έφυγε. Ο Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη γερμανική σημαία τότε κι εμείς σήμερα την έχουμε στον πιο υψηλό ιστό. Διότι κουμάντο σήμερα κάνει ο κ. Ράιχενμπαχ. Είναι ψέματα;
Η ΕΕ έχει αρχίσει και κλονίζεται και ανησυχεί για την ηγεσία της.
Ήμουν πρόσφατα με ένα μεγάλο στέλεχος κορυφαίου Ευρωπαίου Επιτρόπου και μου είπε: “δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Η Μέρκελ κάνει κουμάντο μαζί με τους δορυφόρους της, Φινλανδία, Αυστρία και τώρα και το Λουξεμβούργο (–γι’ αυτό και αγρίεψε ο κ. Γιούνκερ). Κάνετε κάτι εσείς οι Έλληνες τώρα ως άμεσα θιγόμενοι για να επανέλθει η φυσική ηγεσία στην ΕΕ”.
Η ΕΕ δεν είναι πια αυτό που πιστεύαμε, βλέπουμε ότι έχει μετατραπεί σε μία γερμανική ένωση με ανάλογα χαρακτηριστικά με αυτά που θα βρείτε στο βιβλίο του Χίτλερ. Ό,τι έγραφε τότε, εφαρμόζεται σήμερα. Πλήρης απέχθεια!

ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ

Και θα ήθελα να απευθυνθώ σε αυτούς που τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και δίνουν πνοή ζωής σε κάποια ακραία σχήματα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πατριωτισμό, δεν κάνουν όμως κουβέντα για τη σφαγή στο Δίστομο, για τα Καλάβρυτα και για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Εάν θέλουν να μιλάνε για πατριωτισμό να μιλάνε και εναντίον εκείνων που έφτασαν την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Με αυτήν τη συμφωνία πράγματι μειώνεται το χρέος. Αλλά πώς; Οι δανειστές μας ανταλλάσουν τα ομόλογα τα ελληνικά που κατέχουν και τα οποία σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οίκων, δεν κοστίζουν τίποτα, για να πάρουν ομόλογα κουρεμένα κατά 50% από την ονομαστική τους αξία, αλλά με εγγύηση ΑΑΑ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό. Οι τράπεζες θα πάρουν λεφτά από το πακέτο. 6 δις θα πάνε, με απαίτηση της τρόικας, σε εκείνους εκ του κεφαλαίου που τους χρωστάει το ελληνικό κράτος.
Και ερωτώ: Πού είναι η απόφαση της 21ης Ιουλίου που μίλαγε για ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ»; Εάν δεν βρει χρήματα η Ελλάδα πηγαίνουμε στη βαθύτερη ύφεση και την εξαθλίωση. Χρεοκοπία ή εξαθλίωση; Και τα δύο έχουν κοινό παρανομαστή την εξέγερση!
Μην κάνουμε το ίδιο ιστορικό λάθος που κάναμε το ’42 –να μονοπωλήσει ένα νέο ΕΑΜ τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Πρέπει να είμαστε παρόντες. Ο κόσμος έξω δεν είναι όλος από την Αριστερά κι, όμως, στην αγανάκτηση του δεν ξέρουμε τι θα κάνει στην κάλπη. Εγώ είμαι από αυτούς που δεν πιστεύουν στον κομμουνισμό και πιστεύω ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι να ζήσει αυτό που έζησε η Σοβιετική Ένωση.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Να απαντήσω και σε αυτούς που μιλάνε για «κωλοτούμπες» και «πιρουέτες»: όταν σε κυνηγάνε οι καρχαρίες και τα θηρία, εάν μείνεις ακίνητος, θα σε φάνε! Πρέπει να κάνεις κινήσεις για να αποφύγεις τους στόχους ενός συστήματος.
Εμείς αυτά που επιδιώκαμε και θέλαμε να πετύχουμε τα πετύχαμε: επιδιώξαμε να μην μονοπωλούν και να μην κάνουν κουμάντο τα «τζάκια» στο πολιτικό σύστημα και το πετύχαμε. Κατορθώσαμε επίσης και σπάσαμε το διπολισμό. Και τώρα είμαστε παρόντες να μην αφήσουμε την Ελλάδα βορά στην Αριστερά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Μιας και βλέπω εδώ τον κ. Π. Καμμένο, να πω ότι έχει μιλήσει πολλές φορές για τα CDs του κ. Μαργέλου. Κ. Πρωθυπουργέ, δεν παίρνω θέση, απλώς θεωρώ ότι πρέπει να φροντίσετε να δοθεί μία θεσμική απάντηση, για να δούμε και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά τα CDS.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

κ. Πρωθυπουργέ, τη βραδιά εκείνη του Νοεμβρίου, με την κίνηση που έκανα έξω από το Προεδικό Μέγαρο, άλλαξα τον ρου των πραγμάτων. Γίνατε Πρωθυπουργός! Δεν έχω μετανιώσει και έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από τη συνεργασία μας. Όμως, ελεύθεροι σκοπευτές και άνωθεν εκβιαστές δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Όμως, πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν είναι για μία φορά και μπορεί να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον.
Εμείς είμαστε αμετακίνητοι στη θέση μας αυτή. Λέμε όχι σε ψηφοφορίες που είναι προϊόν εκβιασμού. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτούς τους αναίσχυντους εκβιασμούς. Αυτή η ΕΕ δεν μας κάνει!
------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου