Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΗ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΗ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Φεβρουαρίου 2012

Την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έθιξε ο Σαμαράς +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΠΗ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΥΟ ΦΤΩΧΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ!!! 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΠΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΔΙΑ ΤΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΗ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΡΩΣΣΙΑ!! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ, ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Ο.Π.Λ.Α., ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΤΙΝΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΔΑΡΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΦΑΞΕ ΤΟ ΕΑΜ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΩΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ)! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ,  ΤΟ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ε.Α. ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΟ-ΔΗΜΗΤΡΩΦ! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ, ΤΙΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΠΩΦ ΝΑ 'ΡΘΗ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ,, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΖΟΝΤΟΣ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ "ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ"!!  --ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΜΩΣ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΤΡΑΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΣ ΜΙΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ Η ΘΕΙΑ ΕΡΙΝΥΣ (ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ)!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ "ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ"!! Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ Ο ΗΛΙΟΣ!!! ΑΝ ΟΥΦΟ, ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ, ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩΜΕ! --ΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΩΜΕ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΟΣΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ "ΕΜΦΥΛΙΟ" (ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ), ΔΙΟΤΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ "ΠΙΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ" ΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ! ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, "ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΡΘΗ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ Ο ΑΔΕΛΦΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ ΜΕ ΕΝΟΧΟΥΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΜΕ ΒΔΕΛΥΡΟΥΣ ΕΞΩΜΟΤΕΣ!! ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΗ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΗΣΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΟΜΩΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΙΔΕΙΣ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΠΩΦ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ, ΕΙΣΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ"! ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ! ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΡΑΝΝΩΝ! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!  
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!)? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ??? ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ (ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΕΡΕ, ΝΥΝ Ν.Δ.) Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΗΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΗΣ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΗ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΠΛΗΤΤΕ? ΔΙΑΤΙ ΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕ ή Ν.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ? ΔΙΟΤΙ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΟ, Η ΑΠΕΧΘΗΣ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ (ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΔΩ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΓΕΣ men --που δεν ήθελαν να τελειώση ο συμμοριτοπόλεμος) ΕΙΠΕ: "Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ, ΘΑΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΗ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ"!!!
--------------------------------------------- 

Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, ο νέος εχθρός του Σαμαρά
Εθεσε σε δεύτερο πλάνο το αποδυναμωμένο πολιτικά ΠαΣοΚ
Και εγεννήθη νέος εχθρός για τον κ. Αντ. Σαμαρά που ξεκίνησε ιδεολογικό πόλεμο με την Αριστερά και έθεσε σε δεύτερο πλάνο το αποδυναμωμένο πολιτικά ΠαΣοΚ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για να επιτύχει η Ν.Δ. την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου, στόχευσε τα κόμματα της Αριστεράς, δίνοντας και βαθιά ιδεολογική διάσταση στην επίθεσή του.


Για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, αρχηγός κεντροδεξιού κόμματος, καθώς ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής χρησιμοποιούσε γενικά ήπιους τόνους και είχε μια πιο θετική προσέγγιση στα κόμματα της Αριστεράς, αναγνωρίζοντας όμως τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές, εξαπέλυσε τέτοια σφοδρή επίθεση.


Με την κίνησή του ο κ. Σαμαράς έδειξε ξεκάθαρα ότι στόχος του είναι να εκφράσει η Ν.Δ. το αστικό μέτωπο, ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή -με βάσει και τις μετρήσεις- έναντι της Αριστεράς που αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά της.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέδειξε ουσιαστικά με την επιλογή του στη Βουλή, ότι ο πραγματικός αντίπαλος του κόμματός του στην πορεία προς τις εκλογές, είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.


Εξάλλου, ο ίδιος, όπως και πολλά άλλα στελέχη της Ν.Δ., όπως π.χ. ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, πιστεύουν, ότι αυτή την περίοδο, είναι σε εξέλιξη μια πολύ έντονη ιδεολογική μάχη.


Η επίθεση στην Αριστερά, μεγάλο μέρος της οποίας ριζοσπαστικοποιείται και δεν κινείται με όρους σοσιαλδημοκρατίας, ακυρώνοντας την όποια κριτική περί ενσωμάτωσης στο σύστημα, ήταν εν πολλοίς αναπόφευκτη με δεδομένο ότι υπάρχει και μικρή διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ., κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ.


Και αυτό, διότι ο κ. Σαμαράς κατανοεί πως εάν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, μια δυνατή Αριστερά, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ομογενοποιημένη, θα δυσχεράνει, κάτι που πιστεύει και ο κ. Καραμανλής, τις προσπάθειές του να κυβερνήσει και θα δυναμιτίσουν την τελευταία ευκαιρία που έχει η χώρα για να σωθεί.


Ως εκ τούτου, λοιπόν ο κ. Σαμαράς, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Αριστεράς, «που μας κουνά το δάχτυλο» ενώ όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του ΠαΣοΚ, όπως είπε, «στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε».


Παράλληλα, μίλησε για την «πολύ υποκριτική εμμονή» που έχουν τα Αριστερά κόμματα, στις γενικές καταγγελίες χωρίς προτάσεις και απάντησε, όπως είπε, στην «αυξανόμενη επιθετικότητα της Αριστεράς», η οποία δεν «είναι υπεράνω κριτικής» και η επιμονή της στη γενική καταγγελία «δεν είναι πολιτική».

«Είναι εμμονή. Και στην περίπτωσή μας είναι και πολύ υποκριτική εμμονή. Διότι, αν η Αριστερά ψάχνει ''κακούς'' για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της» τόνισε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια απαρίθμησε τα…αμαρτήματά της, λέγοντας: «Στήριξε «προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης», «έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις», κάνοντας αναφορά στου Κινέζους στον Πειραιά πριν δυόμισι χρόνια, «ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα», «έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη», «πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους» και «στις καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Ιδεολογικό υπόβαθρο στην επίθεση

Η ιδεολογικοποίηση της αντιπαράθεσης με την Αριστερά, κόμματα της οποίας δεν διαχώρισε, φάνηκε ξεκάθαρα, όταν ανέδειξε, κατά τον ίδιο μια σοβαρή διαφορά μεταξύ τους και αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας που υπερασπίζεται η Ν.Δ.


Θέλησε όμως να πείσει και τα εγχώρια συστήματα εξουσίας και τους ψηφοφόρους, ότι η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα. Ήταν χαρακτηριστική η φράση του «εμείς, στην κεντροδεξιά παράταξη, δίνουμε κάθε φορά εξετάσεις πόσο μακριά βλέπουμε, αλλά και πόσο βοηθάμε τη χώρα μας κάθε στιγμή».


Με την παρέμβασή του αυτή έστειλε και μήνυμα προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά κέντρα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ποιο κόμμα θα αποτελέσει ανάχωμα στην Ελλάδα για την άνοδο της Αριστεράς και θα εγγυηθεί την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.


«Εμείς ήμασταν πάντα και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της» υποστήριξε.


Επίσης, ο κ. Σαμαράς με αιχμηρό ύφος, ικανοποιώντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αλλά και ψηφοφόρους μετριοπαθείς και φιλελεύθερους που αρχίζουν και ξανακοιτούν προς τη Ν.Δ., είπε με ένταση: «Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει!Εμείς, λοιπόν, τολμάμε να διαφωνούμε ακόμα και με εκείνους που ιδεολογικά βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Η Αριστερά δεν τολμά να διαφωνήσει με τα «πρότυπά» της, ούτε και μετά την παταγώδη αποτυχία τους!».


Ξορκίζει μετεκλογική συγκυβέρνηση - Θέλει αυτοδυναμία
Με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής και όχι από το πλατύσκαλο των γραφείων της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς ξέκοψε κάθε συζήτηση για μετεκλογική συγκυβέρνηση, λέγοντας: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν υπάρχει πιο ύπουλη προπαγάνδα από αυτό, ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Εκείνοι εξαπάτησαν τον λαό και μετά τον οδήγησαν στην απελπισία».


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία η οποία θα προχωρήσει και στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο τόπος.


Με αυτή τη συλλογιστική καταλόγισε προσπάθειες ανακοπής της πορείας της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη να γίνουν σύντομα εκλογές και έδωσε έμφαση στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας.


Eξάλλου, η αυτοδυναμία για την ΝΔ θεωρείται απολύτως ταυτισμένη με την προοπτική εξόδου από την κρίση. Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει βαθιά ότι μια ισχυρή εντολή από το λαό θα του δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει αναπτυξιακές πολιτικές στην Ευρώπη ώστε να πάρει και πάλι μπρος η οικονομία, να επιτευχθεί ανάπτυξη, να αυξηθεί και πάλι το ΑΕΠ, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος αλλά και να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή.


Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με την ψηφοφορία κλείνει οριστικά το θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμισι χρόνων και ανοίγει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία και τις εκλογές. «Αφήνουμε πίσω τη χειρότερη εποχή που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Και ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος!» είπε χαρακτηριστικά.


«Η χώρα χρειάζεται σύντομα κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή» είπε και προειδοποίησε -θέτοντας και το δίλημμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης- ότι αν δεν γίνουν σύντομα εκλογές «η Ελλάδα θα είναι ακυβέρνητη χώρα».
Ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός, ότι ουσιαστικά με τα όσα είπε για την προοπτική αυτοδυναμίας της Ν.Δ. βλέπει να παίζεται παιχνίδι εναντίον του κόμματός του.


«Τώρα το μόνο που τους μένει είναι να αμφισβητούν την αυτοδυναμία της ΝΔ την οποία ζητάμε για να κυβερνήσουμε με αποφασιστικότητα και για να κάνουμε τις τομές που έχει ανάγκη η χώρα» είπε και συμπλήρωσε με νόημα: «Το τελευταίο τους ανάχωμα είναι η αμφισβήτηση της αυτοδυναμίας της ΝΔ και αυτό θα σαρωθεί στις εκλογές».

Υπεραμύνθηκε του «ναι» στο δεύτερο μνημόνιο

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, ότι για πρώτη φορά ο κ. Σαμαράς ήταν πιο ήπιος στην κριτική του απέναντι στο ΠαΣοΚ, αν και επανέλαβε την επιχειρηματολογία του για τα λάθη του παρελθόντος και προσπάθησε να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης της Ν.Δ. και τη θετική ψήφο στο δεύτερο μνημόνιο.


«Πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση» υποστήριξε, επιχειρηματολογώντας για την απόφασή του και να στηρίξει η Ν.Δ. την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και να ψηφίσει τη συμφωνία.


Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κατάσταση το 2009 δεν είναι ίδια με την τωρινή και προέβαλλε το επιχείρημα, ότι τότε υπήρχε έλλειμμα αλλά η χώρα ήταν ακόμη στις αγορές. Στο σημείο αυτό, ανέφερε, ότι η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και με την λάθος συνταγή του μνημονίου μετέτρεψε μία κρίση ελλείμματος σε κρίση χρέους.

Για μια ακόμη φορά, όπως πράττει συχνά τελευταία για να πείσει την κοινή γνώμη, σημείωσε ότι με το δεύτερο μνημόνιο «κουρεύεται» το χρέος και η χώρα κερδίζει χρόνο ενώ και στην Ευρώπη το κλίμα έχει αρχίσει και αλλάζει.
«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκαμψη και δεν είμαστε πια μόνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου