Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

14 Μαΐου 2012

Νέα διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη υπό τον Κ.Παπούλια, η αντίδρασι ΠΑΣΟΚ

Νέα διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη υπό τον Κ.Παπούλια


Αθήνα
Νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα συγκαλέσει την Τρίτη στις 14:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την πρόταση που έπεσε τη Δευτέρα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Στη νέα σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, όχι όμως η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αρνήθηκε επικαλούμενη την εκπεφρασμένη αντίθεση του ΚΚΕ με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στη 1 το μεσημέρι, ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Η σύσκεψη της Δευτέρας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και, παρότι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και «το θέμα δεν έκλεισε».

Από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών στη συνέχεια, επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες ότι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων βρίσκεται πλέον το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων, κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Παπούλια.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως πρέπει να εξεταστεί ποιες πολιτικές δυνάμεις θα στήριζαν μια κυβέρνηση πολιτικών και τεχνοκρατών και έκανε λόγο για αλαζονική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση.
Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη -τουλάχιστον από ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ.
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην συγκρότηση «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» εξέφρασε ο Φ.Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «απόδειξη ήττας της πολιτικής» [ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!] και χρεώνοντας την μέχρι τώρα αποτυχία για σχηματισμό κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω στην πρόταση για  οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είπε ο κ. Κουβέλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια να συμμετάσχει στη σύσκεψη της Δευτέρας, επικαλούμενος το ότι  από την προηγούμενη σύσκεψη με τους τρεις εντολοδόχους αρχηγούς προέκυψαν συγκεκριμένα «αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα».

Δήλωση, προσερχόμενος, έκανε μόνο ο Αντώνης Σαμαράς: «Η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο και υπαρκτό πρόβλημα. Συνεχίζω και αγωνίζομαι εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για εξεύρεση λύσης»,  είπε.

Προσερχόμενος στην αίθουσα συσκέψεων, ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, περιορίστηκε να πει, χαριτολογώντας: «Γιατί; Για να δημιουργήσω νέο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ;»

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν είχαν μπροστά τους έγγραφα, ενώ ο κ. Σαμαράς είχε μόνο ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τις θέσεις που θα αναπτύξει.
Newsroom ΔΟΛ

Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση προσωπικοτήτων μόνο με ευρεία συμμετοχή

Αθήνα
Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη -τουλάχιστον από ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αναγορεύουμε σε ρυθμιστή ή εγγυητή κατάστασης τον κύριο Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιφάσεις, τις ανακολουθίες και την πρόωρη αλαζονική συμπεριφορά» είπε ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο σημείωσε πως μία κυβέρνηση θα πρέπει να μπορεί να σταθεί στη Βουλή και την κοινωνία, και πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

«Δεν μπορεί ν' αντιμετωπίζει μια, όπως λέγεται, 'κοινωνική αντιπολίτευση', η οποία θα έχει έντονα χαρακτηριστικά και θα εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της χώρας σε βάρος των πολιτών, σε βάρος των επιχειρήσεων, σε βάρος της ανάπτυξης, σε βάρος της προοπτικής της χώρας. Πρέπει όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Επίσης, εάν δεν είναι μέσα οι δυνάμεις που έχουν πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, λύσεις οι οποίες δεν έχουν κόστος, τότε δε θα έχουν δοκιμαστεί οι λύσεις αυτές και ο καθένας θα μπορεί εύκολα να ισχυρίζεται ότι το δικό του πρόγραμμα, η δική του ιδέα, η δική του στρατηγική δε δοκιμάστηκε και άρα δεν ήρθε υπέρ του λαού, αυτό που πρέπει να έρθει» συνέχισε.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, αλλά πρέπει να πρέπει να αγωνιστούμε με υπευθυνότητα μέχρι το τέλος» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, κατόπιν της συνάντησης με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Φώτη Κουβέλη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Στη δημοκρατία η ευθύνη ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις, τα πολιτικά κόμματα, τα πολιτικά πρόσωπα, δεν είναι φυσιολογικό να σχηματίζονται κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή προσωπικοτήτων, όμως όταν είμαστε μπροστά σε τέτοια κρίση, σε τέτοιο αδιέξοδο, και αυτό μπορούμε να το δεχθούμε» δήλωσε.

«Έχει όμως σημασία η ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι η συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι η ελάχιστη δυνατή. Θα μπορούσε να μετέχει και το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας πως πρέπει να ρωτηθεί και το ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου