Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

13 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ? ΜΗΠΩΣ Ο κ. ΣΑΛΤΙΕΛ???

Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ "ΤΟ ΒΗΜΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!  | 12/05/2012, 19:56
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ Ο κ. ΣΑΛΤΙΕΛ ΟΤΙ ΕΔΩ, Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ THE JEWISH STATE, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ! ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
Απάντηση  | 12/05/2012, 19:59
ΣΚΕΨΟΥ ΝΑΣΟΥΝ ΕΣΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ! ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΧΝΑΝ ΣΗΚΩΤΟ!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Απάντηση | 12/05/2012, 20:05
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ! ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΑΦΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΒΡΑΙΟΣ!!! ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


----------------------------------------------------
Συνέντευξη Δ.Σαλτιέλ, προέδρου ΚΙΣ για την Χρυσή Αυγή
Ανήσυχος απέναντι στο υψηλό εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.


Αντιληπτές και απόλυτα κατανοητές οι ανησυχίες του. Αλλά μήπως το παρακάνουν; Πρώτον είναι ψήφος του ελληνικού λαού και δεύτερον δεν πάει και για κυβέρνηση ο εν λόγω πολιτικός σχηματισμός.
Ανάλογες ανησυχίες είχαν εκφραστεί και όταν εντάχθηκαν στη ΝΔ οι Μ.Βορίδης και Α.Γεωργάδης από τους Έλληνες και Αμερικανούς Εβραίους. 
Επαναλαμβάνουμε: Κατανοητή η ανησυχία, αλλά ορισμένα πράγματα άπτονται και της επέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Από την στιγμή που νόμιμα συμμετείχαν στις εκλογές όλα τα άλλα περιττεύουν. Και σε τελική ανάλυση oι ίδιοι δηλώνουν "αντισιωνιστές" όχι "αντισημίτες".
Βέβαια ο Δαυίδ Σαλτιέλ σημειώνει πως παρ' ότι υπάρχει «ασυμβατότητα» ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το ελληνικό Κοινοβούλιο (σ.σ.: το ίδιο υπάρχει και ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά δεν είδαμε να βγάλουν καμιά δήλωση), δεν βλέπει πώς θα μπορούσε να τεθεί εκτός νομιμότητας το εν λόγω κόμμα, και δηλώνει πεπεισμένος ότι οι εκπρόσωποι της Βουλής και δη οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δύναμη "να απομονώνουν ακραία στοιχεία".
Ας δούμε όλη την συνέντευξη που έδωσε:  
-Ποια είναι η δική σας αίσθηση, μετά το εκλογικό ποσοστό του 7% που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή;
«Καταρχάς δημιουργεί ανησυχία το ποσοστό αυτό, σε όλους τους έλληνες, κατ΄ επέκταση και στον ελληνικό εβραϊσμό. Το ερμηνεύουμε ωστόσο ως απόρροια της απογοήτευσης του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τα οικονομικά προβλήματα. Δεν θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζει ταύτιση του κόσμου με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Μπορούμε να το συμπεράνουμε και από το ποσοστό της στις προηγούμενες εκλογές, της τάξης του 0,3%».

-Ανησυχείτε για τυχόν παρενέργειες στην αρμονική συμβίωση της εβραϊκής κοινότητας με τους ανθρώπους αυτούς; Μόνον στη Θεσσαλονίκη, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 40.000 ψηφοφόρους.

«Δεν νομίζω να υπάρξουν παρενέργειες, μέχρι σήμερα άλλωστε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Αλίμονο, είμαστε έλληνες πολίτες, δεν βλέπουμε κάποιο λόγο να ζούμε με τον φόβο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα γεγονός - στη Θεσσαλονίκη ήταν 40.000, σε ολόκληρη την Ελλάδα ήταν περισσότεροι από 400.000 οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής -, και οφείλουμε να το σεβαστούμε, ως απόφαση του ελληνικού λαού. Επιμένω πάντως: δεν πιστεύω ότι ταυτίζεται ο κόσμος αυτός με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Για τον λόγο αυτό, δεν θέλω καν να σχολιάσω τα ποσοστά σε Καλάβρυτα και Δίστομο. Φθάνουμε σε συμπεράσματα που δεν θέλω να πιστεύω ότι αντανακλούν την πραγματικότητα».

-Στην Ελλάδα, παρατηρούνται κατά καιρούς εκφάνσεις αντισημιτισμού. Αυτές θεωρείτε ότι μπορούν να συνδεθούν, κατά ένα τρόπο, με την άνοδο της Χρυσής Αυγής;
«Μπορεί. Αντισημιτισμός υπήρχε πάντα στην Ελλάδα, και όχι μόνον στην Ελλάδα. Και στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Οι δημοκρατικές δυνάμεις αντιδρούν, φαινόμενα αντισημιτισμού καυτηριάζονται, και βεβαίως η δημοκρατία καλά κρατεί. Είδατε τι έγινε προσφάτως στην Τουλούζη, είχαμε ένα γεγονός τραγικό, απόρροια του μίσους και της μισαλλοδοξίας, απέναντι στο οποίο σύσσωμος ο γαλλικός λαός αντέδρασε».

-Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κ. Μιχαλολιάκος αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα, υιοθετώντας τη θέση του γάλλου φιλοσόφου Ροζέ Γκαροντί. Πώς το σχολιάζετε;
«Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει, για το τι πρεσβεύει πραγματικά η Χρυσή Αυγή. Μπορεί να εμφανίζεται ως εθνικιστικό κόμμα, που προτάσσει το συμφέρον της χώρας, εντούτοις δηλώσεις, παραστάσεις σε ναζιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού, τοποθετήσεις όπως αυτή που αναφέρετε, περί αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος, αποκαλύπτουν άλλα. Και αυτό μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, όταν υπάρχουν ακόμη επιζώντες του Ολοκαυτώματος, άνθρωποι που φέρουν στο χέρι τους το νούμερο, όταν υπάρχουν ακόμη φούρνοι που καπνίζουν, δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά 60 χρόνια από την εποχή εκείνη. Αν οι Ελληνες ξεχάσουμε αυτό που έγινε, αν η Ευρώπη ξεχάσει, τότε θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να ξαναδούμε έναν άλλο Χίτλερ, ένα άλλο Ολοκαύτωμα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε εδώ στην Ελλάδα, είναι να ενισχύσουμε την Παιδεία, να εξηγήσουμε στους νέους τι συνέβη, και πώς θα αποφύγουμε κάτι παρόμοιο, να τοποθετούμαστε με μυαλό ανοικτό, εναντίον του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού. Έχω πει σε επέτειο του Ολοκαυτώματος "Ποτέ πια!"», γιατί στόχος είναι να μην ξανασυμβεί. Δεν θέλουμε να ξανασυμβεί. Και δεν εννοώ σ' εμάς: έξι εκατομμύρια εβραίοι κάηκαν στους φούρνους του Άουσβιτς και του Νταχάου, πάει χάθηκαν. Στην Ελλάδα, από 100.000 μείναμε 5.000. Οι νέοι θα πρέπει τώρα να προσέξουν…».

-Συμφωνείτε με την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη να κηρυχθεί παράνομο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη στη Γερμανία με το ναζιστικό κόμμα;
«Ο κ. Μπουτάρης, βλέποντας προφανώς την ασυμβατότητα ανάμεσα στις θέσεις της Χρυσής Αυγής και το ελληνικό Κοινοβούλιο, έκανε μία πρόταση. Σέβομαι την άποψη του δημάρχου, θα έλεγα και ότι συμφωνώ. Αν με ρωτήσετε όμως κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, φοβάμαι ότι δεν είναι. Δεν νομίζω δηλαδή ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να μπορεί να θέσει εκτός Κοινοβουλίου ένα τέτοιο κόμμα, στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον. Απ΄ όσο είδα, πάντως, το Κοινοβούλιο έχει και τη δύναμη, και τη γνώση, να απομονώνει τέτοια στοιχεία, ακραία. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και στις διαβουλεύσεις των ημερών, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει απευθύνει τον λόγο στη Χρυσή Αυγή».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου