Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Μαΐου 2012

Le Monde: Επιστολή διανοουμένων εναντίον της Χρυσής Αυγής+ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ

Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι»
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
---ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΡΙΓΚΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ-ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟΝ Μ@@@@@ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ¨ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΨΩΣΕ ΤΕΙΧΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΚΗΝΙΣΜΟΥ!!! 

ΝΑΤΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ!!!

The Wall around Qalqiliya. A twenty-five foot high concrete cage cuts residents off from their agricultural land, necessary for their survival, and prevents you from traveling even 5 minutes out of the City. A single gate, open at the whims of the occupying army, controls 100,000 residents. 


---ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ ΤΟΝ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΟΠΩΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΕΟ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ--ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ! ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ!!! ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΕΣΘΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΤΕ ΥΨΩΝΕΤΕ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΕΦΑΛΩΝ! ΝΑΙ, ΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ! ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΠΙΣΩ! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ Ο ΑΛΛΑΧ???
--- ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΕΤΕ! ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Μ@@@@@ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ!!! Α! ΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ!!!!


ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ!!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΣΟΒΑΡΕΨΑΝ!!! ΘΕΛΟΥΝ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ! ΗΣΥΧΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΜΕ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ!!!
ΞΥΠΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!
ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ!
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ! ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΚΤΥΠΗΜΑ, ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!
ΠΡΟΣΕΞΕ, ΕΞΩ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΠΛΟΥΤΟΣ, ΖΩΗ, ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ!
ΑΣΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!
------------------------------------Le Monde: Επιστολή διανοουμένων εναντίον της Χρυσής Αυγής
Επιδιώκουν την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων
Την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων επιδιώκουν Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί, με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δίνει το έναυσμα που φέρει τον τίτλο: «Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης».
Το κείμενο αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «είναι κληρονόμος της ιδεολογίας του γερμανικού ναζισμού που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο στο χάος και την αιματοχυσία».
«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βιώνει την αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας. Στη Λετονία, φέτος, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε την ετήσια παρέλαση των βετεράνων Waffen SS, παρά την έντονη κριτική που προκάλεσε.
» Στην Αυστρία, το ακροδεξιό κόμμα FPÖ έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στην Ουγγαρία, η "Ουγγρική Φρουρά"- απόγονος της πολιτοφυλακής του κόμματος των τοξοϊδών σταυρών που άλλοτε οργάνωσε τον αφανισμό των Εβραίων και των Τσιγγάνων, σήμερα τρομοκρατεί εβραϊκούς πληθυσμούς και προκαλεί βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ρομά» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί.
Το κείμενο τονίζει ότι η αναβίωση αυτή έγινε δυνατή με τη συστηματική επίθεση από τα ακροδεξιά κόμματα της ιδέας της συλλογικότητας, στρατηγική που υιοθετήθηκε κατά το πρότυπο του "Κόμματος για την Ελευθερία" του Γκερτ Βίλντερ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην Ολλανδία.
«Ο πυρήνας αυτής της στρατηγικής είναι να κρύψει τη ρητορική για τις ανισότητες των φυλών πίσω από την πολιτιστική μάσκα της "καταπολέμησης του εξισλαμισμού της Ευρώπης"» προσθέτει το κείμενο.
Η οικονομική και κοινωνική κρίση ευνοεί την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων και το φόβο της πτώσης της Γηραιάς Ηπείρου και σ' αυτό το πλαίσιο η στρατηγική έχει αποδειχθεί ανησυχητικά αποτελεσματική, συνεχίζει η επιστολή.
Επίσης, οδήγησε στην απενοχοποίηση των ακροδεξιών κομμάτων και τους επέτρεψε να γίνουν μέλη κυβερνητικών συνασπισμών, συνεισφέροντας στην καλλιέργεια της αντίληψης ότι τα αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια είναι κοινότοπα μέσα στην Ευρώπη.
«Τώρα αυτή η ακροδεξιά, όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί στο εξής, με εκλογική επιτυχία, να έχει ένα ανοιχτό βήμα στη ρητορική του μίσους» τονίζει η επιστολή.
«Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι!". Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι» τονίζει η επιστολή.
Η επιστολή απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, στα πολιτικά κόμματα, στα συνδικάτα, στην κοινωνία των πολιτών, στους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες για την καταπολέμηση της Άκρας Δεξιάς, δίνοντας ζωή στο ευρωπαϊκό όνειρο.
«Το ευρωπαϊκό αυτό όνειρο για το οποίο δεσμευόμαστε, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι χτίστηκε πάνω στα ερείπια του ναζισμού και της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Είναι το όνειρό μας για μια ήπειρο απαλλαγμένη από το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Πρόκειται για το σχέδιο μιας κοινωνίας χτισμένης στην κοινή συμβίωση, πέρα από τα εθνικά σύνορα» προσθέτει η επιστολή. [ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΙ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ!! ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ!!! 1. ΔΡΕΣΔΗ, ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.. ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ.. 600.000 ΑΘΩΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ! 2. ΟΥΚΡΑΝΙΑ.. ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΩΝΕΥΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ.. ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ... ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΤΥΧΕ: ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!!! ΒΕΒΑΙΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ-ΣΦΑΓΕΙΣ! Ο ΤΙΤΟ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!! ΜΙΚΡΟΣΦΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ!!!]
Οι διανοούμενοι αναφέρουν ότι προκειμένου να ενσαρκωθεί εκ νέου αυτό το όνειρο, θα πρέπει να τερματιστούν δύο δόγματα: πρώτον το δόγμα της λιτότητας, το οποίο «είναι υπεύθυνο για τρομερές κοινωνικές τραγωδίες, δημιουργώντας τις συνθήκες που εξηγούν την επιτυχία των λαϊκίστικων κομμάτων και το οποίο παγιδεύει το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας στην αποπληρωμή του χρέους, σαν να πρέπει να θυσιαστούν ολόκληρες γενιές στο βωμό της αέναης λιτότητας».[ΝΑΙ, ΛΙΓΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ!!!!]
Δεύτερον, αναφέρει η επιστολή, πρέπει να αντικρουστεί το δόγμα του «ευρωπαϊκού φρουρίου», που ευνοεί την εξάπλωση της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και κλείνει τα σύνορα της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας: το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.[ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!!! ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!! ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!! ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΑ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ??? ΕΙΝΑΙ το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας!!!!!!!! ]
ΜΙΛΑΤΕ ΠΕΡΙ «ευρωπαϊκού φρουρίου», ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ "ΕΒΡΑΪΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ"!!!


«Εάν και η έννοια της Ευρώπης έχει συχνά επικριθεί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εργαστούμε προς μια ισχυρότερη Ευρώπη, πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και να δώσουμε πνοή στο ευρωπαϊκό όνειρο. Εάν δεν είμαστε σε θέση να ενσαρκώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε καταδικασμένοι στον ίδιο εφιάλτη, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη» καταλήγει η επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι: Άντονι Γκίντενς, Ντάριο Φο, Άμος Γκιτάι, Μπερνάρ Κουσνέρ, Μπερνάρ Ανρί Λεβί, Ολιβιέρο Τοσκάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου