Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΗ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΗ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Κάπα Researsh: Η ΠΛΥΣΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ!

ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ! ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ! ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ! ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΚΟ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ! ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΣ ΚΑΝΩΝ! ΟΤΑΝ ΕΙΣΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΙΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΗΣ! Π.Χ. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ!


 
Ενισχύονται ΝΔ και... πόλωση
Δημοσκόπηση Κάπα Researsh: Στο 25,8% η Νέα Δημοκρατία, στο 20,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 13% το ΠαΣοΚ, συμπιέζονται τα μικρότερα κόμματα
Με διαφορετικά συναισθήματα από αυτά που είχαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνες, καθώς σε ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος ο συσσωρευμένος θυμός φαίνεται ότι αντικαθίσταται από την ανησυχία τους για τον κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας και της εξόδου από το ευρώ. Η δημοσκόπηση της Κάπα Research που παρουσιάζει σήμερα «Tο Βήμα της Κυριακής» καταγράφει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και συνθήκες πόλωσης που ευνοούν τα κόμματα που αναδείχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις στις τελευταίες εκλογές. Σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει προβάδισμα 5,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο διατηρεί τη δεύτερη θέση αλλά και δείχνει να κατοχυρώνει ένα ποσοστό γύρω στο 20%. Τις δυνάμεις του φαίνεται ότι διατηρεί και το ΠαΣοΚ, ενώ αντιθέτως συμπιέζονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και σε μικρότερο ποσοστό η Δημοκρατική Αριστερά.

Παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης στην πολιτική παρατεταμένης λιτότητας που προκαλεί η εφαρμογή του μνημονίου, οι πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους τιμώρησαν στις εκλογές τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας δείχνουν εν όψει των νέων εκλογών τρομαγμένοι από τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και σε ένα σημαντικό ποσοστό επαναπροσδιορίζουν την ψήφο τους.
Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαΐου, η ΝΔ αγγίζει το 25,8% από 18,85% που κατέγραψε στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η ενίσχυσή της αυτή οφείλεται κυρίως στη συμφωνία Σαμαρά Μπακογιάννη για συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και στην επιστροφή ψηφοφόρων του κόμματος που στις τελευταίες εκλογές είχαν προτιμήσει άλλα συντηρητικά κόμματα και κυρίως τον ΛΑΟΣ, τη Δράση και τη Δημιουργία, Ξανά! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κόμματα της Δεξιάς που έμειναν εκτός Βουλής αθροίζουν πλέον δυνάμεις που δεν υπερβαίνουν το 2,4%, ενώ στις εκλογές έφθασαν το 7,5%.
Δεύτερο κόμμα παραμένει σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,1% από 16,78% που κατέλαβε στις εκλογές, παραμένοντας ο ισχυρότερος πόλος του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» μπλοκ, αλλά και των ψηφοφόρων που θέλουν να τιμωρήσουν και πάλι με την ψήφο τους τα παραδοσιακά κόμματα.
Τις δυνάμεις του διατηρεί το ΠαΣοΚ με 13% (13,18% στις εκλογές), χωρίς ωστόσο να φαίνεται προς το παρόν ικανό να επαναπροσεγγίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του.

Σημαντική μείωση των δυνάμεών τους εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του κ. Π. Καμμένου με 5,4% (από 10,60% που κατέγραψε στις εκλογές), αλλά και το ΚΚΕ με 6,3% (8,48% στις εκλογές). Καθίζηση υφίσταται και η Χρυσή Αυγή (5,2% από 6,97% στις εκλογές), ενώ σχετικά σταθερή εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά (5,3% έναντι 6,11% στις εκλογές).

Από τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στις 6 Μαΐου, οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 2,1%, ενώ ο ΛΑΟΣ υποχωρεί στο 2% μετά την αποχώρηση στελεχών του. Στο 2,4% καταγράφεται και η συμμαχία της Δράσης με τη Δημιουργία, ξανά!, που φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους που προτίμησαν τα δύο κόμματα στις εκλογές.
Από το κλίμα πόλωσης της προεκλογικής περιόδου φαίνεται ότι ενισχύεται και ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, στη σύγκριση τόσο με τον κ. Αλ. Τσίπρα (40,3% έναντι 29,8%) όσο και με τον κ. Ευ. Βενιζέλο(35,9% έναντι 32,6%).
Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι έχει προσωπικό κόστος από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του, καθώς στη σύγκρισή του με τον κ. Βενιζέλο συγκεντρώνει ποσοστό 33,6% έναντι 39,4% του προέδρου του ΠαΣοΚ.
Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης προκύπτει επίσης σαφώς ότι ο θυμός των Ελλήνων και η πρόθεση τιμωρίας των κομμάτων που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας αρχίζει να αντικαθίσταται από την ανάγκη διασφάλισης των εθνικών κεκτημένων. 
Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ψηφίσει «με γνώμονα την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ»(65,5%),[Η ΠΛΥΣΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΤΑΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΔΑΙΟ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΑΙΝΕΙ!]  σε αντίθεση «με τη λογική της εξόδου από το μνημόνιο» (25,3%). 
Η παραμονή στην ευρωζώνη κρίνεται απαραίτητη ακόμη και υπό την απαίτηση της τήρησης των μέτρων του μνημονίου: το 65,2% επιθυμεί «το ευρώ ακόμη κι αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο»,[Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ! ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ!] 
ενώ μόλις το 24,4% ζητεί «έξοδο από το ευρώ αν δεν καταργηθεί το μνημόνιο».
Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν πιθανή και ρεαλιστική μια επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σε ποσοστό 67,4%,[ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΡΕΦΕΙ Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!] ενώ ένα ποσοστό 31,5% θεωρεί την επαναδιαπραγμάτευση απίθανη.
Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων μόνο οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ πιστεύουν στην πλειοψηφία τους ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ αν πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο. Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ πιστεύουν στην πλειοψηφία τους ότι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ έστω κι αν πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά το μνημόνιο.!!!!!!!!!
Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69,6%) τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων[ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΥΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!] και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να σας φανεί απολοϊκό αλλά το πιστεύω απόλυτα. Η Ελλάς επτόχευσε απο τη φοροδιαφυγή και μόνον. Όλα τα υπόλοιπα είναι είτε δορυφόροι της φοροδιαφυγής είτε παρεπόμενά της είτε δευτερευούσης σημασίας προβλήματα. Το ευρώ φυσικά και έπαιξε ρόλο σα νόμισμα αλλά αν είχαμε φοροδιαφυγή σε επίπεδα φυσιολογικής κοινωνίας τότε δε θα μας έφταιγε το κοινό νόμισμα. Η δικαιολογία "δε πληρώνω διότι άμα πληρώσω θα μου τα φάνε τα λαμόγια"δε μου λέει τίποτα πολύ απλά διότι είναι δικαιολογία και διότι επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο θέτοντας την ατομικότητα υπεράνω της συλλογικότητας.Επίσης τίποτα δε μου λέει η ιδέα του ότι "φοροδιαφυγή δεν υπάρχει απο δω κι απο κει, υπάρχει μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο...". Όλοι αναλόγως των δυνάμεών τους είναι η απάντηση. Εθνική -κοινωνική συνείδηση και φοροδιαφυγή λοιπόν. Με χαρά περιμένω τη γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή