Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Ιουνίου 2012

Δεν αποδέχεται εντέλει τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Β. Ράπανος

Δεν αποδέχεται εντέλει τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Β. Ράπανος
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:40

Δεν αποδέχθηκε εντέλει τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο κ. Β. Ράπανος λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω πρόβλημα υγείας επιδεινώθηκε λόγω της πίεσης των τελευταίων ημερών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η οικογένειά του όσο και οι φίλοι του, του ζήτησαν να μην αποδεχθεί την πρόταση, καθώς εκτιμήθηκε ότι θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Ράπανος σημειώνει πως "το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου στο νοσοκομείο, δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου, προς το παρόν, δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχτώ τελικά την τιμητική πρότασή σας".

Το πρωί το Capital.gr είχε σημειώσει  ότι μεταξύ των ονομάτων που ακούγονταν για την θέση του υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτό του Τάσου Γιαννίτση, αλλά και του Στ. Δήμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από καμία από τις δυο πλευρές. Μεταξύ των ονομάτων που είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες για την θέση του υπουργού Οικονομικών ήταν και αυτό του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού σημειώνεται:

Ο Πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας. Επισυνάπτεται η επιστολή παραίτησης του.
Στην επιστολή του προς τον κ. Βασίλη Ράπανο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα εξής:

Κύριο Βασίλη Ράπανο
Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.
Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».
Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή:www.capital.gr
-----------------------------------------------------
ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS


Η μη αναβίωση της παλιάς εκσυγχρονιστής τριανδρίας Ράπανου – Σουρνάρα – Γιαννίτση, είναι η αιτία της «ασθένειας» του νέου (ορισθέντα) υπουργού Οικονομικών, και στην κυβέρνηση το γνωρίζουν πολύ καλά
Ο κ. Βασίλης Ράπανος, που διαμορφώνει το μοναδικό ρεκόρ να είναι υπουργός χωρίς να έχει ορκιστεί και τελικά να μην ασκήσει ποτέ τα καθήκοντά του, δεν αρρώστησε την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά μια μέρα νωρίτερα: την Πέμπτη όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και διαπίστωσε ότι δεν θα είναι συνάδελφοί του ο κ. Στουρνάρας (στο υπουργείο Ανάπτυξης και ο Γιαννίτσης στο υπουργείο Εργασίας).
Ήταν τότε που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδήλωσε αμέσως τη  διαφωνία του και τη δυσαρέσκειά του
Και σκέφτηκε άμεσα να παραιτηθεί.
Πρυτάνευσε όμως η λογική, καθώς μια παραίτηση του πρώτου τη τάξη υπουργού (σε σχέση με τη συγκυρία της κρίσης) αλλά και του πρώτου που επιλέχτηκε και ανακοινώθηκε το όνομά του από την περασμένη Τρίτη, δυο ημέρες πριν από όλους τους άλλους, θα έφερνε κλυδωνισμούς στη νέα κυβέρνηση.
Ο κ. Ράπανος εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του αυτές στους στενούς συνεργάτες τους, στους οποίους και αποκάλυψε ότι δέχτηκε να συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά τη διαβεβαίωση που πήρε από τον πρωθυπουργό ότι οι κ.κ. Στουρνάρας και Γιαννίτσης θα πάρουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια.
Τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε διαφορετικά, αυτό προκάλεσε τη δυσφορία του προέδρου της Εθνικής και πιθανότατα να ενέτεινε την πίεση που ούτως ή άλλως ένιωθε από τη στιγμή που απάντησε καταφατικά στη συζήτηση που είχε κατ’ αρχάς με τον πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη.
Το γεγονός ότι η υγεία του είναι κλονισμένη, αλλά και διότι αιφνιδιάστηκε από τις επιλογές που είχε ο πρωθυπουργός για το οικονομικό επιτελείο, ίσως οδηγήσει σε αλλαγή του υπουργού Οικονομικών και ήδη ακούγονται ονόματα που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, με πρώτο αυτό του κ. Στ. Δήμα, ο οποίος ωστόσο δύσκολα θα αποδεχόταν μια τέτοια πρόταση, αλλά και αυτό του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Ι. Μουρμούρα. Για να ληφθεί οριστική απόφαση, πάντως, θα έπρεπε να συναινέσουν και οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Στελέχη του Μαξίμου θύμιζαν ότι το όνομα του κ. Ράπανου προήλθε από τον κ. Φ. Κουβέλη και συμφώνησαν αμέσως ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου