Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Σεπτεμβρίου 2012

Επέτειος για το αλυτρωτικό κόμμα των Τουρκοφρόνων της Θράκης!

Επέτειος για το αλυτρωτικό κόμμα των Τουρκοφρόνων της Θράκης!Γιορτάστηκε προ ολίγων ημερών στην Κομοτηνή η 21η επέτειος ίδρυσης του αλυτρο-φασιστικού κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB, αυτού του δήθεν κόμματος της…Φιλίας, της Ισότητας και της Ειρήνης (όπως ακριβώς δηλαδή σημαίνει ο πλήρης τίτλος του: Dostluk-Eşitlik-Bariş).
Όπως αναφέρει το proxeneio-stop.org , για να μη μείνει και καμμία αμφιβολία (ακόμη και στον πιο ηλίθιο υπέρμαχο της…ελληνοτουρκικής φιλίας) για τι ακριβώς απερίγραπτο σκυλολόι μιλάμε, βασικό γεγονός της εκδήλωσης υπήρξε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο εν λόγω κόμμα (που θυμίζουμε ότι είχε ιδρύσει πριν από 21 χρόνια ο αλήστου μνήμης αρχιπράκτορας Αχμέτ Σαδήκ) με την ABTTF («Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης») και με τον BTTDD («Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας»).
Τις δύο μεγάλες δηλαδή (και πάμπλουτες) οργανώσεις που έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τους την αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης! Και αυτά όλα – θυμίζουμε – όχι στα βάθη της Ανατολίας ή έστω σε κάποια γερμανική πόλη, αλλά μέσα στην Κομοτηνή!

Θέλετε κι άλλα; Σύμφωνοι! Δείτε λοιπόν και ποιοι άλλοι μετείχαν στο εκλεκτό πάρτυ (πλην δηλαδή των προέδρων του BTTDD Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ και της ABTTF Χαλήτ Χαμπίμπογλου): παρόντες λοιπόν ο πρόξενος της Tουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερήφ (Κομοτηνής) και Αχμέτ Μέτε (Ξάνθης), ο πρόεδρος του λεγόμενου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, άλλοι πρόεδροι τουρκο-συλλόγων, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμήλ Καμπζά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μεχμέτ, η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.

Να σημειωθεί μάλιστα πως εστάλη και συγχαρητήριο μήνυμα από τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν (έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ενώ σε μετάφραση μπορείτε να το δείτε ολόκληρο παρακάτω), όπου γίνεται βεβαίως επανειλημμένα λόγος για την «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» και για τον ρόλο που έχει να παίξει το κόμμα DEB ως φορέας ενότητας και ομοψυχίας των μειονοτικών πληθυσμών, ενώ εκφράζεται ακόμη ο θαυμασμός για όσα ήδη έχει κάνει στη Θράκη, όπως βεβαίως και η υπόσχεση πως η Τουρκία θα είναι πάντα κοντά στο έργο του.

Όσο δε για τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν, αναφέρουμε εκείνη του προέδρου του κόμματος (και περιβόητου γιουσουφακίου του προξενείου) Mουσταφά Αλή Τσαβούς (που ανέφερε πως «όλοι τους εργάζονται για να συνεχίσει να υπάρχει το κόμμα DEB στην πολιτική ζωή της Ελλάδας», ενώ τόνισε ακόμη πως «μεγάλα προβλήματα της…Τουρκικής Μειονότητας, όπως το βακουφικό και οι μουφτείες, δεν έχουν ακόμη λυθεί»), εκείνη του προέδρου του BTTDD Χαγκιουντέρ (που ανέφερε ότι «το κόμμα DEB είναι αποτέλεσμα της δημοκρατίας στην Ελλάδα»), καθώς κι εκείνη του βουλευτή Χατζηοσμάν (που είπε πως «το DEB έφτασε σήμερα μέχρι εδώ, χάρη στις υλικές θυσίες πολλών ανθρώπων, όπως π.χ. ο αείμνηστος Μουσταφά Μποσνάκ»), ενώ μίλησαν επίσης και οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ABTTF Χαμπίμπογλου, αλλά και η χήρα του Σαδήκ.

 
Ε, πάρτε τώρα και το…κερασάκι της τούρτας, που σας προαναφέραμε. Τουτέστιν, το συγχαρητήριο μήνυμα του Ερντογάν:

«Οι ομογενείς μας, τα άγια αδέρφια μας οι Δυτικοθρακιώτες κατέχουν πάντα ένα ιδιαίτερο μέρος στην καρδιά μας. Για αυτό το λόγο έχει μεγάλη σημασία για το Τουρκικό Έθνος η ευτυχία και η ευημερία των ομογενών μας και η πλήρης χρήση των εγγυημένων από διεθνείς συνθήκες δικαιωμάτων τους. Υπό αυτή την αντίληψη, όπως μέχρι σήμερα πάντα ήμασταν δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, έτσι και θα συνεχιστεί από τώρα και μετά το ενδιαφέρον μας και η στήριξη μας.

Σε σχέση με το παρελθόν έχει καταγραφεί πολύ σημαντική πρόοδος στις σχέσεις μας με την γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή την διαδικασία προσέγγισης σε όλους τους τομείς των σχέσεων μας. Μεγαλύτερη μας ευχή και πιο ειλικρινή μας προσδοκία σε αυτές τις στενές σχέσεις, είναι τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης-Έλληνες πολίτες και τα μέλη της Ελληνορθόδοξης Μειονότητας στη χώρα μας να αποτελέσουν από μία γέφυρα φιλίας. Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μας προσέγγισης.

Σε αυτή την διαδικασία αναμφίβολα έχει μεγάλη σημασία η επίδειξη ενότητας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης μεταξύ των ομογενών μας στην Δυτική Θράκη. Στα πλαίσια αυτά πιστεύω πως το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη έχει αναλάβει μια σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας που έχει αξία καθώς αποτελεί μια σχολή πολιτικής για τους ομογενείς μας, ταυτόχρονα διακρίνεται και για την συμβολή του στην ενότητα των ομογενών μας. Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την διεύρυνση της οργανωτικής δομής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη.

Με αυτά τα συναισθήματα, κατά την 21η επέτειο ίδρυσης του κόμματος σας, θυμάμαι με σεβασμό την άγια μνήμη του ιδρυτή του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ, που πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, εύχομαι συνέχεια στις επιτυχημένες εργασίες του κόμματος σας που παρακολουθώ με θαυμασμό και από κοντά, και με αυτήν αφορμή αγκαλιάζω με στοργή τις καρδιές όλων των ομογενών μας».

Σε απάντηση τώρα όλων αυτών το κόμμα DEB εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του «προς τον πρωθυπουργό της μητέρας πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ωραίο αυτό μήνυμα που έστειλε». Όλα καλά, ε;
Τμήμα  ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου