Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ

ΘΕΡΙΝΟΝ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Public Issue για την Καθημερινή: Ανοχή, τέλος: 72% κατά του Μνημονίου - 15% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Public Issue για την Καθημερινή: Ανοχή, τέλος: 72% κατά του Μνημονίου - 15% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

NEWSNOW
Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την πίστη των πολιτών ότι μπορεί να εξέλθει η χώρα από την κρίση και ειδικότερα ότι αυτό μπορεί να το επιτύχει η νυν κυβέρνηση αποτυπώνεται στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Σε σχέση με τον Ιούνιο οι πολίτες απορρίπτουν μαζικά το Μνημόνιο πλέον: Από το 29% η αποδοχή έχει πέσει στο 19% και από το 61% η απόρριψη έχει φτάσει στο 72% των πολιτών! 
Το κακό για τους μνημονιακούς είναι ότι οι πολιτικές τους εφεδρείες εξαντλούνται ταχύτατα. Δεν υπάρχει πια άλλη ΝΔ και Α.Σαμαράς. Πάντως, ακόμα ο Α.Σαμαράς αποτελεί το "δυνατό χαρτί" της ΝΔ, όπως θα δούμε εν συνεχεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται συντριπτικά στο κρίσιμο ερώτημα της παράστασης νίκης με 48 έναντι 33% και αυτό το ποσοστό διαμορφώθηκε μόλις σε ένα μήνα αφού τον Σεπτέμβριο τα δύο κόμματα ήταν περίπου ίσα στην παράσταση νίκης.

Επίσης η οργή και η αγανάκτηση πάντως των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Από εκεί και πέρα έχουμε ορισμένα εντυπωσιακά ευρήματα για την Χρυσή Αυγή, που παρά το γεγονός ότι βάλλονται πανταχόθεν από το ΚΚΕ μέχρι τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εμφανίζουν εξαιρετική βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, με τον ηγέτη του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκο να ισοψηφεί σε θετικές ψήφυς με τον Ε.Βενιζέλο σε ότι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών (20/100), αλλά να προηγείται στο συγκεκριμένο τεστ σε ότι αφορά τις αρνητικές γνώμες: Περισσότεροι πολίτες (77/100) έχουν αρνητική γνώμη για τον Ε.Βενιζέλο, παρά για τον Ν.Μιχαλολιάκο (72/100)!
Πάντως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταγράφει και μια υποχώρηση από το 22/100 στην δημοφιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τον Σεπτέμβριο που ήταν 22/100.
Επίσης η Χρυσή Αυγή περνά το ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα για την δημοφιλία των κομμάτων ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης με 21 έναντι 19/100! Εκεί που αναδεικνύεται η δυναμική της Χρυσής Αυγής είναι στο ότι από το 16% του Ιουνίου η δημοφιλία της τώρα φτάνει στο 21%

Στο μοναδικό που μπορεί να ελπίζει η ΝΔ και η κυβέρνηση γενικότερα, είναι ο Α.Σαμαράς, ο οποίος παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με 43%, κερδίζοντας μάλιστα τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, μία μονάδα λιγότερη από τον Σεπτέμβριο.
Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%). 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει 9 μονάδες σε δημοτικότητα (29% το Σεπτέμβριο, 20% τον Οκτώβριο), ο Πάνος Καμμένος κερδίζει μία μονάδα (40% τον Οκτώβριο, 39% το Σεπτέμβριο), ο Φ. Κουβέλης χάνει τέσσερις μονάδες (48%, 52% το Σεπτέμβριο), ο Ν. Μιχαλολιάκος 20%, η Αλέκα Παπαρήγα κερδίζει μία μονάδα (21%, 20% το Σεπτέμβριο) και ο Αλέξης Τσίπρας χάνει μία μονάδα (41%, 42% το Σεπτέμβριο).

Να σημειώσουμε ότι μετά από αρκετό καιρό, καλή εμφάνιση έχουν στα ποιοτικά στοιχεία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που δείχνουν αξιοσημείωτη αντοχή.

Το ερώτημα είναι, μπορεί μια κυβέρνηση να επιβιώσει και να παράγει έργο με τέτοιο κλίμα; Αν δεν αλλάξει κάτι και σύντομα μάλιστα, τον Ιανουάριο θα είναι αργά. Όταν η δημοφιλία του Α.Σαμαρά θα ξεκινήσει να υποχωρεί θα έχει αρχίσει και η αντίστροφή μέτρηση 

--------------------------------------------------------------------
   ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟΝ: 
ΕΙΔΑΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ "ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ"!

1. ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ? ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΓΛΩΣΣΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΒΑΡΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ή ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ-ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑΜΠΩΘΗΚΕ, ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΖΩΗ, ΕΓΙΝΕ ΧΑΧΟΛΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΨΕ Ο,ΤΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΙΔΕ ΕΚΕΙ (ΕΝΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙ ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΙΤΡΙΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙ!) ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

2. ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ! ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ? ΟΙ "ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ" ΤΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ? ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ 4.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΠΟΣΑ "ΤΥΧΕΡΑ" (ΟΧΙ, ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΔΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ "ΜΙΖΕΣ"-ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΔΟΕ-ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΗΘΙΚΗΣ- ΟΜΙΛΩ ΔΙΑ ΝΟΜΙΜΑ ΤΥΧΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ "ΜΠΟΝΟΥΣ" ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ, ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΔΙΒΕΕΤ, που ξεκινούν από 600 ευρώ περίπου και κλιμακώνονται έως τα 1.500), ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΑΝΕΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ? ΑΚΟΜΗ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ??? ΕΔΗΣΙΣ ΤΗΣ 12/10/2012
"Παγώνει" το υπουργείο Οικονομικών τις περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που προβλεπόταν από το δεύτερο μνημόνιο και θα ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου.... το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε πάγωμα επιπλέον μειώσεων για να αποφευχθεί μία κοινωνική έκρηξη. Η αναστολή των περικοπών αφορά κατά κύριο λόγο τελωνειακούς, εφοριακούς, υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Γενικού Χημείου, οικονομικούς επιθεωρητές, μερίδα υπαλλήλων του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και άλλων υπουργείων.  
ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ? ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ, ΑΛΛΑ Η ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!! κλπ κλπ κλπ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου