Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

7 Δεκεμβρίου 2012

"Oι απόγονοι των Αργοναυτών δεν πληρώνουν φόρους"+ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:

ΝΑΙ, Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ!!
---ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Ο ΧΑΖΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΒΑΡΥ ΦΟΠΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΣ! Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΥΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΓΚΑΖΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ! Ο ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΒΑΡΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ! Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ (ΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ)!!!
---ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΑΙ! Μ@@@@Σ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ? ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ! ΣΑΦΩΣ!! Μ@@@@Σ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!

  Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΜΑΣ:        
---ΕΜΕΙΣ ΛΕΓΟΜΕ! ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΕΝΑ ΗΘΙΚΟΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΝ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ!!! ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ", ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΜΕ ΠΟΣΟΝ ΙΚΑΝΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΝ ΔΑΝΕΙΟΝ, ΟΣΟΙ ΑΡΝΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗ, ΕΠ' ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΙ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΛΕΓΟΝΤΕΣ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ", ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΛΕΓΟΥΝ "ΠΑΝΑΜΕΖΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ"!! ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!

ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η "ΔΙΑΦΘΟΡΑ"?
---ΛΕΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ! "ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ"??? ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΔΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΤΙ! ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ! ΣΚΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ!!!

ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ!!!
---ΛΕΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ! ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΝΕΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ!! ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑ!!! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟΙ!!! ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΥΣ!!! ΤΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ!! ΣΤΟ "ΚΟΣΤΑ ΚΟΝΚΟΡΝΤΙΑ" π.χ. ΟΠΟΥ ΟΙ 350 ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ "ΤΑ'ΧΑΣΑΝ" ΠΡΩΤΟΙ!!! ΚΑΙ ΤΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ!!! ΕΙΔΕΣ ΤΟ "ΚΟΣΤΑ ΚΟΝΚΟΡΝΤΙΑ" ΑΝΑΠΟΔΑ? ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ EIXE ΣΑΠΙΑ ΒΡΕΧΑΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΕΣΧΙΣΘΙΣΑΝ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο "ΩΚΕΑΝΟΣ"!  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΥ ΤΟΥΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ Η ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΒΡΕΧΑΜΕΝΑ!! ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ! ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ" ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!

ΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΦΘΟΝΑ ΤΑ ΔΙΣ!!!
---ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ, ΣΤΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ "ΧΙΟΥΝΤΑΪ" ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΕΡΕΥΣΕ ΑΦΘΟΝΟ ΤΟ Σακέ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ"! ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΕΔΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ή ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ή ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ?? ΙΔΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!! ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!!! ΓΙΑ "ΦΘΗΝΑ"!!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ "ΕΛΛΗΝΑ"??? ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ! "ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΘΗΝΑ, ΠΑΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ»"! ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΔΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΤΙ! ΝΑ "ΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ!!!
---------------------------

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Πάλι "μας την λέει" ο γερμανικός Τύπος, ο οποίος εσχάτως έχει βάλει στο μάτι τους ... πλούσιους Έλληνες εφοπλιστές που "δεν πληρώνουν φόρους". Δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, φέρει τίτλο "Ο κλεμμένος θησαυρός" και ξεκινάει σημειώνοντας πως το κυνήγι του θησαυρού έχει παράδοση στους Έλληνες θαλασσοπόρους.
Αναφέρει μάλιστα για να ενισχύσει το επιχείρημά του τον μύθο του Ιάσωνα και των Αργοναυτών, οι οποίοι αναζητούσαν το χρυσόμαλλο δέρας.
"Οι απόγονοι των Αργοναυτών ελέγχουν σήμερα το 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, παντρεύονται χήρες προέδρων ή κάνουν πρωτοσέλιδα όταν χαριεντίζονται με την Πάρις Χίλτον.
Στην πατρίδα τους όμως δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό τους το εγγυάται το άρθρο 107 του ελληνικού Συντάγματος", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το άρθρο αναφέρει ότι από τα 3.760 πλοία που βρίσκονται στην κατοχή Ελλήνων πλοιοκτητών μόνο 862 νηολογούνται με ελληνική σημαία, για φορολογικούς λόγους, και εξηγεί γιατί η ναυτιλία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική οικονομία.
"Σήμερα η ναυτιλία είναι από τους μόνους τομείς στους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Μαζί με τον τουρισμό είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να φέρει κεφάλαια στην Ελλάδα.
Μέχρι και 200.000 άνθρωποι απασχολούνται σε αυτό τον τομέα. Και η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι περίπου το 5%. Εάν οι πλοιοκτήτες εγκαταλείψουν την Ελλάδα, απειλούνται 60.000 θέσεις εργασίας", τονίζεται.
Η εφημερίδα αναφέρεται σε χρήματα που είναι στην Ελβετία και ο πράσινος πολιτικός Γκέρχαρντ Σικ δηλώνει πως από τη φορολόγησή τους θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και καταλήγει πως οι Έλληνες ολιγάρχες δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν τίποτα στο διεφθαρμένο κράτος τους.
Υπάρχουν μόνο μεμονωμένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο έχει υποσχεθεί να δώσει 100 εκατομμύρια σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου