Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Ιανουαρίου 2013

Ελαιοτεχνία 2013


Ελαιοτεχνία 2013: Αναδεικνύει το υγρό χρυσάφι της Ελληνικής γης – Πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Παλαιού Αεροδρομίου Αθηνών μεταξύ 1 και 3 Μαρτίου 2013.


 

Η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα (τρίτη σε μέγεθος παραγωγής ελαιολάδου χώρα του κόσμου) θα πραγματοποιηθεί και φέτος συγκεντρώνοντας πλήθος ιδιωτικών ή Συνεταιριστικών επιχειρήσεων παραγωγής ή/και τυποποίησης ελαιολάδου, ελαιουργών, ελαιοπαραγωγών και καλλιεργητών από ολόκληρη την χώρα, εμπόρους, διανομείς, λιανοπωλητές, έλληνες εξαγωγείς και ξένους εισαγωγείς καθώς και τελικούς καταναλωτές που θέλουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για το «υγρό χρυσάφι» (Όμηρος) και το «καλύτερο φάρμακο» (Ιπποκράτης) της γόνιμης ελληνικής γης (βλπ. σχετικό άρθρο μας 8 Απριλίου 2011 με τίτλο Ελαιόλαδο: Το υγρό χρυσάφι της Ελλάδος και οι εξαγωγικές του επιδόσεις σε Top-20 αγορές του εξωτερικού).
Η Ελαιοτεχνία 2013 αποτελεί ένα καθιερωμένο πλέον θεσμό, στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Βαλκανίων & Μέσης Ανατολής που αγκαλιάζει σε έναν ενιαίο χώρο τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά: παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, προώθηση, διανομή, εμπόριο, κατανάλωση, γαστρονομία, μαζική εστίαση, εξαγωγές, τεχνολογία, πιστοποίηση και μηχανολογικό εξοπλισμό. Επί πλέον η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου (σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011 οι Ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν μεταξύ 2010 και 2011, σε ετήσια βάση, κατά 54% σε όγκο και 38% σε αξία) καθιστούν την φετινή έκθεση ακόμα πιο σημαντική!
Στα πλαίσια της φετινής έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το 2ο συνέδριο «ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Προοπτικές & δυνατότητες» κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν διάφορες προτάσεις όπως οι καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, κρανιά,blueberrygoji berryaloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, καρυδιές, κ.ά.
Το συνέδριο απευθύνεται σε νέους και σε ήδη υπάρχοντες αγρότες, υποψήφιους επιχειρηματίες, άνεργους που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση. Στο συνέδριο θα μιλήσουν έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές καθώς και καθηγητές Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Παράλληλα με το συνέδριο, συνδιοργανώνονται και εργαστήρια (workshops) για επιτόπια πρακτική επίδειξη και ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται.


Στα πλαίσια της έκθεσης Ελαιοτεχνία 2013 η (οργανώτρια) εταιρία Compass Expo, σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου & Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) και όλους τους φορείς του ελαιοκομικού τομέα, καθιέρωσαν και οργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου, «Κότινος».
Ο διαγωνισμός «Κότινος» προκειμένου να αναδείξει καλύτερα την υγιεινή και σωστή διατροφή με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και να πετύχει τους αντικειμενικούς του στόχους (αύξηση ανταγωνιστικότητας και βελτίωση της ποιότητας του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου που διατίθεται στην Ελληνική και στην Διεθνή αγορά, ενθάρρυνση των ελαιοκαλλιεργητών, των ελαιοπαραγωγών, των ελαιοτριβέων, των τυποποιητών και των λιανοπωλητών ώστε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους, προώθηση της γνώσης και της ιδιαίτερης αξίας των υγιεινών, θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και της Μεσογειακής διατροφής, ιδίως σε καταναλωτές μικρής ηλικίας και σε σχολές μαγειρικής / γαστρονομίας, σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, εστιατόρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό κ.α.), πραγματοποιείται σε δυο διαφορετικές κατηγορίες:
Η πρώτη κατηγορία αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου (ΙσχυρήςΜέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους). Τα βραβεία που απονέμονται στον διαγωνισμό Ποιότητας είναι: ΧρυσόςΑργυρός και ΧάλκινοςΚότινος στις κατηγορίες: ΙσχυρήςΜέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους, αντίστοιχα.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου. Τα βραβεία που απονέμονται στον διαγωνισμό Κότινος Συσκευασίας είναι: ΧρυσόςΑργυρός καιΧάλκινος Κότινος Συσκευασίας  σε τέσσερις κατηγορίες (Συνολική ΕικόναΠεριέκτηςΕτικέτα και Καινοτομία).  


Η Ελαιοτεχνία 2013 θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευής 1 Μαρτίου και Κυριακής 3 Μαρτίου 2013 στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο διαθέτει εύκολη πρόσβαση (αυτοκίνητο, τραμ, λεωφορεία) και άνετη στάθμευση μπροστά από τον τεράστιο χώρο της έκθεσης, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Ειδικότερα:
Με αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση από την Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας-Κορίνθου, την Λεωφόρο Βουλιαγμένης ή την  Λεωφόρο Αλίμου με κατεύθυνση προς την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.
Με Τραμ από το Σύνταγμα ή από τον Πειραιά με κατεύθυνση την Βούλα. Αποβίβαση στην 2η στάση Αγίου Κοσμά και ανάβαση στην πεζογέφυρα προς την Έκθεση. Το ίδιο ισχύει και για τον συνδυασμό Μετρό (από οποιαδήποτε στάση του με αποβίβαση στον Νέο Κόσμο) και Τραμ από την ίδια στάση.
Με Λεωφορεία από το κέντρο Αθήνας το Α2,  Ακαδημία – Βούλα (μέσω Αμφιθέας), αποβίβαση 2η στάση Αγ. Κοσμά, από Πολύγωνο το 140, Πολύγωνο – Γλυφάδα, 2η στάση Αγ. Κοσμά και από Πειραιά είτε το Α1, Πειραιάς – Βούλα, 2η στάση Αγ. Κοσμά, είτε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βάρκιζα, 2η στάση Αγ. Κοσμά.
Περισσότερες πληροφορίες για την Ελαιοτεχνία 2013 υπάρχουν στην ιστοσελίδα της έκθεσης http://www.eleotexnia.gr/ ή παρέχονται στο τηλέφωνο  210-756 8888 της Compass Expo.
Όποιο τρόπο προσέλευσης στην Ελαιοτεχνία 2013 και να επιλέξετε, αξίζει τον κόπο να βρεθείτε εκεί!

Λεωνίδας Κουμάκης *
23 Ιανουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου