Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ!



ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συμφωνία στο Eurogroup: Σπάει στα 2 η Λαϊκή - Ρευστό το ποσοστό κουρέματος στην Κύπρου

Επειτα από αλλεπάλληλες αναβολές και μαραθώνιες διαβουλεύσεις, η Κύπρος συμφώνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας με τους διεθνείς πιστωτές σε ένα αιματηρό σχέδιο εξυγίανσης του τραπεζικού της τομέα.

Συμφωνία στο Eurogroup: Σπάει στα 2 η Λαϊκή - Ρευστό το ποσοστό κουρέματος στην Κύπρου
Η συμφωνία διασφαλίζει τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ αλλά προβλέπει βαριές απώλειες για τους καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ στις δύο μεγάλες τράπεζες (Λαίκή - Κύπρου) του νησιού.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με έξι ώρες καθυστέρηση και διήρκεσε μόλις μία ώρα.
Το σχέδιο προβλέπει κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και απορρόφηση των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου για τη δημιουργία μίας «καλής» τράπεζας.
Καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα υποστούν «κούρεμα», το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.
Οι καταθέσεις έως και 100.000 ευρώ δεν θα υποστούν καμία συνέπεια, αλλά μέρος των μεγαλύτερων καταθέσεων και τοποθετήσεων θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας η οποία θα τεθεί σε διαδικασία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου.
Οι μέτοχοι, όσοι διακρατούν αξιόγραφα της τράπεζας και όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ στην Λαϊκή Τράπεζα, η οποία θα εκκαθαριστεί, θα καλύψουν το κόστος της διαδικασίας, όπως αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της 17μελούς ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι αποταμιευτές με πάνω από 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου θα δουν τα χρήματά τους πέραν του ποσού αυτού να δεσμεύονται, έως ότου γίνει σαφές ποιο ποσό θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας προκειμένου να μπορέσει να φθάσει σε ένα ποσοστό ιδίων κεφαλαίων 9% επί του συνόλου.
Η Λαϊκή Τράπεζα θα διασπαστεί σε μια «καλή» και σε μια «κακή» τράπεζα, με την «καλή» να ενσωματώνεται στην Τράπεζα Κύπρου. Μαζί της θα πάρει θα 9 δισεκατομμύρια ευρώ της ρευστότητας που της είχε χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το ποσό του διεθνούς δανεισμού της Κύπρου θα ανέλθει σε 10 δισεκ. ευρώ.
Η εκκαθάριση της Λαϊκής θα αρχίσει αμέσως, με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου βάσει ενός του πλαισίου για τις διαδικασίες αυτού του είδους που εγκρίθηκε πρόσφατα.
Το ΔΣ της ΕΚΤ θα παρέχει στην Τράπεζα Κύπρου ρευστότητα όπως ορίζει το εφαρμοστέο δίκαιο.Το ποσό του δανείου που χορηγούν οι πιστωτές, αναφέρεται ακόμα ρητώς στη συμφωνία, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας ή της Τράπεζας Κύπρου.
Η προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια δείπνου στο οποίο παρακάθισαν περίπου τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο Μάριο Ντράγκι και η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λόγο για για «κούρεμα» 30 - 40% στην Τράπεζα Κύπρου, ωστόσο όπως επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ το ύψος του θα καθοριστεί στη συνέχεια.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Καταλήξαμε σε συμφωνία προς το συμφέρον της Κύπρου και της Ευρωζώνης», δήλωσε εξερχόμενος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
«Θέλω να επισημάνω ότι κανένα από τα μέτρα δεν θα επηρεάσει καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup», Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το πακέτο, θα επιτρέψει την επίτευξη μίας κανονική λειτουργία και ενός σταθερού περιβάλλοντος πολύ σύντομα στην Κύπρο, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.
«Η συμφωνία στην οποία κατέληξε νωρίς σήμερα η Λευκωσία με τους διεθνείς πιστωτές «θέτει τέλος στις αβεβαιότητες που επιδρούσαν στην Κύπρο και στην ευρωζώνη»
Το ποσό δανεισμού της Κύπρου από τους πιστωτές -την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- παραμένει αμετάβλητο και «θα ανέλθει σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup και Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Για μία διαρκή, ανθεκτική και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση έκανε λόγο η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η ίδια αναμένει να είναι σε θέση να συστήσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με στόχο να προσδιοριστεί η συμμετοχή του Ταμείου στο πακέτο στήριξης της Κύπρου.
Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ συνεχάρη τις κυπριακές Αρχές που πήραν γενναίες αποφάσεις για τις τράπεζες της χώρας.
«Ήταν μία ακόμη δύσκολη νύχτα. Περιττό να πω ότι είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος», δήλωσε ο Όλι Ρεν.
«Το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Κύπρο και το λαό της, αλλά η Επιτροπή θα κάνει ό,τι καλύτερο για να απαλύνει το σοκ», πρόσθεσε. Οπως ανέφερε ο κ.Ρεν, σε συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση θα συσταθεί μία ομάδα δράσης που θα παρέχει τεχνική βοήθεια στις αρχές με επίκεντρο την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.
«Είναι αναγκαίο για τον κυπριακό λαό να ανοικοδομήσει την οικονομία της σε μία νέα βάση. Η Κύπρος και οι Κύπριοι τα έχουν καταφέρει σε πολύ δύσκολους καιρούς και ξέρετε τι εννοώ», επεσήμανε ο Ολι Ρεν.
Δεν απαιτείται επικύρωση από τη κυπριακή βουλή η συμφωνία που συνήψε σήμερα η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ τόνισε ότι η Μπουντεσταγκ σε περίπτωση που διεξαχθεί ψηφοφορία, θα εγκρίνει τη συμφωνία.
Η ανακοίνωση του Eurogroup
Το Eurogroup συμφώνησε με τις κυπριακές αρχές σε βασικά ζητήματα, απαραίτητα για το μελλοντικό μακροοικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής. Η συμφωνία αυτή έχει τη στήριξη όλων των χωρών - μελών της ευρωζώνης, καθώς και των τριών Οργανισμών. Το Eurogroup εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον κυπριακό λαό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Το πρόγραμμμα θα αντιμετωπίσει τις εξαιρετικές προκλήσεις της Κύπρου και θα αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, με την προοπτική αποκατάστασης μίας βιώσιμης ανάπτυξης και υγειών δημοσιονομικών για τα επόμενα χρόνια.
Το Eurogroup χαιρετίζει τα σχέδια αναδιάρθρωσης του δημοσιονομικού τομέα όπως εξειδικεύονται στο παράρτημα. Τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν τη βάση για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ειδικότερα, διασφαλίζουν όλες οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τις κοινοτικώς προβλεπόμενες αρχές.
Το πρόγραμμα θα περιέχει μία αποφασιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση ανισορροπιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Θα υπάρξει συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα ώστε να φτάσει το μέσο όρο της ΕΕ μέχρι το 2018. Επιπρόσθετα οι κυπριακές αρχές επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους στα πεδία τςη δημοσιονομικής προσαρμογής, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Το Eurogroup χαιρετίζει την δημιουργία ανεξάρτητου οργάνου για την αξιολόγηση της εφαρμογής των νόμων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τη συμμετοχή ιδιωτικού διεθνή ελεγκτικό μηχανισμού και διαβεβαίωσε την επικείμενα έναρξη του ελέγχου. Σε περίπτωση προβλημάτων στην εφαρμογή του πλαισίου, θα επιλύονται ως μέρος των όρων του προγράμματος.
Το Eurogroup καλωσορίζει ακόμη τις δεσμεύσεις των κυπριακών αρχων να λάβουν περαιτέρω μέτρα. αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση της παρακράτησης φόρου επί του εισοδήματος του κεφαλαίου και του τακτικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος. Η ευρωομάδα προσβλέπει σε μία συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για χρηματοδοτική συμμετοχή της δεύτερης. Επίσης, υποστηρίζει την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με τα ελληνικά υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, τα οποία προστατεύουν τόσο το ελληνικό, όσο και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Το Eurogroup ζητεί από τις κυπριακές αρχές και την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να οριστικοποιήσουν το μνημόνιο στις αρχές Απριλίου. Εφιστά την προσοχή στις κυπριακές Αρχές να αντισταθμίσουν πιθανά μεμονωμένα θύματα δόλιων πρακτικών σύμφωνα με τις καθιερωμένες νόμιμες διαδικασίες, εκτός του προγράμματος. Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση των αρχών να θεσπίσει απαραίτητα μέτρα κατάλληλα για την παρούσα κατάσταση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα και να επιτρέψει την άμεση επαναλειτουργία των τραπεζών.
Το Eurogroup υπογραμμίζει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι προσωρινά, ανάλογα και χωρίς διακρίσεις, και υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο αναφορικά με το αντικείμενο και τη διάρκεια που προβλέπει η Συνθήκη.
Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωομάδα επανεπιβεβαιώνει, όπως αναφέρθηκε και στις 16 Μαρτίου, ότι -κατ' αρχήν- η χρηματοδοτική βοήθεια στην Κύπρο εγγυάται την διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Κύπρο και την ευρωζώνη στο σύνολό της, παρέχοντας οικονομική βοήθεια 10 δισ. ευρώ.
Ακόμη, το Eurogroup θα χαιρέτιζε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Μαζί με τις αποφάσεις της Κύπρου, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πλήρες πρόγραμμα χρηματοδότησης πυ θα επιτρέψει στο δημόσιο χρέος της Κύπρου να παραμείνει σε βιώσιμη πορεία.
Το Eurogroup αναμένει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα είναι σε θέσει να επικυρώσει επισήμως την συμφωνία για οικονομική βοήθεια από την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών.

Παράρτημα
Υστερα από παρουσίαση εκ μέρους των κυπριακών αρχών των σχεδίων τους, τα οποία χαιρετίστηκαν από το Eurogroup, συμφωνήθηκαν τα κάτωθι:

1) Η Λαϊκή θα τεθεί σε άμεση εκκαθάριση με πλήρη συμμετοχή των μετόχων και των κατόχων ομολόγων καθώς και των καταθετών μη εγγυημένων καταθέσεων.
2) Η Λαϊκή θα διαχωριστεί σε καλή και κακή τράπεζα. Η κακή τράπεζα, εν καιρώ, θα κλείσει.
3)Η καλή τράπεζα θα απορροφηθεί από την Τράπεζα Κύπρου. Θα πάρει μαζί της το χρέος ύψους 9 δισ. της Λαϊκής προς τον Εκτακτο Μηχανισμό Παροχής Ρευστότητας(ELA). Μόνο οι μη εγγυημένες καταθέσεις (σσ: άνω των 100.000 ευρώ) στην Τράπεζα Κύπρου θα παραμείνουν παγωμένες έως την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και ακολούθως θα υπόκεινται στις προβλεπόμενες συνθήκες.
4) Το Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παρέχει ρευστότητα στην Τράπεζα Κύπρου βάσει των ισχυόντων κανόνων.
5) Η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί μέσω κουρέματος και παροχής ομολόγων στις μη εγγυημένες καταθέσεις (άνω των 100.000 ευρώ) και πλήρη συμμετοχή ομολογιούχων και κατόχων ομολόγων.
6) Η μετατροπή θα είναι τέτοια που θα διασφαλίζει το 9% των κεφαλαίων με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

7) Όλοι οι καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ θα είναι πλήρως προστατευμένοι σύμφωνα με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

8)Τα 10 δισεκατομμύρια δεν θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.
Το Eurogroup είναι πεπεισμένο ότι η λύση αυτή είναι ο καλύτερος τρόπος από εδώ και πέρα για τη διασφάλιση της συνολικής βιωσιμότητας και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου και της ικανότητάς του να χρηματοδοτεί την κυπριακή οικονομία
Ρέγκλινγκ: Αρχές Μαΐου η πρώτη δόση
Σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο μηνών αναμένεται να γίνει η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου προς την Κύπρο, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την έγκριση συμφωνίας για το πακέτο οικονομικής βοήθειας στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε την πρώτη εκταμίευση στις αρχές Μαΐου», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου