Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Μαΐου 2013

Την πλήρη αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας δείχνουν οι ταραχές στη Σουηδία

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σουηδοί εθνικιστές άρχισαν περιπολίες στους δρόμους της Στοκχόλμης, ενώ συνεχίζονται οι ταραχές και η αστυνομία δηλώνει αδυναμίαΜετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν με τους ταραξίες που καίνε εδώ και πέντε ημέρες τα πάντα, οι εθνικιστές της Σουηδίας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και άρχισαν να οργανώνουν περιπολίες. Μουσουλμάνοι μετανάστες, κυρίως Σομαλοί, βάζουν συνέχεια φωτιές από το βράδυ της Κυριακής. Έκαψαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, πέταξαν βόμβες μολότοφ σε πυροσβέστες, επιτέθηκαν με πέτρες σε ασθενοφόρα, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και σε περαστικούς και προξένησαν βανδαλισμούς σε σχολεία και καταστήματα.

Οι αναφορές λένε ότι μεγάλος αριθμός νεαρών Σουηδών περιπολεί τώρα την Στοκχόλμη και μάχεται με τους μουσουλμάνους ταραξίες.

Τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε ότι ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει κινητοποιηθεί για να αποτρέψει «50 ακροδεξιούς» από περιπολίες στους δρόμους της Tumba, ένα προάστιο της Στοκχόλμης.


Περίπου 200 Σουηδοί έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή Älvsjö της Στοκχόλμης, αυτό το βράδυ για να υπερασπιστούν την πόλη τους, και όσο περνάει η νύχτα ενώνονται μαζί τους περισσότεροι άνθρωποι.

Η ομάδα απαρτίζεται από μέλη που προέρχονται από τη Νορδική Νεολαία, το Κόμμα των Σουηδών και το Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης, αλλά και πολλούς άλλους που δεν είναι μέλη κάποιας οργάνωσης και οι οποίοι έχουν ενταχθεί κι αυτοί στις περιπολίες.

Σύμφωνα με το σουηδικό εθνικιστικό site ειδήσεων Realisten, οι άνδρες πήγαν στην κοντινή περιοχή Tumba, όπου λέγεται ότι υπάρχουν συνεχιζόμενες αναταραχές και αρκετές μεγάλες πυρκαγιές.
Οι συμμετέχοντες στις περιπολίες έχουν γράψει στο Facebook ότι οι προθέσεις τους είναι να τερματιστεί η αναταραχή, να προστατέψουν τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και να υπερασπιστούν τους ανθρώπους που δέχονται επιθέσεις από τους ταραξίες.

Πρόσφατες εκθέσεις της Realisten λένε ότι η αστυνομία είχε επιτεθεί σε μερικές από τις εθνικιστικές ομάδες, αλλά οι περιπολίες συνεχίζονται μέσα στη νύχτα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
==================================

Την πλήρη αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας δείχνουν οι ταραχές στη Σουηδία


Εκατοντάδες «νεαροί» (έτσι λέγονται οι - υποτίθεται - «ενσωματωμένοι» μουσουλμάνοι μετανάστες) πετούν πέτρες, καίνε αυτοκίνητα και σπάνε παράθυρα -  ήδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα - στη Στοκχόλμη και αλλού, λέγοντας ότι διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική βία και την ανισότητα. 

Στη Σουηδία, οι επικριτές των πολιτικών της πολυπολιτισμικότητας επιτίθενται στους νόμους για τη μετανάστευση.
Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν πυρποληθεί, ενώ στο Όλβσγε εκδηλώθηκε πυρκαγιά σ’ ένα αστυνομικό τμήμα. Πυρπολήθηκαν ακόμη δύο σχολεία, το πρώτο στην Τένστα και το δεύτερο στην Κίστα, κοντά στο Χούσμπι (Husby), απ’ όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, Οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Όπως και την περασμένη νύχτα, αστυνομικοί πετροβολήθηκαν στο Σοντερτέλγε.

Όλοι όσοι συνελήφθησαν ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών.

Η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις αντί όμως η κατάσταση να περιοριστεί, τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το Husby επεκτείνονται και σε άλλα προάστια Σουηδικών πόλεων, όπου υπάρχει παρουσία μουσουλμάνων μεταναστών.
Η «αφορμή»

Αφορμή για τα όσα λαμβάνουν χώρα ήταν ένα επεισόδιο κατά το οποίο ένας 69χρονος - μάλλον αραβικής καταγωγής- έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, τους οποίους οι μετανάστες κατηγορούν για "ρατσισμό".

Ο πρωθυπουργός κάνει «εκκλήσεις»

Ο Σουηδός κεντροδεξιός πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldtτην Τρίτη «έκανε έκκληση» να σταματήσει η βία, αλλά αναγνώρισε ότι αυτό μπορεί να είναι απίθανο να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα!

"Έχουμε ομάδες νεαρών ανδρών που πιστεύουν ότι μπορούν και πρέπει να αλλάξουν την κοινωνία με τη βία. Ας είμαστε σαφείς: Αυτό δεν είναι εντάξει. Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε από τη βία», είπε ο κ. Reinfeldt, ο οποίος «προέτρεψε» επίσης "ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των γονέων και των ενηλίκων" να βοηθήσει για την αποκατάσταση της ηρεμίας.

"Οι κάτοικοι του Husby πρέπει να πάρουν τη γειτονιά τους πίσω," τόνισε ο Ράινφελντ, μιλώντας για την περιοχή, όπου περίπου το 80 τοις εκατό των περίπου 11.000 κατοίκων είναι πρώτης ή δεύτερης γενιάς μετανάστες. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δει αύξηση της απασχόλησης και πτώση της εγκληματικότητας τα τελευταία επτά χρόνια, πρόσθεσε ο Reinfeldt, μιλώντας για την "σωστή κατεύθυνση" που έχει πάρει η περιοχή.

Αποτυχία των δαπανηρών πολιτικών «ενσωμάτωσης»

Αλλά δεν συμφωνούν όλοι με την εκτίμηση του Ράινφελντ για τις κατοικημένες από μετανάστες περιοχές, με τους κριτικούς να λένε ότι οι πολιτικές «ένταξης» - στην χώρα και στο σύνολο της Δυτικής Ευρώπης - "δεν λειτουργούν".
"Αυτό είναι ένα σαφές αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών υπέρ της πολυπολιτισμικότητας που η Σουηδία υιοθέτησε περίπου τη δεκαετία του '80 και αυξήθηκαν στη δεκαετία του '90 ... Και αυτό δεν είναι η μια και μοναδική φορά ... που έχουμε δει αυτές τις εθνοτικές ταραχές εναντίον των σουηδικών αρχών. Το έχουμε δει αυτό στη Δυτική Ευρώπη, και δυστυχώς πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερα από αυτό, αν δεν αλλάξουμε πολιτική", είπε στο Russia Today, ο Marc Abramsson, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικών Δημοκρατών,(κομμάτι που αποσχίστηκε από τους Σουηδούς Δημοκράτες, το εθνικιστικό κόμμα που είναι 4ο δε δύναμη στη Σουηδία).

Οι τρέχουσες ταραχές, λέει ο Abramsson και τα ανάλογα περιστατικά έχουν ένα κοινό "πρόβλημα" ως βάση – το οποίο είναι, ότι οι ίδιοι οι μετανάστες δεν ταυτίζονται με την κοινωνία της χώρας, ούτε αποδέχονται τις αρχές της χώρας, και μένουν κολλημένοι μόνο με την δική τους εθνική ομάδα.

«Η Σουηδία έχει προσπαθήσει σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη να πετύχει την «ενσωμάτωση». Έχουμε επενδύσει σχεδόν δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα που οι επιστήμονες έχουν παρουσιάσει - και ακόμα δεν λειτουργεί", υποστήριξε ο πολιτικός.


"Άβατο" οι περιοχές που ζουν μετανάστες

«Ζουν στην περιοχή τους, και αισθάνονται ότι η περιοχή είναι δική τους. Και όταν φτάνει η αστυνομία, αισθάνονται ότι είναι απρόσκλητη στην «χώρα» τους. Η αστυνομία ... που εργάζεται σε αυτούς τους τομείς, πρέπει να έχει δύο αυτοκίνητα, το ένα να προστατεύει το άλλο. Άνθρωποι που προσπαθούν να διατηρήσουν τα κτίρια, να έχουν φρουρούς ασφαλείας, η πυροσβεστική υπηρεσία δεν μπορεί κανένας να δουλέψει, γιατί δέχονται επιθέσεις από εξαγριωμένους νεαρούς μετανάστες που αισθάνονται ότι όλοι αυτοί είναιαπρόσκλητοι στη δική τους περιοχή, παρόλο που αυτοί προσπαθούν να τους βοηθήσουν", είπε ο Abramsson.


Η αλήθεια είναι ότι οι "ετοιμοπόλεμοι" μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς καθόλου ... ευχαριστημένοι δεν είναι από αυτά που τους προσφέρει το Σουηδικό κράτος.

H "ανεκτική" Σουηδική κοινωνία, αδυνατεί να καταλάβει πώς μπορούν αυτοί στους οποίους έχει δώσει τόσα (το Husby που είναι η αραβική γειτονιά της Στοκχόλμης κυριολεκτικά πλημμυρίζει από κρατικές δομές υποστήριξης των μεταναστών, όπως κέντρα νεότητας, ιατρικές εγκαταστάσεις, παιδικοί σταθμοί και πολλά άλλα) στρέφονται με αυτό τον τρόπο εναντίον της. Και όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει καθώς εκατοντάδες νεαροί κάθε βράδυ βγαίνουν στους δρόμους καίγοντας αυτοκίνητα και κτήρια.

Τι πήγε στραβά;

H Σουηδία από καιρό είναι το προπύργιο ενός γενναιόδωρου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και μιας εξισωτικής πολιτικής κουλτούρας.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός λόγος για την αναταραχή είναι η υψηλή ανεργία και η απομόνωση των νέων στα νότια και δυτικά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ξέσπασε η βία - αυτοί που βλέπουν να μην έχουν πρόσβαση στην ευημερία της Σουηδίας.

«Ο διαχωρισμός στη Στοκχόλμη αυξάνεται όλη την ώρα» λέει η Νίνα Edstrom, κοινωνική ανθρωπολόγος που προωθεί την «ενσωμάτωση» σε ένα κέντρο για την πολυπολιτισμικότητα στην Fittja. «Υπάρχουν πολύ μεγάλες κοινωνικές διαφορές. Υπάρχουν πολλοί άνεργοι, απογοητευμένοι νέοι. Δεν είμαι έκπληκτη που συμβαίνει κάτιτέτοιο», είπε.

Παρόλα αυτά, η Edstrom πρόσθεσε, ότι θα ήταν λάθος να δούμε τους νεαρούς που συμμετέχουν στις ταραχές, ως πολιτικούς ακτιβιστές.

Συνολικά, περίπου το 15 τοις εκατό των 9,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Σουηδία έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, σε σύγκριση με το 10 τοις εκατό που ήταν πριν από 10 χρόνια. Η εισροή μεταναστών ως επί το πλείστον προέρχεται από εμπόλεμες χώρες, όπως το Ιράκ, η Σομαλία, η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και η Συρία.

Το 2012 μόνο, η Σουηδία δέχθηκε 44.000 αιτούντες άσυλο,σημειώνοντας αύξηση κατά σχεδόν 50 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Καμία σχέση με υποβαθμισμένη περιοχή

Στο Husby, τη δυτική συνοικία της Στοκχόλμης, όπου η βία ξεκίνησε την Κυριακή, περίπου το 80 τοις εκατό των κατοίκων είναι είτε πρώτη είτε δεύτερη γενιά μεταναστών. Παρόλα αυτά, η περιοχή φαίνεται να διατηρείται καλά και σε τίποτα να μη θυμίζει φτωχογειτονιά.

"Έχουμε τόσο θαυμάσια πράγματα. Έχουμε ένα μείγμα πολιτισμών. Βγαίνουμε έξω στους δρόμους και γνωρίζουμε τους γείτονές μας», λέει ο Soruco, 26 ετών, ο οποίος ζει στο Husby.

Έξω από ένα μανάβικο, ο Shain Akbari, προπονητής ποδοσφαίρου τοπικής ομάδας στάθηκε μιλώντας σε μια ομάδα νεαρών. Είναι αναστατωμένος που οι νεαροί πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, έκαψαν κτίρια και αυτοκίνητα.

«Είναι τραγικό ... είναι λάθος», είπε. Αλλά ο Akbari, ιρανικής καταγωγής που μεγάλωσε στο Husby, είπε ότι η γειτονιά έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία 10 χρόνια.

"Πριν δεν ήταν έτσι. Πριν είχαμε Σουηδούς φίλους που έπαιζαν στην ίδια ομάδα ποδοσφαίρου. Πήγαμε στο σχολείο μαζί και μας βοήθησαν να ενσωματωθούμε στην κοινωνία. Βρήκαμε μια δουλειά μέσω φίλων. Αλλά δεν είναι έτσι τώρα . Τώρα είναι κλειδωμένοι εδώ. Δεν εγκαταλείπουν την περιοχή .... Δεν έχουν δυνατότητες".

Φωτο: "Σουηδέζα"αστυνομικός μιλάει με κατοίκους του Χούσμπι..
Ζουν στη Σουηδία αλλά δεν έχουν γνωρίσει Σουηδό!

Η Camilla Salazar, η οποία εργάζεται στο Κέντρο Νεότητας του Fryshuset, συμφώνησε.

«Έχω μιλήσει με νέους σε ορισμένα προάστια που λένε, ‘Θα ​​ήταν διασκεδαστικό να γνωρίσω έναν Σουηδό’, είπε.

«Να διαχωριστεί η λευκότητα από την σουηδικότητα»!

Η Σουηδία χρειάζεται μια νέα ιστορία καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει και να περιλαμβάνει τη σημερινή δημογραφική πολυμορφία και να δημιουργήσειμια νέα Σουηδικότητα που να είναι κάτι ξεχωριστό από την λευκότητα, λένε οι εκπρόσωποι από το Πολυπολιτισμικό Κέντρο (Mångkulturellt centrum) στο Botkyrka κοντά στη Στοκχόλμη.
«Αλλάχ Ακμπάρ!»  

Δείτε τα βίντεο:ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου