Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Νοεμβρίου 2013

Κομμουνιστικές «δίκες»: Ο Ούγγρος καρδινάλιος που καταδικάστηκε ισόβια επειδή σκόπευε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Κομμουνιστικές «δίκες»: Ο Ούγγρος καρδινάλιος που καταδικάστηκε ισόβια επειδή σκόπευε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!


Τον Μάρτιο του 2012, το όνομα του Ούγγρου καθολικού καρδινάλιου Josef Mindszenty, αρχιεπισκόπου του Esztergom και προκαθήμενου της Ουγγαρίας, αποκαταστάθηκε πλήρως από νομικής, ηθικής και πολιτικής απόψεως με νόμο που ψηφίστηκε από το ουγγρικό κοινοβούλιο στη Βουδαπέστη και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Και οι δύο αρχές αναγνώρισαν την πλήρη αθωότητά του αρχιεπισκόπου και κήρυξαν άκυρες όλες τις χαλκευμένες κατηγορίες εναντίον του από τους κομμουνιστές διώκτες του.

Ο καρδινάλιος Mindszenty είχε συλληφθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς το 1948.

Ο József Mindszenty γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1892 στο χωριό Csehimindszent, της τότε Αυστρο-Ουγγαρίας. Ο πατέρας του ήταν δικαστής. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1915. Συνελήφθη από την κυβέρνηση του Mihály Károlyi στις 9 Φεβρουαρίου 1919 και έμεινε στην φυλακή μέχρι την πτώση του κομμουνιστικής κυβέρνησης του Béla Kun στις 31 Ιουλίου. Στις 25 Μαρτίου 1944 χειροτονήθηκε επίσκοπος του Veszprém. Συνελήφθη στις 27 Νοεμβρίου του 1944, από το καθεστώς «Σταυρός από Βέλη» και αφέθηκε τον Απρίλιο του 1945, με την κατάρρευση του καθεστώτος.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 1948, ο Καρδινάλιος Mindszenty συνελήφθη από τους κομμουνιστές κατηγορούμενος για προδοσία, συνωμοσία και παράβαση των νόμων της νεοσύστατης κομμουνιστικής κυβέρνησης. Λίγο πριν από τη σύλληψή του, έγραψε μια σημείωση σύμφωνα με την οποία δήλωνε ότι δεν είχε συμμετοχή σε καμία συνωμοσία και κάθε ομολογία που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν αποτέλεσμα απειλής.
Η δίκη-παρωδία του άρχισε στις 3 Φεβρουαρίου 1949 και μετά από 5 ημέρες, στις 8 Φεβρουαρίου, ο Mindszenty καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για «προδοσία εναντίον της κομμουνιστικής κυβέρνησης».

Οι κομμουνιστές βασανιστές του, του χορήγησαν ναρκωτικά ενδοφλέβια, και τον έβαλαν να υπογράψει μια «ομολογία», σύμφωνα με την οποία συνωμοτούσε εναντίον της κομμουνιστικής δικτατορίας και "δήλωνε" επίσης, ότι έκλεψε τα διαμάντια του ουγγρικού στέμματος, προκειμένου να στέψει το νόμιμο διάδοχο του ουγγρικού θρόνου, τον αρχιδούκα Otto von Habsburg, ως αυτοκράτορα της Ανατολικής Ευρώπης και ότι επίσης, σχεδίαζε να ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο εναντίον της Μόσχας και ότι αφού οι Αμερικάνοι κέρδιζαν αυτό τον πόλεμο, ο ίδιος θα αναλάμβανε την πολιτική εξουσία στην Ουγγαρία!

Ο ιεράρχης - σύμβολο απελευθερώνεται και επιστρέφει στο μισοερειπωμένο κτίριο της έδρας του
Ο επιφανής Καρδινάλιος αφέθηκε ελεύθερος κατά την αντικομμουνιστική εξέγερση του 1956 και έλαβε άσυλο στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουδαπέστη για 15 χρόνια.
Αμέσως εγκωμίασε τους εξεγερμένους και έκανε μια ραδιοφωνική εκπομπή υπέρ της αντικομμουνιστικής εξέγερσης.

Όμως, η απλή παρουσία του Καρδινάλιου στην πρεσβεία των ΗΠΑ συνέχισε να ενοχλεί αφάνταστα το μαρξιστικό καθεστώς. Ως εκ τούτου, το καθεστώς πίεσε το Βατικανό, να εφαρμόσει την "Ostpolitik", ώστε ο Προκαθήμενος να φύγει από την Ουγγαρία και να παραιτηθεί από τα εκκλησιαστικά του αξιώματα. Τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα το 1971 μετά από έντονη διπλωματική πίεση από την Αγία Έδρα , υπό την αιγίδα του Πάπα Παύλου VI.

Η Καθολική Εκκλησία δεν αποδέχθηκε ποτέ την καταδίκη του από το Κομμουνιστικό δικαστήριο και αφόρισε τους κομμουνιστές δικαστές και όλους όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την στημένη καταδίκη.

“Ego debuissem mori in Hungaria” («Θα έπρεπε να είχα πεθάνει στην Ουγγαρία») , είπε με θλίψη ο Καρδινάλιος, κοιτάζοντας την πραγματικότητα που βρήκε στο Βατικανό μετά την έξοδο από τη χώρα του, όπως γράφει ο καρδινάλιος Casaroli στα απομνημονεύματά του.

Όπως αποκαλύπτουν αυτά τα Απομνημονεύματα, ο Mindszenty αισθάνθηκε προδομένος από την πολιτική του Βατικανού επαναπροσέγγισης με τον κομμουνισμό με επικεφαλής τον Πάπα Παύλο VI.
Ο Mindszenty θεωρείται ως η αρχετυπική φιγούρα του «αντιδραστικού κληρικού» από τους κομμουνιστές επικριτές του. Συνέχισε να χρησιμοποιεί το φεουδαρχικό τίτλο του αρχι-πρίγκιπα (Hercegprímás), ακόμη και μετά που η χρήση των τίτλων για αριστοκράτες, ευγενείς και βασιλείς ήταν εντελώς εκτός νόμου από το 1946, ενώ συνέχισε να αξιώνει αποζημίωση για την εθνικοποίηση ευρύτατου φάσματος της εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας που υποτίθεται δόθηκε σε μεγάλες ομάδες της ουγγρικής κοινωνίας. Δεδομένου ότι η κύρια πηγή εισοδήματος για την Εκκλησία ήταν τα γεωργικά εδάφη της, η αυθαίρετη και χωρίς αποζημίωση απαλλοτρίωση της γης από την κομμουνιστική κυβέρνηση άφησε πολλά εκκλησιαστικά ιδρύματα άπορα.

Εξώφυλο στο TIME (14/2/1949)
Πίστευε και κήρυττε ότι «Η Εκκλησία δεν ζητάει καμία κοσμική προστασία. Επιδιώκει καταφύγιο κάτω από την προστασία του Θεού και μόνο», και πολέμησε σκληρά κατά της εκκοσμίκευσης των εκκλησιαστικών σχολείων.

Ο καρδινάλιος Mindszenty πέθανε εξόριστος στη Βιέννη στις 6 Μαΐου 1975.
 
Η ζωή του Mindszenty και οι αγώνες του ενάντια στη Σοβιετική κυριαρχία της Ουγγαρίας και τον κομμουνισμό ήταν το αντικείμενο της ταινίας του 1950 «Ένοχος Προδοσίας» (‘Guilty of Treason’), με τον Charles Bickfordστον ρόλο του καρδινάλιου. Την ταινία μπορείτε να την δείτεεδώ.

Μια άλλη ταινία «Ο Φυλακισμένος» (‘The Prisoner’) κυκλοφόρησε το 1955, με τον Alec Guinness, βασίστηκε στην φυλάκιση του Mindszenty.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου