Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

18 Μαΐου 2010

ΚΥΠΡΟΣ:Προετοιμασία μειοδοτών


ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010Η ένταξη της Κύπρου το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σήμανε την αφετηρία αλλαγής των γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνεται προς Β. Αφρική και Μέση Ανατολή .Έγκριτοι αναλυτές των γεωπολιτικών εξελίξεων επιβεβαιώνουν το γεγονός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του χώρου της Κύπρου ως προς την εξακτίνωση της Ευρωπαϊκής βούλησης δια της Κύπρου στις γειτνιάζουσες περιοχές .
Τα πλεονεκτήματα αυτής της γεωπολιτικής αλλαγής θα διαφανούν πλήρως με την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Η συνθήκη της Λισσαβόνας αναφέρει ρητά την πρόνοια στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών–μελών για αναβάθμιση των εθνικών αμυντικών δυνατοτήτων ξεχωριστά αλλά και της Ευρωπαϊκής άμυνας ως συνόλου .
Από την εξέλιξη αυτή πλήττονται άμεσα τα συμφέροντα της Αγγλίας με τις βάσεις που διατηρεί στη Κύπρο , τις οποίες «εξασφάλισε» μέσα από τη συνθήκη της Ζυρίχης που αποτελούσε παράταση της αποικιοκρατίας με άλλη μορφή . Πλήττονται επίσης και τα συμφέροντα της Τουρκίας διότι δυνητικά θα ανατραπούν τα κατακτητικά σχέδια της αφού θα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας που για πρώτη φορά στην ιστορία μας συμπίπτει με το συμφέρον της Ευρώπης .Το Ισραήλ προσέτι θα χάσει τις υπηρεσίες που απολαμβάνει από την παραμονή των αγγλικών βάσεων στο νησί .
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι τρεις δυνάμεις , της Αγγλίας , της Τουρκίας και του Ισραήλ προσπαθούν να προλάβουν τον χρόνο , να προλάβουν τις εξελίξεις και να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία τους στο νησί μέσω μιας «λύσης του κυπριακού» .
Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν η Κύπρος επιμείνει στη διεκδίκηση των δικαίων της ο χρόνος μετρά υπέρ της και εναντίον εκείνων που την επιβουλεύονται .
Αυτός είναι και ο λόγος που πιέζουν με χίλιους τρόπους την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στη «λύση του προβλήματος»
Σε αυτή τους τη προσπάθεια βρίσκουν σύμμαχο και συνοδοιπόρο τους , το πολιτικό κατεστημένο του τόπου με προπομπό το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Χριστόφια .
Αυτό το αγγλόδουλο κατεστημένο εξυπηρετεί τις αγγλο-τουρκο-σιωνιστικές δυνάμεις με την άρνηση του να συνταχθεί στο αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. που θα σήμαινε άμεση ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την ειρήνη και με την κατάθεση στο τραπέζι των συνομιλιών την καταστροφική πρόταση της αποστρατικοποίησης .Το ΑΚΕΛ πρωτοστατεί σε αυτές τις θέσεις ενώ ο ΔΗΣΥ συναινεί στις εσπευσμένες και ταχύρυθμες διαδικασίες λύσης στα πλαίσια μάλιστα διεθνούς ή διευρυμένης διάσκεψης όπως την ονομάζουν . Το κοινό ανακοινωθέν του εθνικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2009 φέρει και τα άλλα κόμματα της κυπριακής βουλής να συμφωνούν επισήμως με την γραμμή της αποστρατικοποίησης
Η μαύρη προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου οργιάζει επίσης στα λαϊκά στρώματα με επίκεντρο την εγκατάλειψη της Κύπρου από την Ελλάδα ειδικά υπό την οικονομική κρίση στην οποία περιέπεσε .Αυτό το αντεθνικό ψέμα το βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας στις διαφωτιστικές εξορμήσεις μας προς το λαό .Είναι ένα ψέμα που ισοπεδώνει κυριολεκτικά το σθένος του λαού μας και τον καθιστά ανίκανο να αντισταθεί στην υποχώρηση των κρατούντων. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος «Σημερινή» στις 4-5-2010 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Ε. Βενιζέλος
«ζήτησε αναβάθμιση του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδος ώστε η Ελληνική Αεροπορία και το Ελληνικό Ναυτικό να μπορούν να ενεργούν στην περιοχή της Κύπρου με τις ευλογίες της Ε.Ε.» Δυστυχώς όμως , το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ακολουθεί άλλη γραμμή.
Το συμπέρασμα είναι ένα : Με στρατηγική διεκδίκησης του δικαίου μας , με ευθυγράμμιση με το αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. , με αναβάθμιση της άμυνας μας με την Ελλάδα , ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας.
Να κατατεθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη ολοκληρωμένη εθνική διεκδικητική πρόταση και να σταματήσει άμεσα κάθε υποχώρηση . Μέσα από αυτό το δρόμο είμαστε βέβαιοι πως η πατρίδα μας θα νικήσει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010
Δυσοίωνες προοπτικές διαγράφονται αναφορικά με το Κυπριακό από την συσσώρευση πολλών αρνητικών δεδομένων. Μερικά από αυτά τα δεδομένα είναι τα εξής:
1. Οι πιέσεις που ασκούνται από την Αγγλία για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατεχομένων.
2. Παρατηρείται μια προσπάθεια υπέρβασης των λεγομένων διακοινοτικών συνομιλιών και αναζήτησης ή επιβολής λύσης στα πλαίσια Διεθνούς Διάσκεψης.
3. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η πρόσφατη συμφωνία-εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από την Τουρκία.
4. Η προσπάθεια αφοπλισμού του Αιγαίου και μετατροπή του σε γκρίζα ζώνη.
5. Η καταφυγή ελληνοκυπρίων στα όργανα της κατοχής και η εκχώρηση της πατρώας γης στους Τούρκους κατακτητές. Γεγονός που προκάλεσε την αρνητική απόφαση του ΕΔΑΔ.
6. Η οικονομική στήριξη των κατεχομένων από τους ελληνοκύπριους με τις συχνές επισκέψεις στα κατεχόμενα και την χρησιμοποίηση ακόμα και του αεροδρομίου της Τύμπου για ταξίδια στην Τουρκία.
7. Η συσσώρευση χιλιάδων λαθρομεταναστών μέσω των κατεχομένων στην ελεύθερη Κύπρο.
Εξ αυτών φαίνεται ξεκάθαρα ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Το αίτημα των εθνικιστών για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων ως και αυξημένο στρατιωτικό έλεγχο στην περιοχή των Αγγλικών βάσεων Δεκέλειας όπου αποτελεί πύλη εισόδου τούρκων και λαθρομεταναστών θα είναι ένα σωτήριο μέτρο για την Κύπρο. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι πολιτικοί που αποδέχτηκαν ευθύς εξ αρχής το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που ισοδυναμούσε με άρση της εμπολέμου καταστάσεως και έμμεση αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής. Οι ίδιοι αυτοί ηγέτες που απεδέχθησαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων απεδέχθησαν ενσυνειδήτως στην συνέχεια την συμμετοχή των χιλιάδων εποίκων στο δημοψήφισμα του 2004. Η ευθύνη βέβαια βαραίνει όλο το πολιτικό κατεστημένο αλλά κυρίως τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Είναι η γνωστή τακτική του Ζυριχικού κατεστημένου να εισάγει την προδοσία με πατριωτικό περιτύλιγμα.
Αναφορικά με τις ασκούμενες πιέσεις για διεθνή διάσκεψη αλλά και για άνοιγμα απευθείας εμπορίου Ε.Ε.–κατεχομένων ευθύνεται επίσης το σάπιο πολιτικό κατεστημένο του τόπου που δεν έθεσε ξεκάθαρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής λύσης και που δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να καταγγείλει τα σημεία εκείνα του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που αντιβαίνουν στο νόημα ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου κράτους, ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευθύνονται επίσης οι εδώ κρατούντες αλλά και οι εν Ελλάδι, διότι άφησαν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου να παραλύσει αντί να το ενισχύσουν και να το δυναμώσουν.
Ευθύνονται επίσης για την υποβάθμιση του Κυπριακού προβλήματος από πρόβλημα εισβολή και κατοχής σε διακοινοτική «παρεξήγηση». Δεν τόλμησαν επίσης να καταγγείλουν την συμμετοχή της αποσχισθείσας τουρκοκυπριακής μειονότητας στο έγκλημα της αρπαγής της Κύπρου. Άντ’ αυτού έσφιγγαν τα χέρια των φονιάδων και διακήρυτταν όρκους φιλίας και συνεργασίας.
Συμπεραίνεται πως η κύρια αιτία της ζοφερής καταστάσεως που επικρατεί είναι το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο. Μια καινούργια στρατηγική διεκδίκησης και αγώνα θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα και να χαράξει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Αυτή τη νέα στρατηγική θέτει το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζοντας τις σκέψεις και τους πόθους των ανυποχώρητων Ελλήνων της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010Καινούρια ορολογία προβάλλει τώρα το πολιτικό κατεστημένο .Δεν χρησιμοποιούμε πια , είπε ο κ. Χριστόφιας , τον όρο «συνιστώντα κράτη» αλλά τον όρο «ομοσπονδιακές μονάδες» . Ποια είναι η διαφορά , δεν καταλάβαμε . Άλλαξε σε κάτι το περιεχόμενο αυτών των όρων ; όχι βέβαια . Εκείνο που καταλάβαμε είναι ότι με τη νέα ορολογία έμεινε ικανοποιημένος και ο κ. Σιλλούρης του ΕΥΡΩΚΟ .Σημαντική εξέλιξη τούτη , προς την σύγκλιση απόψεων και την πολυπόθητη ενότητα του πολιτικού κατεστημένου ! Ένα άλλο στοιχείο που συμβάλλει σε αυτή την γενική ευθυμία του ενδοτικού κατεστημένου είναι το παράθυρο που άφησε ο κ. Χριστόφιας για απόσυρση της πρότασης για την εκ περιτροπής προεδρία . Το επιβεβαίωσε τούτο και ο πολλά γινώσκων πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Καρογιάν , σε ομιλία του σε σύναξη των στελεχών του κόμματος του.
Αναμένεται λοιπόν να περάσει αυτή η μακρά περίοδος της στημένης αντιπαράθεσης και ένα πρωί να ηχήσουν ο καμπάνες της «εθνικής ενότητος» πάνω στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με την οποία ας σημειωθεί συμφωνούν άπαντες προ αμνημονεύτων χρόνων .Κοντά στο πολιτικό κατεστημένο στέκεται βέβαια και η εκκλησία η οποία μάλιστα θα διατυμπανίζει την νίκη της, που με την κριτική που άσκησε στο κ. Χριστόφια πέτυχε την απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων που είχε καταθέσει στο τραπέζι των συνομιλιών . Η ώρα αυτή της καθολικής σύγκλισης των μειοδοτών , πλησιάζει . Αυτή θα είναι και η πιο δύσκολη ώρα του αγώνα ενάντια στην καθολική υποχώρηση . Καλούμε τις εθνικές λαϊκές δυνάμεις να ενισχύσουν τα οχυρά του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος και να ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα, την θυελλώδη επίθεση των εθνικών δυνάμεων ενάντια στην υποταγή και την τουρκοποίηση της Κύπρου .
Θάρθει μια στιγμή που όσοι δεν θα είναι μαζί μας θα είναι εναντίον μας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου