Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

22 Φεβρουαρίου 2012

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Δύο γραμμές προς διαγραφέντες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Δύο γραμμές προς διαγραφέντες
Διαφορετική τακτική. Δεν τους θέλουν στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να τους δελεάσουν στη ΝΔ
21/2/2012
Ο Α. Σαμαράς αποδυναμώθηκε και έγινε όμηρος των «μνημονιακών» της ΝΔ, ενώ οι πρώην δικοί του απειλούν με αντιμνημονιακό κόμμα
Εμφανώς διαφορετική αντιμετώπιση των προσφάτως διαγραφέντων βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων ακολουθούν οι ηγέτες τους. Στο μεν ΠΑΣΟΚ είναι έκδηλη η σπουδή του «εν αναμονή προέδρου» Ευάγγελου Βενιζέλου να επισημοποιήσει την οριστική αποκοπή και απομάκρυνσή τους από το κόμμα. Στη ΝΔ αντιθέτως κυριαρχεί η προσπάθεια δελεασμού των «αντιμνημονιακών ανταρτών» προκειμένου να επανακάμψουν. Οι διαμετρικά αντίθετες τακτικές είναι εύκολα ερμηνεύσιμες και αντικατοπτρίζουν το προσωπικό πολιτικό και κομματικό συμφέρον των αντίστοιχων ηγετών.
Οι πάντες συμφωνούν ότι οι εκλογικές προοπτικές του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές είναι κακές. Τόσο κακές που η ηγεσία του θα αισθανθεί ευτυχής, αν αποσπάσει το 20% των ψήφων. Ουσιαστικά κανένας από τους 22 διαγραφέντες και 9 αποκλεισθέντες από τις λίστες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές δεν συμπεριλαμβάνεται στους στενούς κομματικούς φίλους του Ευ. Βενιζέλου. Η απόρριψη κάθε διόδου επιστροφής τους στο κόμμα απαλλάσσει λοιπόν τον Ευ. Βενιζέλο από εσωκομματικούς αντιπάλους, ορισμένοι των οποίων είναι και ικανοί.
Πόσω μάλλον που η στάση αυτή του Ευ. Βενιζέλου επικροτείται ενθουσιωδώς από τους εναπομείναντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πολιτικής υστερίας. Γνωρίζουν άριστα ότι τουλάχιστον 100-120 από τους 160 βουλευτές που εξέλεξε αρχικά το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Ισως τα τρία τέταρτα των σημερινών βουλευτών του θα καρατομηθούν από τους ψηφοφόρους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα εκλογικού σφαγιασμού τους που ούτως ή άλλως επικρατεί, αλίμονό τους αν στις λίστες υποψηφίων συμπεριλαμβάνονταν και οι διαγραφέντες «αντιμνημονιακοί αντάρτες». Δικαίως φοβούνται ότι αρκετοί από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θα τους προτιμούσαν. Ούτε να ακούσουν δεν θέλουν οτιδήποτε περί επιστροφής των διαγραφέντων.
Στη ΝΔ, αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε μεγάλο μέρος των πιο φανατικών... «σαμαρικών», των υποστηρικτών του που είχαν ενστερνιστεί τις αντιμνημονιακές θέσεις που διακήρυσσε ο ίδιος! Με τις διαγραφές στις οποίες προχώρησε δηλαδή ο Α. Σαμαράς αποδυνάμωσε πρωτίστως τον εαυτό του! Δεν δείχνει και μεγάλη πολιτική ικανότητα αυτό - πόσω μάλλον που ενίσχυσε παράλληλα τους εσωκομματικούς του «μνημονιακούς» αντιπάλους οι οποίοι έχουν πλέον κάθε λόγο να προετοιμάζονται ακόμη και να τον απομακρύνουν από τη θέση του αρχηγού της ΝΔ, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία!
Εχοντας αποκλείσει εντελώς κάθε πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ με τις πολιτικές επιλογές που έκανε, αλλά διατηρώντας ακόμη μια τελευταία ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός μέσω συγκυβέρνησης μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ, έστω και ως πολιτικός όμηρος του ΠΑΣΟΚ, ο Α. Σαμαράς μόνο όφελος μπορεί να έχει αν κατορθώσει να ξαναμαζέψει γύρω του όσο περισσότερους μπορέσει από αυτούς τους βουλευτές που διέγραψε.
Το κύριο πάντως μέλημά του είναι να μπορέσει να τους αδρανοποιήσει πολιτικά ώστε να μη συγκροτήσουν αντιμνημονιακό κόμμα στον χώρο της ΝΔ. Κάτι τέτοιο θα του έκανε σοβαρή εκλογική ζημιά, γιατί η είσοδος ενός τέτοιου κεντροδεξιού κόμματος στη Βουλή είναι βέβαιη.
Γι' αυτό και έβαλε στελέχη της ΝΔ να διοχετεύουν φήμες ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο κόμμα όσοι διαγραφέντες δείξουν εμπράκτως τη μεταμέλειά τους π.χ. ψηφίζοντας σήμερα εφαρμοστικούς νόμους του νέου Μνημονίου. Σίγουρα θα επιχειρηθεί και με άλλους τρόπους ο δελεασμός κάποιων «ανταρτών».
Η τακτική αυτή πάντως δεν φαίνεται να αποτρέπει την ίσως εντός της εβδομάδος ίδρυση νέου δεξιού αντιμνημονιακού κόμματος από τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μανώλη, συνοδευόμενους από κάποιον μικρό πυρήνα διαγραφέντων βουλευτών. Η άγνωστη για την ώρα έκταση της συμμετοχής κοινοβουλευτικών και μη στελεχών θα επηρεάσει, όπως είναι φυσιολογικό, την απήχηση του εγχειρήματος και τον βαθμό της μελλοντικής κοινοβουλευτικής επιτυχίας του.
Πιο θολή -τουλάχιστον για την ώρα- εμφανίζεται η κατάσταση στους κόλπους των διαγραφέντων του ΠΑΣΟΚ, αν και αυτοί θα εξαφανιστούν από την πολιτική ζωή σε περίπτωση που δεν συγκροτήσουν αντιμνημονιακό πόλο.

Εκλογές για χάρη της... Αριστεράς;

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά απομακρύνουν την επιθυμία των ηγετών τους για σύντομη διενέργεια των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η «πολιτική κωλοτούμπα» του Α. Σαμαρά και η μεταπήδησή του στο μνημονιακό στρατόπεδο έχουν αρνητικές συνέπειες αξιοσημείωτης πτώσης του εκλογικού ποσοστού της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί πλέον να υπερβεί το 15% σε οποιαδήποτε δημοσκόπηση. Οι Γερμανοί φρίττουν στην ιδέα ελληνικών εκλογών που θα εκτοξεύσουν τα ποσοστά της Αριστεράς. Εύλογη επομένως η απορία: Γερμανοί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κάνουν εκλογές τον Απρίλιο για να ενισχυθούν μόνο τα κόμματα της... Αριστεράς και όποιων αντιμνημονιακών δυνάμεων εμφανιστούν στην Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά; Παράδοξο ακούγεται. Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου