Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Φεβρουαρίου 2012

Ελλάδα, καλώς ήλθες στη Μεγάλη Ύφεση!

Ελλάδα, καλώς ήλθες στη Μεγάλη Ύφεση!

 
Οι ηγέτες των δύο – και όχι των τριών αφού σήμερα αναμένουμε ανακοινώσεις αποχώρησης  Καρατζαφέρη – κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έκλεισαν τελικά χτες το μεσημέρι και την τελευταία εκκρεμότητα του πακέτου άγριας λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που είχε απομείνει από την προχθεσινή ολονύχτια σύσκεψή τους ανοίγοντας  το δρόμο στη δεύτερη – και θανατερή; – ελληνική διάσωση, ελάχιστες ώρες πριν αρχίσει η σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
Ο Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά από μια νύχτα αγρύπνιας, είχε ξεκινήσει για τις Βρυξέλλες χωρίς να έχει στις βαλίτσες του μια ολοκληρωμένη συμφωνία, ενώ τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου μιλούσαν καυστικά για την Ελλάδα και της επέρριπταν κατηγορίες για παραβίαση δεσμεύσεων και εβδομάδες καθυστερήσεων που έθεταν σε κίνδυνο την εξέλιξη του ελληνικού PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης διακυβεύοντας τη χρεοκοπία στις 20 Μαρτίου.
Η εκκρεμότητα από τη νύχτα της Τετάρτης αφορούσε 600 εκ. ευρώ που έπρεπε να προέλθουν από την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Τελικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συμφώνησαν το μισό από αυτό το ποσό να προέλθει από περικοπές στην άμυνα και τα υπόλοιπα 300 να αναζητηθούν από περικοπές συντάξεων σε νέες συνομιλίες με την τρόικα. 

Η ανακοίνωση Παπαδήμου για τη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών γύρω στο μεσημέρι προκάλεσε ανακούφιση, οδήγησε στην ενίσχυση του ευρώ και στην πτώση των σπρεντ των ιταλικών, ισπανικών και βελγικών ομολόγων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επρόκειτο να παρουσιάσει  στο Eurogroup τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για περικοπές ύψους 3.3 δις ευρώ, δήλωσε πριν μπει στην αίθουσα: ‘Χρειαζόμαστε τώρα την πολιτική στήριξη της Ευρωομάδας για τα τελικά βήματα’. Αλλά οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών είπαν ότι δεν θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις στη σημερινή συνάντηση. ‘Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ότι δεν εφάρμοσε από το πρώτο πρόγραμμα πριν αποφασίσουμε για τη δεύτερη διάσωση’, επισήμανε δηκτικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρουσίασε επίσης τις βασικές γραμμές της συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή των ελληνικών τίτλων σύμφωνα με το οποίο οι διαγραφές θα φτάσουν το 70% της ονομαστικής αξίας του χρέους.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε πεπεισμένος ότι όλα τα στοιχεία της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος μπαίνουν στη θέση τους και αποκάλυψε ότι η ΕΚΤ θα προσφέρει έμμεση βοήθεια στην Ελλάδα δίχως να παραβιάσει τις συνθήκες που της απαγορεύουν να χρηματοδοτεί κυβερνήσεις. Εκπρόσωπος του ΔΝΤ χαρακτήρισε τη συμφωνία ένα πρώτο σημαντικό βήμα και δήλωσε ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι τα ελληνικά κόμματα θα παραμείνουν δεσμευμένα στη συμφωνία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών του Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου γραπτές δεσμεύσεις για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στο σύνολό του, δηλαδή για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές στο δημόσιο, τα εργασιακά και τις περικοπές των συντάξεων. 

Το νέο πρόγραμμα θα σημάνει δραστική πτώση στη ζωή των Ελλήνων και την περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης που ήδη βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο της. Τα τελευταία νούμερα για την καταγεγραμμένη ανεργία δείχνουν ότι το Νοέμβριο έφτασε στο ιστορικό υψηλό του 20,9% - άρα η πραγματική μπορεί να βρίσκεται στο 25% και το 1 εκατομμύριο των ανέργων καλείται να ζήσει με ένα επίδομα 359 ευρώ για ένα χρόνο. Το οικονομικό αδιέξοδο φαίνεται κι από τα νούμερα της βιομηχανικής παραγωγής που το Δεκέμβριο έπεσε κατά 11,3%. Κατόπιν τούτων δεν είναι να απορεί κανείς που ο χρόνος μπήκε με υστέρηση στα φορολογικά έσοδα – κατά 7% στο σύνολο και κοντά στο 16% το ΦΠΑ – για ποιους στόχους μιλάμε; Στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις τα συσσίτια καλά κρατούν – κατά βάθος δεν πρέπει να απορούμε που η Εκκλησία κλείνει ραδιοφωνικούς σταθμούς, υπάρχουν πια άλλες προτεραιότητες. Καλώς ήλθατε στη Μεγάλη Ύφεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου