Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Μαρτίου 2012

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ-Βαρύ κλίμα στις «γαλάζιες» οργανώσεις της Β΄ Αθηνών

 
Βαρύ κλίμα στις «γαλάζιες» οργανώσεις της Β΄ Αθηνών
Εντονη η κριτική των ψηφοφόρων για την πολιτική γραμμή της Ν.Δ.

Βράδυ Τετάρτης. Σε 40 τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στην Αττική, εξόρμησαν βουλευτές και στελέχη. Η εντολή ήταν να συσπειρωθεί η κομματική βάση. Το κλίμα ήταν περίεργο. Οι αντιδράσεις αρκετών ψηφοφόρων επιθετικές. Η κριτική έντονη για τη γραμμή της Ν.Δ. Πολλοί επέκριναν την εικόνα του κόμματος. Αλλοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κομματικός μηχανισμός.

Στις περισσότερες οργανώσεις της Β΄ Αθηνών -περιφέρεια που αποτελεί βαρόμετρο για το πανελλαδικό αποτέλεσμα των εκλογών- η κατάσταση δεν θύμιζε σε τίποτα προεκλογική περίοδο. Ακούστηκαν σκληρές φράσεις. Λόγια πικρίας και αγανάκτησης. Η απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα πολλών.

«Πως θα πάμε σε εκλογές έτσι»; «Είναι εικόνα κόμματος αυτή;». «Ποια είναι η πολιτική μας πρόταση;». «Υπάρχει κόμμα;». «Γιατί άλλαξε στάση ο Σαμαράς;». Αυτές ήταν μερικές από τις κατηγορίες προς τους βουλευτές και τα στελέχη.

Το κλίμα καθημερινά γίνεται όλο και πιο βαρύ. «Ξυπνήσαμε. Αρκετά μας κορόιδεψαν. Δεν πάει άλλο. Γιατί συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση και να ψηφίζουμε νομοσχέδια» είναι το μήνυμα που κυριάρχησε σε πολλές οργανώσεις. Τα μηνύματα έφθασαν και στην κομματική ηγεσία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, βουλευτές και κομματικά στελέχη βουβά. Η υπεράσπιση της ΝΔ και των επιλογών του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά ήταν προβληματική. Εμφανής η αδυναμία και η μη διάθεση κάποιων άλλων να δώσουν τη μάχη...

Εξάλλου οι ψηφοφόροι, φωνάζουν και ζητούν εξιλέωση. Τηρούν εχθρική στάση προς το...δικό τους κόμμα και δεν συγκρούονται με τα στελέχη του ΠαΣοΚ στα καφενεία, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας.

Τα παράπονα πολλά και δίκαια, κατά τους καταγγέλλοντες, σε όλες τις οργανώσεις. Ακόμα και τη Ν.Δ. ως υπεύθυνη για την περικοπή των συντάξεων θεωρούσαν.

«Μην είστε άδικοι...Κάναμε και κάνουμε ότι μπορούμε. Και αύριο ως κυβέρνηση θα σταθούμε δίπλα σας. Ο πρόεδρος έχει δεσμευθεί για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων» αντέκρουσε βουλευτής για να δεχθεί τα επικριτικά σχόλια.

«Ο κόσμος δεν μαζεύεται»
«Ο κόσμος βρίζει. Μερικές φορές και δίκαια. Αλλά εμείς πρέπει να πούμε την αλήθεια. Δεν πρέπει να υποσχεθούμε και να δώσουμε την αίσθηση ότι πλειοδοτούμε σε παροχολογία» αντέτεινε μετριοπαθής βουλευτής.

Η πικρία εμφανής σε κάθε συζήτηση. Αποδέκτες οι βουλευτές, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο την εσωστρέφεια και την απολογία για πράξεις για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνοι.

Η γκρίνια περίσσεψε. Οι αλήθειες που ακούστηκαν ήταν πολλές και «φαρμακερές», όπως έλεγαν μετά τις συνάξεις οι γαλάζιοι βουλευτές.

«Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Ο κόσμος δεν μαζεύται με τίποτα» είπε προς «Το Βήμα» βουλευτής που συμμετείχε και προέβλεψε ότι, αν δεν γίνει κάτι γρήγορα η εκλογές θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στην κριτική των κομματικών στελεχών της ΝΔ, οι βουλευτές προσπάθησαν να περιορίσουν την γκρίνια και να εμψυχώσουν τους νεοδημοκράτες.

Κομματικός μηχανισμός εν υπνώσει
Ο ενθουσιασμός που παρατηρείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει. «Τέτοια χάλια στο οργανωτικό κομμάτι είχαμε χρόνια να δούμε» σχολίαζε στο Βήμα, πολύπειρος και «μπαρουτοκαπνισμένος» βουλευτής.

Ακόμα και η περίφημη εξόρμηση στις 40 κομματικές οργανώσεις σχεδιάστηκε τελείως πρόχειρα και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ στα γραφεία της Ν.Δ. τίποτα δεν θυμίζει ότι το κόμμα μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών.

Είναι ενδεικτικό το στοιχείο ότι τα γραφεία της Ν.Δ. μετά το μεσημέρι πολλές ημέρες θυμίζουν...έρημο τοπίο και δεν δείχνει ότι ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για την πιο κρίσιμη μάχη της μεταπολίτευσης.

Άλλοι σημείωναν ότι το κόμμα κυριολεκτικά είναι εν υπνώσει για μια εκλογική αναμέτρηση που ουσιαστικά περίμενε εδώ και πολλούς μήνες. «Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε μασάζ στους ψηφοφόρους την ύστατη στιγμή» έλεγε άλλος βουλευτής της Β΄ Αθηνών.

Σε αρκετούς δήμους είδαν το όνομα του κ. Π. Καμμένου να κυριαρχεί. «Θα πάμε στον Καμμένο και στους Ανεξάρτητους Έλληνες» άκουσαν οι βουλευτές, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι παρά το θετικό κλίμα που υπάρχει για τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. τελικά δεν θα τον ψηφίσουν.

«Δεν θα είναι τελικά μεγάλο πρόβλημα ο Καμμένος» σημειώνει άλλος βουλευτής, αν και συνάδελφοί του έχουν διαφορετική άποψη και τονίζει: «Εχουμε δυσκολία να πούμε στον κόσμο τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές».


«Είναι σε πλάνη»
Πολλά κομματικά στελέχη δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ηγετικής ομάδας ότι ο κόσμος της Ν.Δ. θα συσπειρωθεί στην πορεία προς τις εκλογές και κτυπάνε καμπανάκι.

«Υπάρχει οργή του κόσμου και έχουμε ένα κομματικό μηχανισμό στελεχωμένο με ανθρώπους που είναι σε πλάνη» σημείωνε βουλευτής με πολλά ένσημα στο κόμμα και διευκρίνιζε πως η ΝΔ πηγαίνει σε μια εκλογική μάχη με στελέχη που αγνούν πως διεξάγονται οι εκλογές.

Αρκετοί θεωρούν ότι η ηγετική ομάδα πρέπει να ανοίξει το παιχνίδι και να δώσει χώρο δράσης και πρωτοβουλιών και σε άλλα πρόσωπα που δεν ανήκουν στην σκληρή προεδρική ομάδα. «Κανείς δεν έχασε ανοίγοντας το παιχνίδι. Οι εκλογές κερδίζονται στη βάση και όχι με το πληκτρολόγιο μέσα από το διαδίκτυο» είναι το σχόλιο πολλών.

«Το κλίμα αντιστρέφεται»
Η ηγετική ομάδα επιμένει ότι η κατάσταση θα αλλάξει. «Το κλίμα αντιστρέφεται» λένε και εκτιμούν ότι έστω και την ύστατη στιγμή οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. θα συσπειρωθούν γύρω από το κόμμα και δεν θα ακολουθήσουν, όπως σημειώνουν, κόμματα που υπόσχονται άλλους δρόμους, μη εφικτούς. Παραδέχονται ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά υποστηρίζουν πως το κλίμα δεν είναι τόσο τραγικό. 
------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ: ΝΑΙ, ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ! ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ Ν. Δημοκράτες, Ν.Δημοκράτες και εμείς! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ! ΑΦΗΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ --ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗΣ ΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΣΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ! ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! --ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΠΟΥΧΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ!
----------------------------------------- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου