Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Μαρτίου 2012

Mεγάλη πτώση του τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις


Απώλειες 4,5 δισ. ευρώ για τα ταμεία των επιχειρήσεων «Βουτιά» του τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 17:01
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=2146084



Κατακόρυφη μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων, που σε ορισμένες περιοχές άγγιξε μάλιστα το 80%, καταγράφει έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας η μείωση του τζίρου σε μικρές και μεγάλες πόλεις κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 43%, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%. Τα ποσοστά μείωσης του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων, μεταφράζονται σε απώλεια εσόδων περίπου σε 4,5 δισ. ευρώ για τα ταμεία των επιχειρήσεων και αντίστοιχα έσοδα τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια ταμεία.

Ειδικότερα, στους παραδοσιακούς κλάδους του λιανικού εμπορίου το ποσοστό μείωσης των πωλήσεων στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του 2012, διαμορφώνεται ως εξής: -40% στις πωλήσεις εκτός καταστημάτων, -38% στα καταστήματα ένδυσης - υπόδησης, -31% στα καταστήματα επίπλων - ηλεκ. ειδών-οικ. εξοπλισμού, -29% στα καταστήματα καυσίμων και λιπαντικών, -23% στα καταστήματα φαρμακευτικών - καλλυντικών, -15% καταστήματα βιβλίων -χαρτικών, -10% πολυκαταστήματα και -3,8% τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, εννέα στους δέκα εμπόρους δήλωσαν μείωση των πωλήσεών τους κατά 40% στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, αλλά και κατά το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ το 80% χρησιμοποιούν ιδιωτικές καταθέσεις, οικογενειακές οικονομίες και δανεικά για να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους.

Η πλειονότητα των εμπόρων (επτά στους δέκα) δεν μπορούν να πληρώσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς στους προμηθευτές τους για εμπορεύματα που αγόρασαν πέρυσι και λόγω έλλειψης πίστωσης και εκκρεμών οφειλών δυσκολεύονται να δώσουν νέες παραγγελίες, ενώ έξι στους δέκα αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις τράπεζες, τα πλαφόν, τις σφραγισμένες επιταγές τρίτων, ενώ έχουν ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων.

Την ίδια ώρα, οι μισοί επιχειρηματίες καθυστερούν την πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους με έναντι καταβολή του μισθού, ενώ τρεις στους δέκα χρωστούν μισθούς ακόμα και τριών μηνών και δεν μπορούν να απολύσουν εργαζόμενους γιατί δεν έχουν τα χρήματα της αποζημίωσης.

Η μείωση του τζίρου διαμορφώνεται ανά την Ελλάδα ως εξής: στην Αθήνα μείωση 20-50%, στη Θεσσαλονίκη τα Φάρσαλα και τη Λειβαδιά 40%, στον Πειραιά, το Παλαιό Φάληρο, το Περιστέρι, το Μοσχάτο, στο Ρέθυμνο, τη Λάρισα την Πάτρα, στη Σύρο, τα Λεχαινά Ηλείας τη Λαμία, το Αγρίνιο , η Μήλος η Σαντορίνη και στη Γλυφάδα 20-30%, στη Νέα Ιωνία 35-50%, στα Μέγαρα στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ιθάκη και το Γαλάτσι 30-45%, στο Μαρούσι 30-35%, στο Βόλο την Ξάνθη τη Μυτιλήνη την Ανδραβίδα το Βαρθολομιό, το Κατάκολο, στην Καλαμπάκα, το Τραγανό και στα Τρίκαλα στη Κάλυμνο τη Σιάτιστα Κοζάνης και το Ναύπλιο 45-60%, στην Κομοτηνή, την Πτολεμαϊδα, τη Ρόδο, την Καβάλα, την Καστοριά , την Κατερίνη στη Δράμα , στον Πύργο, την Αλεξανδρούπολη και τη Θήβα 30-45%, στο Ηράκλειο 10-20%, στα Χανιά 30%, στη Βέροια 5-25%, στα Γρεβενά 80%, η Γαστούνη και η Πρέβεζα 60% και άνω, στα Γιαννιτσά και το Μεσολόγγι 30%, στο Λουτράκι 70%, Πέλλα και Σητεία 10% και Σιθωνία 10-20%.

Σε δηλώσεις του, αναφορικά με την εικόνα της αγοράς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης ανέφερε ότι «με το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων τελείωσαν και οι αντοχές της αγοράς». «Η τέταρτη χρόνια ύφεσης έφερε την κατάρρευση της κατανάλωσης, "εκτέλεσε" το εμπόριο και "ερήμωσε" την αγορά που δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει σε κατάσταση φτώχειας», παρατήρησε ο κ. Κορκίδης, προειδοποιώντας ότι η μεγάλη μείωση του τζίρου στη διάρκεια των φετινών χειμερινών εκπτώσεων θα φέρει σύντομα νέο κύμα «λουκέτων» και απολύσεων.

Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης και ΦΠΑ καθώς και η μείωση εισοδημάτων είναι οι κύριες αιτίες που συρρίκνωσαν την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου