Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Μαρτίου 2012

Π. Κουρουμπλής : Καταγγελία για κρυφές επαφές του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, με τον Τόμσεν

 
Καταγγελία για κρυφές επαφές του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με τον Τόμσεν
Σε e -mail αναφέρεται ο Π. Κουρουμπλής σε υποκλοπή ο Αν. Γεωργίου

Ένα e-mail του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Αν. Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ και επικεφαλής της τρόϊκα κ. Π. Τόμσεν, με το οποίο τον ενημερώνει για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΔΣ της Αρχής, αλλά και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος είχε λάβει σε συνεργασία με υψηλόβαθμα στελέχη της Eurostat ώστε να τροποποιηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων του 2009, ο ανεξάρτητος βουλευτής  κ. Π. Κουρουμπλής.
Μάλιστα φέρεται να ρώτησε τον κ. Γεωργίου αν είναι δική του η επιστολή αυτή ή πλαστή και ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επισημαίνοντας ότι το επίμαχο κείμενο αποτελεί προϊόν υποκλοπής.
Πάντως ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα είπε αργότερα στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός να ενημερώνει ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία λογοδοτεί στην Βουλή των Ελλήνων τον εκπρόσωπο της τρόϊκα, θέτοντας θέμα παραίτησης του κ. Γεωργίου. 

Φέρεται δε ο κ. Κουρουμπλής να του είπε ότι αν θεωρεί πως με την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του εν λόγω e-mail εμπλέκεται στην υποκλοπή, τότε είναι έτοιμος να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. 

«Dear Poul…»
Στο e-mail, με το οποίο απευθύνεται με προφανή οικειότητα προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ αποκαλώντας τον «αγαπητό Πόουλ», ο κ. Γεωργίου του επισημαίνει ότι «η άκρως αντικανονική κατάσταση με κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ έχει καταστήσει αναγκαία την δημιουργία μιας πρότασης για τροποποίηση της νομοθεσίας, με σκοπό την αποσαφήνιση του ρόλου του διοικητικού συμβουλίου». Μάλιστα του επισυνάπτει την σχετική τροποποίηση, την οποία, όπως τον ενημερώνει, είχαν συνδιαμορφώσει υψηλόβαθμα στελέχη της Eurostat (οι κκ. Π. Σάμιουελσον και Χ. Σνόρασον) με Έλληνα ειδικό σε θέματα διοικητικού δικαίου αναφέροντάς του ότι τα επίμαχα κείμενα είχαν δοθεί στον γενικό διευθυντή της Eurostat κ. Β. Ραντερμάχερ.

«Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat άνοιξε ξανά το θέμα του διορισμού μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην κοινή επιτροπή του Πλάνου Δράσης για τα Ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο αποτελεί υψηλό ρίσκο για ολόκληρη την προσπάθεια αναθεώρησης του στατιστικού συστήματος και απαιτεί μια τροποποίηση στο νόμο προκειμένου να επιλυθεί», του αναφέρει χαρακτηριστικά (σε μετάφραση δική μας). Και προσθέτει ότι «αυτό το "καυτό" ζήτημα αναμένεται να φτάσει στο ECOFIN στις αρχές Νοέμβρη, εκτός εάν το θέμα αντιμετωπιστεί από την ελληνική πλευρά».
Στο επίμαχο e-mail το οποίο στάλθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στις 2.35 π.μ., επισημαίνεται ακόμη ότι: 

« (…) υπάρχει απόλυτη ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι του προέδρου και των μελών (συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου) μέσα από το νόμο μιας και η συνεχής δυσερμηνεία του παρόντος νόμου από συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και θέτει σε κίνδυνο όλη την διαδικασία αναδιοργάνωσης των ελληνικών στατιστικών».
Ενώ του αναφέρει: «Η υποχρέωση που έχουμε είναι να δούμε αυτές τις τροποποιήσεις να περνούν το συντομότερο δυνατόν, μιας και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη». Και συμπληρώνει: «Υπάρχει ο κίνδυνος οι τροποποιήσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτές, να αλλαχθούν υποστηρίζοντας την ανάγκη για συμβιβασμούς και έτσι η κατάσταση να παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική κάτι που κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί».
Όπως μάλιστα τον ενημερώνει στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος: «Θα σου τηλεφωνήσω για να συζητήσουμε το θέμα. Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου, Ανδρέας». 
-------------------------------------
Ανδρέας Γεωργίου: "Φτύστε τον" (για να μην τον ματιάσετε)...
06-03-2012 18:35:57


Bόμβα που κανονικά πρέπει να στείλει στην φυλακή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και νυν υπουργό ΠΕΚΑ (αυτός διαχειρίζεται το θέμα των πετρελαίων; Ούτε σταγόνα δεν θα μείνει για την Ελλάδα), έριξε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, ζητώντας του να επέμβει στο νομοθετικό έργο του κράτους και να αλλάξει το νόμο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ!
Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη. Δηλαδή ζητούσε από τον ξένο να αλλάξει ένας ελληνικός νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Γεωργίου απευθύνεται στο «Dear Poul…», μεταξύ άλλων αναφέρει «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν» και συμπληρώνει ότι «ζητώ από τον κ. Πετσάλνικο να απαιτήσει την παραίτηση του κ. Γεωργίου».
Κανονικά σε ένα σοβαρό και ελεύθερο κράτος ο Γεωργίου έπρεπε να είχε συλληφθεί κατά την έξοδό του από την αίθουσα. Αλλά η Ελλάδα του σήμερα, δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε ελεύθερη. Και οι οι νέοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, κυκλοφορούν ελεύθεροι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου