Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

8 Ιουνίου 2012

Σάλο προκαλεί στην Κύπρο η συνέντευξη Χρυσόστομου στο Anadolu

Σάλο προκαλεί στην Κύπρο η συνέντευξη Χρυσόστομου στο Anadolu


Σάλο προκάλεσε στην Κύπρο η κριτική στην κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια κυρίως για τα οικονομικά αλλά και για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, που άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δίνοντας συνένετυξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu. Το γεγονός προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στην Κύπρο.

«Με μία νέα κυβέρνηση, η οικονομία μπορεί να αρχίσει να βελτιώνεται μέσα σε έξι μήνες» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

«Πιστεύω ότι ο Χριστόφιας δεν έλαβε μέτρα και δεν λαμβάνει και σήμερα.

»Εάν η κυβέρνηση και η Βουλή φτιάξουν ένα νόμο και περικόψουν το 5% των μισθών μας, από τον ίδιο τον Χριστόφια μέχρι το νεαρό εργάτη, θα λυθούν τα προβλήματα της Κύπρου.

»Αυτό θα ήταν μια μικρή συμβολή που δεν θα ενοχλούσε κανέναν» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «τα έσοδα της Εκκλησίας έχουν μειωθεί κατά 50%».

Τόνισε συγκεκριμένα ότι «η Αρχιεπισκοπή έπαιρνε από τις τράπεζες 9-10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά σήμερα δεν παίρνει ούτε 1 εκατομμύριο, ενώ έχουν μειωθεί και τα έσοδα από τα ενοίκια σε καταστήματα και οικίες».

Ως προς την Τουρκία και την πορεία του Κυπριακού, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν από το 1963, όπως τις εποχές που δεν είχαμε διαφωνίες και παίζαμε με τα Τουρκόπουλα» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας,Ταγίπ Ερντογάν, τον χαρακτήρισε «έξυπνο και χαρισματικό».

«Πιστεύω, όμως, ότι είναι λάθος του να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, ενώ εμείς μικρή. Είναι λάθος να μην μας αναγνωρίζει», σημειώνει.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι το σύνολο της κυπριακής ηγεσίας υποστηρίζει τη λύση της ομοσπονδίας, αλλά ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, ενώ αρχικά το δεχόταν, στη συνέχεια μετακινήθηκε προς την ιδέα της συνομοσπονδίας και τώρα θέτει θέμα δύο κρατών.

«Οι συνομιλίες έπρεπε να σταματήσουν εδώ και καιρό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει ομοσπονδία, δίχως όμως δικαίωμα βέτο. Η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία κυβερνάται. Αν καταλήξουμε σε τέτοια συμφωνία, πιστεύω ότι θα ζήσουμε ευτυχισμένα στην πατρίδα μας οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι».

«Ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός είναι το 82% και ο τουρκοκυπριακός 18%. Οι έποικοι δεν είναι Κύπριοι και θα πρέπει να φύγουν» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι «η μειοψηφία δεν μπορεί να ασκεί βέτο στην πλειοψηφία».

«Ο κ. Χριστόφιας έπρεπε να μείνει στο πλαίσιο τής ομοσπονδίας και να αποχωρήσει από τις συνομιλίες όταν υπήρξε έξοδος από το πλαίσιο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι πραγματικά μεγάλη θλίψη και απογοήτευση που είδαμε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο τουρκικό πρακτορείο Αnadolu, δήλωσε με αφορμή τη συνέντευξη στο Anadolu, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης.

«Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι με αυτές του τις ενέργειες δεν είναι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πλήττει, δεν είναι την κυβέρνηση, αλλά πλήττει την ίδια την Κύπρο και τις προσπάθειες τής δικής μας πλευράς στη διεθνή αρένα», τόνισε ο κ. Χριστοφίδης.

Δεν είναι δυνατό, πρόσθεσε, ο Αρχιεπίσκοπος να στέλνει το μήνυμα ότι για την παγκόσμια οικονομική κρίση ευθύνεται η κυβέρνηση. Ούτε είναι δυνατό, είπε, ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας «να τοποθετείται και να συμπεριφέρεται ως ένας μεγαλο-επιχειρηματίας, ο οποίος πρώτιστα νοιάζεται για τα κέρδη του, απευθυνόμενος μάλιστα στην τουρκική κοινή γνώμη».

Η θέση για εγκατάλειψη και τερματισμό των συνομιλιών, την οποία με ζέση υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος είναι η εξέλιξη που αυτή την στιγμή επιδιώκει ο κ. Έρογλου και η κατοχική Τουρκία, ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί ασύστολα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να εκθειάζει με θερμά λόγια τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν!. Εκφράζουμε, για ακόμα μια φορά, τη θλίψη μας γιατί ο Αρχιεπίσκοπος με δηλώσεις και ενέργειές του πλήττει την Κύπρο και την εθνική μας υπόθεση».

Σκληρή κριτική κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εξαπέλυσε και το ΑΚΕΛ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, δήλωσε ότι ο Μακαριότατος επαναλαμβάνοντας εαυτόν, επέλεξε να απευθυνθεί στην τουρκική κοινή γνώμη για να απαξιώσει τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Έχουμε καλέσει, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, πολλές φορές τον Αρχιεπίσκοπο να περιοριστεί στον πνευματικό του ρόλο και να σεβαστεί τη διάκριση ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία, όμως «εμμένει σε κομματικού και πολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις». Ο Αρχιεπίσκοπος παρεμβαίνει επί παντός επιστητού» κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου