Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Ιουνίου 2012

Ποια ήταν η αποστολή των τουρκικών RF-4E στην Συρία - Το "φιλμ" της κατάρριψης

Ποια ήταν η αποστολή των τουρκικών RF-4E στην Συρία - Το "φιλμ" της κατάρριψης


Από τις 8 Οκτωβρίου 1996, όταν ο υποσμηναγός Α.Γρίβας νούμερο "2" στην σχηματισμό των Mirage 2000EGM κατέρριψε με ένα βλήμα R-550 Magic II το F-16D από την 192 Filo, σκοτώνοντας τον back seater, έχει η τουρκική Αεροπορία να λάβει τέτοιο μάθημα όπως αυτό που έλαβε χθες από την συριακή αεράμυνα με την κατάρριψη του μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E (θεωρούμε δεδομένο ότι είναι αυτός ο τύπος και όχι F-4E/2020 Terminator, καθώς δύο RF-4E τα παρακολουθούσαν τα κυπριακά ραντάρ ενώ κατευθύνονταν προς την Συρία, 30' πριν την κατάρριψη).
H Toυρκία προσπαθεί άτσαλα να κρύψει ότι τα αεροσκάφη της ήταν αναγνωριστικά σε διατεταγμένη αποστολή παραβίασης και κατασκοπείας εντός του συριακού εναέριου χώρου,αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι σε τι είδους αποστολή ήταν και προκάλεσαν τέτοια αντίδραση από την συριακή αεράμυνα. Αφού σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες "μπαινόβγαιναν" στον συριακό εναέριο χώρο.
Απόλυτα έγκυρες πηγές (οι ίδιες που ενημέρωσαν το defencenet.gr ότι επρόκειτο περί κατάρριψης και όχι απλής πτώσης όπως μετέδιδαν όλα τα παγκόσμια ΜΜΕ) αναφέρουν ότι "Για πρώτη φορά τα τουρκικά αναγνωριστικά είχαν πλησιάσει τις περιοχές των επάκτιων πυροβολαρχιών των υπερηχητικών βλημάτων cruise P-800 Yakhont", ένα όπλο που έχει δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες σε Ισραηλινούς και ΝΑΤΟ καθώς "έκτισε" μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης πλεύσης, ακτίνας άνω των 200 χλμ. από τις συριακές ακτές.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρξει ναυτικός αποκλεισμός στη χώρα, χωρίς να εξουδετερωθούν οι Ρ-800. Έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν ότι κανένα δυτικό αντιπυραυλικό όπλο σήμερα δεν εγγυάται την καταστροφή υπερηχητικού αντιπλοϊκού βλήματος, ακριβώς γιατί αυτά τα όπλα έχουν εισέλθει σε υπηρεσία την τελευταία πενταετία. Άρα είναι ένα όπλο για το οποίο δεν έχουν "δεδομένη" απάντηση.
Άρα πρέπει να προϋπάρξει καταστροφή τους για να γίνει εφικτός ένας ναυτικός αποκλεισμός "στιλ Λιβύης".
Όταν λοιπόν τα τουρκικά αναγνωριστικά πλησίασαν την περιοχή των Ρ-800 για να προχωρήσουν σε τακτική φωτοαναγνώρισή τους (θεωρούμε δεδομένο ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι και ο γαλλικός Helios-B έχουν προχωρήσει εξ αρχής σε στρατηγική αναγνώριση) τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που προστατεύουν τις πυροβολαρχίες των Ρ-800, έλαβαν άμεσα εντολή ανάσχεσης.
Θυμίζουμε ότι τόσο τα Ρ-800 όσο και το σύνολο των προηγμένων συριακών Α/Α/ πυροβολαρχιών (S-300PMU2, Pantsir S1, BUK-M1) χειρίζονται από Ρώσους.
Ενώ τα τουρκικά αναγνωριστικά περνούσαν κατά μήκος των συριακών ακτών εκτοξεύθηκε ένα βλήμα (πιθανόν ακι δεύτερο) από μία πυροβολαρχια S-300PMU2 που βρίσκεται στις περιοχή.
Μία άλλη δυτική πηγή αναφέρει ότι πολύ πιθανόν να ήταν από σύστημα μεσαίας ακτίνας δράσης BUK-M1 το βλήμα ή τα βλήματα αφού οι δυτικοί δίνουν εκτόξευση δύο βλημάτων.
Το ένα από τα δύο RF-4 κτυπήθηκε καίρια (καμία πληροφορία δεν υπάρχει για την τύχη των πιλότων, αλλά αν πιστέψουμε τις περισσότερες πηγές που αναφέρουν ότι εξερράγη άμεσα μετά το πλήγμα  στον αέρα και δεν έγινε εφικτό να βρεθούν πολλά συντρίμμια , οι πιλότοι θεωρούνται οριστικές απώλειες), το δεύτερο κτυπήθηκε από θραύσματα, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην Τουρκία.
Οι παραπάνω πληροφορίες "δένουν" και από το σημείο πτώσης που τελικά είναι 1-2 μίλια από τις συριακές ακτές, γι αυτό υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες της έκρηξης. Και όχι οκτώ μίλια όπως έδιναν οι Τούρκοι.
Θα αντιδράσει η Άγκυρα; Εκτίμησή μας είναι πως, όχι. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η Ρωσία - γιατί περί της Ρωσίας πρόκειται, φυσικά - έστειλε σαφές μήνυμα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
--------------------------------------------------
Συρία: "Έτσι καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος"Το συριακό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι «ένας μη αναγνωρισμένος αεροπορικός στόχος»είχε εισχωρήσει στον συριακό εναέριο χώρο στις 11.40, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος με μεγάλη ταχύτητα. Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τέτοιες περιπτώσεις, η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τις ακτές της Συρίας.
Η ανακοίνωση της Δαμασκού προσθέτει ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε στη θάλασσα εντός των υδάτων της Συρίας.
Σημειώνεται ότι μόνο, πρώτο το defencenet.gr στις 16.30 χθες αποκάλυψε ότι το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την συριακή αεράμυνα και δεν έπεσε από βλάβη όπως μετέδιδαν τα ΜΜΕ όλων των χωρών.

Όταν «έγινε σαφές ότι ο στόχος ήταν ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος που είχε εισχωρήσει στον εναέριο χώρο μας» οι διοικήσεις του πολεμικού ναυτικού των δύο χωρών ήρθαν σε επαφή και πραγματοποιούν κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό των μελών του πληρώματος, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το αεροσκάφος ήταν αναγνωριστικό»

Με δηλώσεις του ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς παραδέχεται ότι το ότι το καταρριφθέν αεροσκάφος ήταν φωτοαναγνωριστικό RF-4 Phantom, κάτι που έδιναν από την αρχή τα ελληνικά Επιτελεία ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ. Δηλαδή ομολογούν ότι ήταν σε διατεταγμένη παράνομη αποστολή τακτικής αναγνώρισης των θέσεων των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, το τουρκικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε συνάντηση με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η σύσκεψη με ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (MIT) διήρκεσε δύο ώρες και αντικείμενό της ήταν η επιχείρηση έρευνας για τους αγνοούμενους πιλότους, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι είναι νεκροί και ούε συνελήφθησαν, ούτε παραδόθηκαν, ούτε περισυνελλέγησαν από τους Τούρκους, αλλά και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν μετά το συμβάν.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας

«Επικίνδυνη» χαρακτηρίζει το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι περιμένει απάντηση για ποιο λόγο βρισκόταν το αεροσκάφος στο σημείο που καταρρίφθηκε.
«Μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επί 7-8 ώρες τι απέγινε ένα αεροσκάφος της και εμφανίζεται υπέρμαχος της στρατιωτικής επέμβασης, συνιστά κίνδυνο που θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε μεγάλο τέλμα» δήλωσε η βουλευτής του Κόμματος Ειρήνης και ΔημοκρατίαςΓκιουλτάν Κισανάκ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου