Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Νοεμβρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Το δίδυμο θαύμα

http://www.analyst.gr/2013/11/22/4763/

Το δίδυμο θαύμα


ΘΑΥΜΑ-2
Ειδικά όσον αφορά τη φορολογία στα ακίνητα, τα οποία έχουν βάλλει στο μάτι οι Γερμανοί, θέλοντας να τα «αρπάξουν» από τους Έλληνες, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να συμβάλουν τα μέγιστα στον προϋπολογισμό του 2014
.
Ο προϋπολογισμός του 2014, με τον οποίο η Τρόικα δεν συμφώνησε (δήθεν;), κατατέθηκε, με μία πολύ ευχάριστη έκπληξη – σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα ξεπεράσει το πρόβλημα της ύφεσης, μίας τάξης μεγέθους του -4% το 2013, εμφανίζοντας ελαφρά ανάπτυξη!
Την ίδια στιγμή ο ΟΟΣΑ προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη το 2014, ενώ ολόκληρος ο πλανήτης απειλείται από το φάντασμα του αποπληθωρισμού – ο οποίος διαμορφώθηκε περίπου στο -2% στην Ελλάδα, το προηγούμενο τρίμηνο (διάγραμμα). Δυστυχώς, παράλληλα με την αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων διατροφής και της ενέργειας – όπως συνήθως συμβαίνει, με αποτέλεσμα να προκαλούνται «λιμοί και γενοκτονίες», όπου τυχόν εμφανίζεται η συγκεκριμένη θανατηφόρος επιδημία.
.
Πληθωρισμός στην Ελλάδα
.
Το «θαύμα» τώρα, το οποίο προβλέπεται από τον προϋπολογισμό, θα επιτευχθεί παράλληλα με την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας  – οπότε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ένα απίστευτο δίδυμο θαύμα, σε μία ανάπτυξη δηλαδή που θα στηρίζεται σε αυξημένους φόρους, χωρίς να υπερβάλλουμε καθόλου.
Την ίδια στιγμή, παρά το ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις υποχωρούν συνεχώς, όπως επίσης η βιομηχανική παραγωγή (διάγραμμα που ακολουθεί), το δημόσιο δεν σχεδιάζει να αυξήσει τις δικές του δαπάνες (ΠΔΕ) – οπότε η Ελλάδα θα κατορθώσει να επιτύχει το δίδυμο θαύμα, χωρίς να έχει καν ανάγκη τη συνταγή του Keynes.
.
Βιομηχανική Παραγωγή Ελλάδος
.
Ένα από τα υπόλοιπα «θαυμαστά» αποτελέσματα των «ασκήσεων επί χάρτου» μίας κυβέρνησης, η οποία έχει χάσει μάλλον την επαφή της με την πραγματικότητα, θα είναι η μείωση της ανεργίας – όπως επίσης το σταμάτημα της χρεοκοπίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Περαιτέρω, ακολουθούν και άλλα ευχάριστα όπως, για παράδειγμα, ένα ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,597 δις € – από το οποίο, εάν αφαιρέσουμε τους τόκους 6,15 δις €, καθώς επίσης διάφορα άλλα μικροέξοδα, θα προκύψει ένα σχεδόν αμελητέο έλλειμμα μίας τάξης μεγέθους του -0,8% του ΑΕΠ.
Τα επί πλέον έσοδα τώρα του προϋπολογισμού θα προέλθουν κυρίως από τις μεγάλες επιχειρήσεις, από τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς επίσης από τους ιδιοκτήτες ακινήτων – το 50% των οποίων αδυνατεί ήδη να ανταποκριθεί στην πληρωμή των προηγουμένων φόρων.
.
Εισηγιτική Έκθεση (Προϋπολογισμός 2014)
.
Περαιτέρω, στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων κατά 137,3%, καθώς επίσης του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 41,4% – γεγονός που σημαίνει ότι, επιχειρείται αφενός μεν η «γενοκτονία» των ελληνικών επιχειρήσεων, αφετέρου μία «αρπαγή γης» άνευ προηγουμένου.
Ειδικότερα, η εντυπωσιακή αύξηση του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων κατά 137,3% οφείλεται κυρίως στις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν εντόκως (!) πολλές επιχειρήσεις – οι οποίες, στις χρήσεις των ετών 2003 και 2004, σχημάτισαν αφορολόγητα αποθεματικά, με βάση τη νομοθεσία. Το 2014, δέκα χρόνια αργότερα δηλαδή, καλούνται από το Κράτος Δικαίου να τα επιστρέψουν – χωρίς κάτι τέτοιο να επηρεάσει τη δραστηριότητα τους, η οποία θα συμβάλλει στην προβλεπόμενη ανάπτυξη!
Όσον αφορά τη φορολογία στα ακίνητα, τα οποία έχουν βάλλει προφανώς στο μάτι οι Γερμανοί, θέλοντας να τα αρπάξουν από τους Έλληνες, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ειδικά των αστικών, θα κληθούν να συμβάλουν τα μέγιστα στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 – αφού οι φόροι περιουσίας προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 3,937 δις €, σημειώνοντας αύξηση 41,4% έναντι του 2013.
Οφείλει να σημειωθεί εδώ η θέσπιση αυτοτελούς φορολόγησης για τα ενοίκια, με επιβολή φόρου σε ολόκληρο το ποσόν, χωρίς το προηγούμενο αφορολόγητο των 5.000 € – με συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 €, καθώς επίσης με 33% για εισόδημα πάνω από αυτό το όριο. Αυτό σημαίνει ότι, οι χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που έχουν εισόδημα μόνο από μισθώματα, χάνουν το αφορολόγητο των 5.000.
Συνεχίζοντας τα ευχάριστα νέα, η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων εμφανίζει μείωση στον προϋπολογισμό – στα 6,9 δις €, από 7,9 δις € προηγουμένως. Η μείωση αυτή, ύψους περίπου 14%, δεν οφείλεται δυστυχώς σε ελαφρύνσεις, τις οποίες θα μπορούσαν να απολαύσουν το επόμενο έτος οι εργαζόμενοι – οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, στα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων ακούγεται ήδη ο «επιθανάτιος ρόγχος».
Αντίθετα, το 2014 θα εκτοξευθούν στα ύψη οι φόροι, ειδικά εκείνων που έχουν υπό την προστασία τους ένα ή περισσότερα παιδιά – αφού καταργήθηκε το σύνολο σχεδόν των φοροαπαλλαγών. Επομένως, «επιδοτείται» η υπογεννητικότητα, ο αφελληνισμός, καθώς επίσης ο θάνατος από την πείνα εκείνων των παιδιών, οι γονείς των οποίων αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν «τα προς το ζην».
Ειδικότερα, χάνεται η έκπτωση φόρου για τους τόκους δανείων της πρώτης κατοικίας, για τα δίδακτρα, για τα ασφάλιστρα και για τα ενοίκια – ενώ και η απαλλαγή για ιατρικά έξοδα χορηγείται πλέον σε λίγους φορολογούμενους, επειδή για να αναγνωριστούν τα έξοδα θα πρέπει να ξεπερνούν το 5% του συνολικού εισοδήματος τους. Επισημαίνεται πως η εν λόγω μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι, οι κατηγορίες φορολογουμένων που μέχρι φέτος φορολογούνταν ως φυσικά πρόσωπα, θα φορολογηθούν από το επόμενο έτος ως νομικά.
Η δημόσια υγεία λοιπόν, όπως η παιδεία και η ιδιοκτησία, έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των εισβολέων – ενώ ο πρωθυπουργός ταξιδεύει στο Βερολίνο, για να εκλιπαρήσει την καγκελάριο να τον διατηρήσει στην εξουσία.
Ολοκληρώνοντας, παρά το ότι οι προβλέψεις μας για το 2014 ήταν εξαιρετικά απαισιόδοξες, μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού έχουν επιδεινωθεί σε βαθμό που αδυνατούσαμε ποτέ να φανταστούμε – αφού θα ακολουθήσει μία πραγματική γενοκτονία, η οποία θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη ενός συμβατικού πολέμου.
Εάν δε οι Έλληνες Πολίτες παραμείνουν «ασυγκίνητοι», όπως μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας να ελπίζουν στον «από μηχανής Θεό» ή να φοβούνται ίσως τις «προβοκάτσιες» (Μαρφίν, δολοφονίες των νεαρών Ελλήνων, δήθεν τρομοκρατικές απειλές), οι καταστροφές που θα ακολουθήσουν (απορρύθμιση, κατάρρευση, εθνικός διαμελισμός κλπ.), δεν θα έχουν προηγούμενο στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου