Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
Η αντιπαράθεση ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή την έξαλλη αντίδραση του κ. Μετέ και την ανακοίνωση της λεγόμενης "Συμβουλευτικής Επιτροπής" στην οποία προεδρεύει, σχετικά με τη στάση των δυο μειονοτικών βουλευτών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού, Τ. Ερντογάν.
Οι δύο βουλευτές Τ. Ματαντζή και Α. Χατζηοσμάν εκτός της συνάντησης, που είχε προγραμματιστεί, της "Συμβουλευτικής" με τον κ. Ερντογάν (στην οποία πήραν φυσικά μέρος και οι ίδιοι) φρόντισαν να φωτογραφηθούν με τους δύο πρωθυπουργούς, Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν, στο ξενοδοχείο Χίλτον και διένειμαν τη φωτογραφία με δικό τους δελτίο Τύπου, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι οι ίδιοι έχουν την "προνομιακή" επαφή με τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών.
Ο κ. Μετέ ο οποίος πατρονάρεται ως ο "θρησκευτικός-εθνικός" ηγέτης της μειονότητας, εκπροσωπώντας την πιο ακραία γραμμή, επιτέθηκε εναντίον των δύο βουλευτών, επικαλούμενος μάλιστα την ίδια τη "Συμβουλευτική". "Εμείς πήραμε τη σημαία την οποία άφησαν κάτω οι βουλευτές και την κουβαλάμε... Ολοι αυτοί που εκλέχτηκαν βουλευτές της μειονότητας δεν είναι πλέον παρά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ..." ανέφερε στην ανακοίνωση του ο κ. Μετέ καταφεύγοντας και σε προειδοποιητικές απειλές, λέγοντας ότι "εμείς ως μειονότητα, όπως ξέρουμε να τους φέρουμε στην κυβέρνηση, έτσι ξέρουμε και να τους κατεβάσουμε...". Ανησυχεί Ο ψευδομουφτής μάλιστα αποκαλύπτει (σύμφωνα με το περιοδικό "Αζινλίκτσα") και δύο ακόμη περιστατικά που οι δύο μειονοτικοί βουλευτές απέφυγαν κοινή παρουσία με τον κ. Μετέ, σε εκδήλωση που είχε οργανώσει στην Γερμανία η "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης" (που συνδέεται ευθέως με το "βαθύ κράτος") από κοινού με τον "Σύνδεσμο Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης" που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και έχει ανοίξει πλέον διαύλους επικοινωνίας με το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ. Ο κ. Μετέ κατηγορεί ακόμη τους δύο βουλευτές ότι στο πλαίσιο της αποστασιοποίησής τους από τη "Συμβουλευτική" δεν συμμετείχαν στην ομάδα που προ μερικών μηνών μετέβη στην Αγκυρα και έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Η αντιπαράθεση αυτή στο εσωτερικό της μειονότητας έχει ένα ακόμη "κίνητρο" καθώς ο κ. Μετέ ανησυχεί ότι ενδεχόμενη αλλαγή του καθεστώτος στην ανάδειξη των μουφτήδων θα γίνει με τέτοιο τρόπο και από τέτοιο εκλεκτορικό σώμα που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι δύο βουλευτές (ο κ. Χατζηοσμάν, μάλιστα, είναι και θεολόγος ο ίδιος) που έτσι θα διευρύνουν τον έλεγχο τους στη μειονότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου