Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Μαρτίου 2012

Το χάπι που «θεραπεύει τον ρατσισμό»! +ΣΧΟΛΙΟΝ

 ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΑΣ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΡΑΤΣΙΣΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ!! ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΟΤΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ, Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ! ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ! ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ! ΕΙΜΕΘΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΝΑΙ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ", ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ --ΕΝΝΟΩ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΥ-- ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ, ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ, ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΟΝ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΕΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΛΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ! 
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΟΥΜΕ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ! ΝΑ ΑΝΑΒΛΕΨΟΥΜΕ! ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ (ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ! ΤΟΥΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΣΤΟ "ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ" ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΠΩΣ Ο κ. ΜΟΝΤΙ? ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ! ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ J.P. MORGAN!!)! ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΓΡΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΪΝΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (ΝΑΙ, ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΟΛΟΓΑΜΕ"!)! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ 120 ΚΙΛΑ! ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΜΑΣ!! ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ"!!!

Το χάπι που «θεραπεύει τον ρατσισμό»!


The Occidental Observer / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Φαίνεται ότι η Προπρανολόλη, ένα φάρμακο που συνήθως συνταγογραφείται για καρδιακές νόσους, έχει την απροσδόκητη παρενέργεια να καταστέλλει τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Οι δοκιμές έδειξαν ότι τα άτομα που πήραν το χάπι παρουσίασαν χαμηλότερα επίπεδα υποσυνείδητης επιφυλακτικής στάσης προς τα μέλη μιας άλλης φυλής.
Σύμφωνα με αναφορά του Press Association, Η πειραματική ψυχολόγος Δρ Sylvia Terbeck, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία ηγήθηκε της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Ψυχοφαρμακολογία’, δήλωσε: "Τα αποτελέσματά μας προσφέρουν νέα στοιχεία σχετικά με τις διαδικασίες του εγκεφάλου που διαμορφώνουν έμμεση φυλετική προκατάληψη.

«Η έμμεση φυλετική προκατάληψη μπορεί να συμβεί ακόμα και σε ανθρώπους με ειλικρινή πίστη στην ισότητα. Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο που αυτές οι σιωπηρές στάσεις φαίνεται να παίζουν σε διακρίσεις εις βάρος των άλλων εθνοτικών ομάδων, και της διαδεδομένης χρήσης της προπρανολόλης για ιατρικούς σκοπούς, τα ευρήματά μας αποτελούν επίσης σημαντικό ηθικό ενδιαφέρον».
Δύο ομάδες με 18 συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στη μελέτη. Κάθε εθελοντής κλήθηκε να προβεί σε ένα «Τεστ Έμμεσης Φυλετικής Σύνδεσης» - “racial Implicit Association Test” (IAT) μία έως δύο ώρες μετά τη λήψη προπρανολόλης ή εικονικού φαρμάκου (placebo).
Το τεστ περιείχε κατηγοριοποίηση θετικών και αρνητικών λέξεων και εικόνες με μαύρα και λευκά άτομα, σε μια οθόνη υπολογιστή. Περισσότερο από το ένα τρίτο των εθελοντών είχαν "αρνητικό" σκορ IAT, που σημαίνει ότι ήταν προκατειλημμένοι προς την κατεύθυνση να μην είναι ρατσιστές σε επίπεδο υποσυνείδητου. Αυτό δεν παρατηρήθηκε σε οποιοδήποτε μέλος της ομάδας του εικονικού φαρμάκου.
Ο συν-συγγραφέας καθηγητής Julian Savulescu, από τη Σχολή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Η έρευνα αυξάνει την πιθανότητα ότι η ασυνείδητη φυλετική στάση μας θα μπορούσε να διαμορφώνεται με τη χρήση φαρμάκων, μια δυνατότητα που απαιτεί προσεκτική ηθική εξέταση. . .».
Μια παρόμοια έκθεση εμφανίζεται στην Telegraph. Μια αναζήτηση στο Google για το “φάρμακο για την καρδιακή νόσο καταπολεμά το ρατσισμό” απέδωσε 75 αναφορές ειδήσεων.
Η προπρανολόλη είναι συμπαθητικολυτικός μη επιλεκτικός βήτα αναστολέας (αποκλειστής), που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπέρτασης, της στηθάγχης, των ταχυαρρυθμιών, και του εμφράγματος του μυοκαρδίου. Τα συμπαθολυτικά, όμως, χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία ή την καταπολέμηση του άγχους και του πανικού, και αυτό έχει οδηγήσει σε διάφορες off-label και δοκιμαζόμενες χρήσεις για τη προπρανολόλη. Για παράδειγμα, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες την χρησιμοποιούν συχνά για να αποφύγουν το τρακ, και οι χειρουργοί για τη μείωση του έμφυτου τρέμουλου του χεριού κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
Το κλειδί για την έρευνα που αναφέρεται παραπάνω είναι η ικανότητα της προπρανολόλης να εμποδίζει τις ενέργειες της νορεπινεφρίνης, που λειτουργεί ως νευροτροποποιητής και ενισχύει την παγίωση της μνήμης. Η φαρμακευτική αγωγή , με βάση την προπρανολόλη μπορεί να λειτουργήσει ως αποσβεστήρας μνήμης που τροποποιεί τη συμπεριφορά σε (τραυματικές) εμπειρίες του παρελθόντος.
Η πτυχή της μελέτης που είναι περίεργη όμως, είναι η επιλογή των θεμάτων. Στην περιγραφή της για το πείραμα της, η Sylvia Terbeck, η οποία αναφέρεται ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Κέντρο της Οξφόρδης για τη Μελέτη των Συγκρούσεων Μεταξύ Ομάδων (τμήμα του Τμήματος Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης), αναφέρει:

Υγιείς εθελοντές λευκής εθνοτικής καταγωγής έλαβαν εφάπαξ δόση των β-αδρενεργικών υποδοχέων, προπρανολόλη, σε τυχαιοποιημένες, παράλληλες ομάδες, ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο.
Πράγματι. Το αντικείμενο της έρευνας ήταν λευκοί.
Και τώρα υπάρχουν κάποια ερωτήματα.
Πρώτον, γιατί είναι ένας διδακτορικός φοιτητής στη φιλοσοφία του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, διεξάγει αυτού του τύπου την ψυχοφαρμακολογική έρευνα;
Μπορώ να καταλάβω να ερευνάται το φάρμακο ως πιθανή θεραπεία για τη διαταραχή μετατραυματικού στρες, υποτροπής του καρκίνου του παχέος εντέρου, ελονοσίας, ή υπερμεταβολισμού και απώλειας μυϊκής μάζας σε ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα.
Αλλά για λευκή φυλετική «προκατάληψη»;
Η ίδια η ύπαρξη των σημείων της μελέτης οδηγεί στο εκ των προτέρων συμπέρασμα ότι η προκατάληψη που οι λευκοί αντιμετωπίζουν τα μέλη μιας άλλης φυλής είναι μια ψυχοπαθολογία-μια ασθένεια που χρειάζεται αγωγή.
Η περιορισμένη επιλογή των θεμάτων περαιτέρω οδηγεί στο εκ των προτέρων συμπέρασμα ότι μόνο οι λευκοί μπορεί να είναι ρατσιστές.
Γιατί το πείραμα δεν χρησιμοποιεί πολυφυλετικά άτομα;
Ενδιαφέρεται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τον ρατσισμό μεταξύ των μελών των άλλων φυλών, ή το πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται μόνο για τον «ρατσισμό» των λευκών;
 
Η μελέτη της Terbeck μεταφέρει μια υποκειμενική ιδεολογική θέση στο εργαστήριο, για να αντιμετωπίζεται ως σοβαρή πειραματική επιστήμη.
Θα περιμένουμε άραγε τώρα ένα μέλλον όπου τα «αντι-ρατσιστικά» φάρμακα θα περνάνε μέσα στην τροφή μας ή στο νερό μας, ή θα πωλούνται στα φαρμακεία, παράλληλα με τις πολυβιταμίνες, σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν τον λευκό πληθυσμό σε πειθήνια φιλο-πολυπολιτισμικά όντα;
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου