Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]

******************************************************

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ
.
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον

ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Ιστορική ανάλυσις της Εποχής της Νεωτερικότητος απ'τον 18ον αιώνα ως σήμερον
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Μαρτίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Είμαστε λαϊκή παράταξη» +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
1. «είμαστε λαϊκή παράταξη» ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ λαϊκή παράταξη πλέον κύριε Σαμαρά! Η Ν.Δ. ΣΥΜΠΕΡΙΕΦΕΡΘΗ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΟΝ ΩΣ "ΧΡΥΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΞΑΙΦΝΗΣ, ΕΣΕΙΣ "ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΣΤΑΣΙ"!!! 
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ, ΑΙΘΣΘΑΝΟΜΕΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΨΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ λαϊκή παράταξη!!! ΕΦ' ΟΣΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ 2 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ.!!!

2. Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο κ. Βορίδης, καθαρόαιμος εκφραστής της δεξιάς αντίληψης που προσχώρησε πρόσφατα στο κόμμα, που τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει στις εκλογές να απαντήσει ποια κυβέρνηση θα ανατρέψει το υφεσιακό κλίμα. «Η μόνη απάντηση είναι: η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς».
Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΙ, ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.-ΟΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ!!!
----------------------------------------------

 
Αντώνης Σαμαράς: «Είμαστε λαϊκή παράταξη»
Από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας δίπλα του τον κ. Βορίδη, κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας
Με προεκλογικό άρωμα και φράσεις, όπως «είμαστε λαϊκή παράταξη» ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου από την Καλαμάτα η πορεία του κ. Αντ. Σαμαρά προς τις εκλογές.
Σε μια έντονα αστυνομοκρατούμενη περιοχή, για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, ο πρόεδρος της Ν.Δ., κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ το πολιτικό στίγμα, μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους, αναμένεται να το δώσει αύριο με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς έχοντας δίπλα του, τον υπουργό Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου εκλέγεται βουλευτής από το 1977, για να παραστεί στα εγκαίνια της θεμελίωσης της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα, στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας που έγιναν από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε ότι διαμορφώθηκε πριν την επίσκεψη του κ. Σαμαρά «προβοκατόρικο σκηνικό έντασης» και διακινήθηκαν «προβοκατόρικες πληροφορίες», που θέλουν να το εμπλέξουν σε επεισόδια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως η μαγική λέξη για την οποία αγωνίζεται το κόμμα του είναι η ανάπτυξη που αποτελεί και κεντρικό στόχο την επομένη των εκλογών.

Μάλιστα, στη σύντομη τοποθέτησή του, παρουσία κομματικών στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος, σημείωσε πως εκτός από την ανάπτυξη, η Ν.Δ. έχει στο νου της, τους πολίτες που αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, στους μη έχοντες.

«Στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, ο νους μας
πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους» είπε με έμφαση και συμπλήρωσε: «Γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα».

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο κ. Βορίδης, καθαρόαιμος εκφραστής της δεξιάς αντίληψης που προσχώρησε πρόσφατα στο κόμμα, που τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει στις εκλογές να απαντήσει ποια κυβέρνηση θα ανατρέψει το υφεσιακό κλίμα. «Η μόνη απάντηση είναι: η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς».

Η επίσκεψη στην Καλαμάτα, ήταν η πρώτη εξόρμηση του προέδρου της Ν.Δ. μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και αποτελεί την απαρχή των περιοδειών ανά την επικράτεια, με στόχο την προβολή των θέσεων και του προγράμματος της Ν.Δ.

Αμετακίνητος στις εκλογές
Εκλογές το συντομότερο δυνατόν αναμένεται να ζητήσει ο κ. Σαμαράς, παρά την άποψη αρκετών εντός της Ν.Δ., ότι πρέπει να υπάρξει παράταση του βίου της κυβέρνησης και θα προτάξει την ανάγκη να εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή για να προωθηθούν μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας.
Παράλληλα θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη για την αυτοδυναμία, θα ξορκίσει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και θα αφήσει αιχμές εναντίον όσων συντηρούν μια τέτοια συζήτηση, αφού θολώνεται το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. και αποδυναμώνεται η στρατηγική του.
Επίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να επικαλεστεί την ομαλή εξέλιξη του PSI για να ενισχύσει το επιχείρημά του, έναντι των επικριτών του, για την αναγκαιότητα της στήριξης της κυβέρνηση Παπαδήμου, τον περασμένο Νοέμβριο.
Στην ηγετική ομάδα, κλείνουν τα αυτιά τους σε όσοι μιλάνε για αναβολή των εκλογών και θεωρούν ότι μετά την άκρως επιτυχή ολοκλήρωση του PSI και εφόσον εγκριθεί και η δανειακή σύμβαση από το Eurogroup στα τέλη του μηνός, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να οδηγεί σε αναβολή των εκλογών.

Οι δεύτερες σκέψεις για εκλογές
Οι ημερομηνίες εκλογών που συζητούν τα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. είναι η 6η ή η 13η Μαΐου και εκτιμούν ότι είναι πιθανόν η Βουλή να κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα και να ανοίξει μετά τις εκλογές.
Όμως, υπάρχουν βουλευτές και στελέχη, ορισμένοι ανήκουν και στον κύκλο συνομιλητών του κ. Σαμαρά, που θέτουν το θέμα να υπάρξει παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Μάλιστα, λένε ότι ενόψει των νέων μέτρων (όπως π.χ. το ασφαλιστικό), θα ήταν καλύτερο να ψηφιστούν επί κυβερνήσεως Παπαδήμου τον Ιούνιο, ώστε να μην τα χρεωθεί η νέα κυβέρνηση και οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο.
Άλλοι προβάλλουν το επιχείρημα, ότι μια καθυστέρηση των εκλογών, ενδέχεται να αποδυναμώσει τη δυναμική που ήδη καταγράφουν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» του κ. Π. Καμμένου, που κερδίζουν από την οργή των πολιτών έναντι στο μνημόνιο.

Συμμαχούν με Καμμένο οι διαγραφέντες της ΝΔ
Νέο κάλεσμα για συστράτευση, στα πλαίσια της πανστρατιάς που κήρυξε, θα απευθύνει αύριο από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Σαμαράς, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το προσκλητήριο δεν θα αφορά τους 16 διαγραφέντες βουλευτές.
Ενδιαφέρον θα έχει εάν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ζητήσουν το λόγο και θέσουν θέμα επιστροφής των διαγραφέντων, αν και από την ηγεσία διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση γενικού προσκλητηρίου και άνευ όρων επιστροφή όλων όσοι βρίσκονται εκτός ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι περισσότεροι από τους 16 διαγραφέντες (αφού οι άλλοι πέντε λόγω της ψήφισης του εφαρμοστικού θα επιστρέψουν σταδιακά στη ΝΔ) οδεύουν προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Ήδη υπάρχει σχεδόν συμφωνία, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες και πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη θα ανακοινωθεί και η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια εξέλιξη που εκτιμάται ότι αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου