Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Μαρτίου 2012

ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο κ. Γ. Προβόπουλος ? ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ ή ΣΗΜΕΡΑ ?

ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο κ. Γ. Προβόπουλος ??? ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ ή ΣΗΜΕΡΑ ???
 ------------------
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ '11:

Γ. Προβόπουλος: «ακόμη και η απλή συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τον τόπο».

Κατηγορηματικά αντίθετος σε τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστηρίζει ότι «ακόμη και η απλή συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τον τόπο».
Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, η αναδιάρθρωση θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα άνοιγαν έναν νέο, μακροχρόνιο, κύκλο δυσπιστίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
«Θα ήταν το πολιτικό και οικονομικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από το βραχυχρόνιο κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής που καλούμεθα να καταβάλλουμε σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζει επίσης ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους μας θα ήταν θετική εξέλιξη, «αλλά δεν αποτελεί πανάκεια». «Καμία επιμήκυνση δεν θα μας απάλλασσε από το καθήκον να προχωρήσουμε με απόλυτη συνέπεια και ταχύ βηματισμό στο δρόμο της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής», σημειώνει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1924990

ΑΠΡΙΛΙΟΣ '11:

Γ. Προβόπουλος: Καταστροφική η αναδιάρθρωση χρέους

18 Απριλίου 2011
Καταστροφικό για την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για την οικονομία. Επανέλαβε μάλιστα την θέση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι «ούτε αναγκαία, ούτε επιθυμητή».
Συμφώνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται στην έκθεση, η ύφεση θα διαμορφωθεί φετος στο 3%, όπως προβλέπει και η κυβέρνηση. Προβλέπεται έκρηξη της ανεργίας το 2011 σε επίπεδο άνω του 15% ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει συρρίκνωση του μέσου ετήσιου πληθωρισμού στο 3,25% φετος.
Ο διοικητής της Τράπεζας εκτίμησε επίσης πως η πιστωτική επέκταση στον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνει αρνητική το 2011, ενώ η ανταγωνιστικότητα θα συνεχίσει να βελτιώνεται φέτος λόγω του χαμηλότερου κόστους εργασίας. Τόνισε ότι είναι αναγκαίες οι κρατικές εγγυήσεις προς τα τραπεζικά ιδρύματα και στάθηκα στην ανάγκη για συγχωνεύσεις και συνεργασίες, έτσι ώστε να αλλάξει και το τραπεζικό σύστημα.
------------------------------------------------
ΜΑΪΟΣ '11:

«Όχι» στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους

Ο Γιώργος Προβόπουλος
Ο Γιώργος Προβόπουλος
Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε εκ νέου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί να ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της. Την ίδια άποψη -ότι δεν πρέπει το ελληνικό χρέος να μπει σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης- εκφράζει και το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας.
------------------------------------------------------------

Αντίθετος με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Προβόπουλος

«Έχω ήδη πει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει όλο το ποσό του χρέους χωρίς κάποιου είδους αναδιάταξη,  εάν εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα προσαρμογής» τόνισε.
Αντίθετος δήλωσε για μία ακόμη φορά με την  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Market News International.
Ο ίδιος προειδοποίησε  ότι σε περίπτωση που η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, η κρίση είναι πιθανό να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες ενώ θα δεχθεί πλήγμα και το ευρώ.
Ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος  ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει ευελιξία κινήσεων σχετικά με τα  επιτόκια και ότι θα διασφαλίσει «ότι δεν θα υπάρξουν δευτερογενείς πιέσεις και αντίκτυπος στους μισθούς από την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού».

 ------------------------------------------------------------
ΜΑΡΤΙΟΣ '12:
Γιώργος Προβόπουλος : Διαμορφώνεται ένα νέο ευνοϊκότερο πλαίσιο για τη χώρα
10-03-2012 12:50:02



 Image«Ένα νέο, ευνοϊκότερο πλαίσιο για την οικονομία έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το PSI και τη στήριξη των εταίρων»,  διαπιστώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξη του στην Ημερησία. Ο κ. Προβόπουλος σημειώνοντας ότι «η πρόκληση είναι μεγάλη» εξηγεί ότι δημιουργείται βάσιμη ελπίδα για τη διαμόρφωση ενός νέου ευνοϊκότερου πλαισίου για την οικονομία. 

«Η ενεργή συμπαράσταση των εταίρων μας που στηρίζουν χρηματοδοτικά τη χώρα, αλλά και τα ενθαρρυντικά δεδομένα από την ολοκλήρωση του PSI, μας δίνουν μία νέα ευκαιρία να προχωρήσουμε συντεταγμένα, αποκαθιστώντας σταδιακά την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας», τονίζει ο  διοικητής της ΤτΕ και συμπληρώνει ότι «σε εμάς εναπόκειται η ιστορική ευθύνη να υπερβούμε την κρίση και να θέσουμε τις στέρεες βάσεις μιας υγιούς αναπτυξιακής πορείας, αφήνοντας οριστικά πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος», συμπληρώνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  
---------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου