Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

23 Απριλίου 2012

Απαγορευτικό το κόστος της λαθρομετανάστευσης

Γιώργος Κύρτσος
Απαγορευτικό το κόστος της λαθρομετανάστευσης
Στο επίκεντρο του προεκλογικού προβληματισμού και της αντιπαράθεσης βρίσκεται το ζήτημα της μαζικής λαθρομετανάστευσης. Πριν από μερικά χρόνια το θέμα απασχολούσε ελάχιστους πολιτικούς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, σε βάρος των οποίων εκτοξευόταν η κατηγορία του «ακροδεξιού», του «ξενοφοβικού» ή απλά του υπερσυντηρητικού. Με το πέρασμα του χρόνου η Ελλάδα πέρασε από τα πολυπολιτισμικά οράματα του Γιώργου Παπανδρέου στη σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνει η μαζική λαθρομετανάστευση. Ορισμένοι εκτιμούν τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ άλλοι τους τοποθετούν μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων. Ακριβή στατιστικά στοιχεία δεν μπορούν να υπάρξουν, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ο αριθμός των «συλλήψεων» που καταγράφονται από τις αστυνομικές αρχές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για απλές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων αστυνομικών, συνοριοφυλάκων και παράνομων μεταναστών, με τους τελευταίους να εξασφαλίζουν άδεια παραμονής στη χώρα και να προωθούνται, σε διάστημα λίγων 24ώρων, στο κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ αυτούς οι οποίοι «συλλαμβάνονται» και καταγράφονται.

Μοναδική περίπτωση
Η Ελλάδα έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε μοναδική περίπτωση χώρας-μέλους της Ε.Ε. όπου το επίσημο κράτος αδιαφορεί πλήρως για τη μαζική λαθρομετανάστευση και τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειές της.
Ενδεικτικό από την άποψη αυτή είναι το ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» (Πέμπτη 11 Απριλίου 2012), στο οποίο αναφέρονται εντυπωσιακά στοιχεία του FRONTEX (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης).
Με βάση λοιπόν τα επίσημα στοιχεία του FRONTEX, η Ελλάδα απορροφούσε το καλοκαίρι του 2008 (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεμπτέμβριος) το 47% του συνόλου των μεταναστών που εισέρχονταν παράνομα στην Ε.Ε. των «27». Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 25% για την Ιταλία και 15% για την Ισπανία.
Το 2009, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η κατάσταση είχε αλλάξει σε βάρος της Ελλάδας, εφόσον, με βάση πάντα τα στοιχεία του FRONTEX, η χώρα μας απορροφούσε το 75% του συνόλου των μεταναστών που εισέρχονταν παράνομα στην Ε.Ε. Η κατάσταση έγινε πραγματικά αφόρητη το 2010, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οπότε η Ελλάδα έφτασε να απορροφήσει το 91% των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ε.Ε. Η Ισπανία κατασκεύασε έναν ειδικό φράχτη για να περιορίσει την είσοδο παράνομων μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, η Ιταλία συνήψε συμβάσεις με τις βορειοαφρικανικές χώρες για να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές και, όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα δεν έκανε απολύτως τίποτα με «γαλάζια» ή «πράσινη» κυβέρνηση. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε εξαιτίας και της πρωτοβουλίας που πήρε η Τουρκία, η οποία ουσιαστικά οργάνωσε το πέρασμα παράνομων μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική στη χώρα μας. Οι παράνομοι μετανάστες μπορούν να αξιοποιήσουν την αεροπορική σύνδεση των χωρών τους με την Κωνσταντινούπολη και να μετακινηθούν στη συνέχεια προς τα ελληνικά σύνορα χωρίς καν να χρειάζονται βίζα για το πέρασμα από την Τουρκία.

Εκτός ΟΝΕ
Η μαζική λαθρομετανάστευση έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την Ελλάδα και μας θέτει ουσιαστικά εκτός ΟΝΕ. Είναι πρακτικά αδύνατο να επιτύχουμε ευρωπαϊκού επιπέδου οικονομικές επιδόσεις, πολύ περισσότερο να διαχειριστούμε το χρέος του ελληνικού Δημοσίου, με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες συγκεντρωμένους στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα.
Η απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της πρωτεύουσας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το οικονομικό, εμπορικό και διοικητικό κέντρο της χώρας και να αναβαθμιστεί ο βασικός τουριστικός προορισμός που διαθέτουμε. Εάν δεν αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή στην πρωτεύουσα και οι βασικές οικονομικές, διοικητικές λειτουργίες, αποκλείεται να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο ευρωπαϊκής χώρας που να βγήκε από μια πολυδιάστατη οικονομική και κοινωνική κρίση με την πρωτεύουσά της να κινείται σε επίπεδα Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ ή Σομαλίας.
Η Ελλάδα έχει περίπου το 2% του συνολικού πληθυσμού της Ε.Ε. και υποδέχεται πάνω από το 90% των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στις 27 χώρες-μέλη. Αναλογικά, θα έπρεπε η Γερμανία να είναι σε θέση να υποδεχτεί 10-12 εκατομμύρια Πακιστανούς, Ιρακινούς, Αφγανούς, Σομαλούς, Μαροκινούς, Νιγηριανούς κ.ά., διατηρώντας την πολύ καλή κοινωνική της υποδομή και τις εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις της. Το πιθανότερο είναι ότι η Γερμανία θα πήγαινε δεκαετίες πίσω και η οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίηση θα δημιουργούσε μεγάλες πολιτικές εντάσεις.

Θύματα οι μη προνομιούχοι
Με τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, αμφισβητούνται βασικά οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των μη προνομιούχων συμπολιτών μας. Η υποδομή του κράτους πρόνοιας δέχεται τεράστια πίεση από τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι βέβαια δεν συμβάλλουν στη χρηματοδότησή της. Η αγορά εργασίας αποσυντίθεται, εφόσον υπάρχει εργατικό δυναμικό που διατίθεται με συμβολική ή και μηδενική αμοιβή και χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, εφόσον εκτιμάται ότι είναι σε ποσοστό 60%-70% εισαγώμενες. Ολόκληρες γειτονιές της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε «γκέτο», ενώ παρατηρείται γενικότερη εξασθένηση της κοινωνικής συνοχής. Η μαζική λαθρομετανάστευση οδηγεί και στην επικράτηση της ανομίας, εφόσον η επιβολή της έννομης τάξης είναι σε πολλές περιπτώσεις πρακτικά αδύνατη – χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν με συμμετοχή παράνομων μεταναστών σε ορισμένα ΑΕΙ της πρωτεύουσας.
Τέλος, υπάρχει κι ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας, εφόσον παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες όπου κυριαρχεί ο ισλαμικός φονταμενταλισμός.

Τουριστική υποβάθμιση
Ειδικά στην Αθήνα η μαζική λαθρομετανάστευση οδηγεί στην τουριστική υποβάθμιση. Το 2011 παρατηρήθηκε μικρή μείωση των αφίξεων επιβατών από το εξωτερικό στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, όπως του Ηρακλείου και της Ρόδου, καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων της τάξης του 20%-30%.
Η δυναμική της τουριστικής υποβάθμισης της πρωτεύουσας ενισχύεται το 2012, εάν κρίνουμε και από τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση του Φεβρουαρίου. Η πληρότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων έπεσε από το 49,2% το 2011 μόλις στο 41,3% το 2012, που αποτελεί και το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των πρωτευουσών ευρωπαϊκών χωρών με ισχυρό τουριστικό τομέα. Επιπλέον, η μέση τιμή ανά δωμάτιο υποχώρησε από 91,7 ευρώ το Φεβρουάριο του 2011 σε 88,3 ευρώ το Φεβρουάριο του 2012. Η αρνητική τουριστική δυναμική που συνδέεται με τη μαζική λαθρομετανάστευση συνέβαλε στο κλείσιμο 18 ξενοδοχείων στο κέντρο της πρωτεύουσας και στην εξαφάνιση από τον τουριστικό χάρτη περίπου του 20% των τουριστικών κλινών.

Πολιτικοί ελιγμοί
Η μαζική λαθρομετανάστευση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο από το 2008, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι του δικομματισμού επιδίδονται σε πολιτικούς ελιγμούς με στόχο να περιορίσουν το εκλογικό κόστος που συνδέεται με τα λάθη και τις παραλείψεις τους σε αυτό το μεγάλης σημασίας ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από το φράχτη στον Έβρο, την κατασκευή του οποίου προωθούσε τότε ο κ. Παπουτσής από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στις τηλεοπτικές και φυσικά αναποτελεσματικές επιχειρήσεις-σκούπα του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη. Όσο για την ηγεσία της ΝΔ, υπόσχεται την «απελευθέρωση» της Αθήνας από το πρόβλημα που ξέφυγε από τον έλεγχο το 2008-2009 με ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή και των συναρμόδιων υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου