16 Μαρτίου 2013
ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Προστασία απαιτούν οι χριστιανοί από τις αρχές μετά το νέο πογκρόμ εναντίον τους από μουσουλμάνους
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Οι χριστιανοί του Πακιστάν απαίτησαν από τις Αρχές να τους προστατεύσουν, καθώς μουσουλμάνοι έκαψαν δεκάδες χριστιανικά σπίτια στην πόλη Λαχόρ, δηλώνοντας για εικαζόμενη διάπραξη βλασφημίας.
Την Παρασκευή περίπου 1.500 εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι έκαναν επίθεση στην χριστιανική συνοικία Μπαντάμι Μπαγκ στη Λαχώρη πυρπολώντας μεγάλο αριθμό κατοικιών και οχημάτων.
Μία ομάδα μουσουλμάνων, προχώρησε απευθείας από το τζαμί προς το σπίτι ενός χριστιανού, κατηγορούμενου για «προσβολή του Ισλάμ». Ο κατηγορούμενος για βλασφημία μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όμως εκατοντάδες χριστιανοί εγκατέλειψαν από φόβο τα σπίτια τους.
Ο χριστιανός, σύμφωνα με φήμες, «προσέβαλε δημόσια τον Προφήτη», όπως δήλωσε στα τοπικά MME ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Τελικώς κανένας κάτοικος της συνοικίας δεν έπαθε το παραμικρό. Αντιθέτως, τραυματίστηκαν 12 Πακιστανοί αστυνομικοί προσπαθώντας να αποσοβήσουν τα χειρότερα, δήλωσε ο ίδιος.
'Όμως, όπως επίσης είπε, "περίπου 20 κατοικίες υπέστησαν υλικές ζημιές", αν και η συνολική και πλήρης εικόνα για τις ζημιές να μπορεί να σχηματιστεί προς ώρας.
Κάτοικοι της ίδιας συνοικίας είπαν στα διεθνή ΜΜΕ ότι "100 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιά".
Στην Λαχώρη κρατείται στην απομόνωση σε αστυνομικό τμήμα ο 20χρονος Σαουάν Μάσιχ, για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι «βλαστήμησε δημόσια τον προφήτη Μωάμεθ» (καταγγελία που εφόσον τεκμηριωθεί απολήγει στην θανάτωση του βλασφημούντος), μετέδωσε στο μεταξύ τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, το Dunya.
Στη χριστιανική συνοικία περιπολούν διαρκώς, πλέον, χίλιοι αστυνομικοί αποτρέποντας την λεηλασία περιουσιών.
Η περιφερειακή κυβέρνηση, η Λαχώρη είναι στο ανατολικό Πακιστάν, καταδίκασε ήδη αυτά τα συμβάντα, δεσμευόμενοι ταυτοχρόνως ότι οι πρωταίτιοι τους θα οδηγηθούν να δικαστούν, ενώ για την χριστιανική κοινότητα "θα λαμβάνονται αποτελεσματικότερα μέτρα προφύλαξης".
Το 2012 πακιστανικό δικαστήριο αθώωσε έφηβη που κατηγορούταν για ασέβεια προς το Κοράνι, με δημόσια δήλωση.
Η διεθνής κοινότητα εναντιώνεται στην επιβολή της θανατικής ποινής για όσους κριθεί ότι προσέβαλαν είτε το Κοράνι είτε τον προφήτη Μωάμεθ και διατυπώνονται παράλληλα, επωνύμως, επισημάνσεις ότι "ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από παρόμοιες διώξεις είναι απλά η ατομική κακεντρέχεια", που τρέφουν μερικοί μουσουλμάνοι για τους χριστιανούς πολίτες.
Σημειωτέον στην δίνη αυτή, ακόμα και όσοι προτείνουν δημόσια κάποια μεταρρύθμιση στα ισχύοντα υφίστανται αμείλικτα "αντίποινα". 'Έτσι (μεταξύ άλλων) καταγράφηκαν στη διάρκεια του 2011 οι δολοφονίες του κυβερνήτη του Πεντζάμπ Σάλμαν Τασίρ και του υπουργού αρμόδιου για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σάχμπαζ Μπάτι.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου