Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Ιουνίου 2010

Ο ΕΥΡΩΠ. ΤΥΠΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Επισκόπηση τύπου  | 15.06.2010

Αμετάβλητος ο Moody’s, ευμετάβλητος ο Άκερμαν

  

Η είδηση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην κατηγορία των σκουπιδιών αναφέρεται σήμερα σε όλες τις γερμανικές εφημερίδες.

Στη γερμανική έκδοση των Financial Times διαβάζουμε: «Ο οίκος αξιολόγησης Moodyυποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην κατηγορία Ba1, γνωστή ως κατηγορία των σκουπιδιών υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι απαιτήσεις εξυπηρέτησης του χρέους σταθεροποιούνται σε διαχειρίσιμα επίπεδα.
Η υποβάθμιση αυτή εκτίναξε τα ασφάλιστρα πιστωτικών κινδύνων (CDS) στις 740 μονάδες. Δηλαδή η ασφάλιση ενός χρηματοπιστωτικού προϊόντος αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ κοστίζει τώρα 740.000. Ταυτόχρονα η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου υποχώρησε κατά μισό σεντ.

Ο οίκος αξιολόγησης αιτιολόγησε την υποβάθμιση αυτή  με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ελληνική οικονομία λόγω των όρων που έθεσαν η ευρωζώνη και το ΔΝΤ για το πακέτο στήριξης.
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο Moodys  τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η Αθήνα για τον περιορισμό του χρέους της και την εξυγίανση των δημοσιονομικών της  θα βάλουν φρένο στην οικονομική ανάπτυξη. Επίσης ο διεθνής οίκος τόνισε ότι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν και να ανατρέψουν τη χθεσινή υποβάθμιση της Ελλάδας είναι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως εκείνη του πακέτου ανάπτυξης και περικοπών και των φορολογικών εσόδων.»

«Οι οικονομικοί αναλυτές δεν εξεπλάγησαν όμως με τη νέα υποβάθμιση της Ελλάδας. Υπογραμμίζουν δε ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες και ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι σταθερή, διότι χάρις στο πακέτο στήριξης η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της από τις αγορές.»

Οι επιθεωρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Αθήνα - κριτική κατά του κ. Άκερμαν


«Επιθεώρηση στην Αθήνα – η ΕΕ και το ΔΝΤ εξετάζουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης στη 
Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η επιθεώρηση των ειδικών της ΕΕ και του ΔΝΤ συνιστά μέρος της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.
Τόσο οι εκπρόσωποι της ΕΕ, όσο και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φαίνονται αισιόδοξοι για την επιτυχία του πακέτου στήριξης. Ανησυχία προκαλεί όμως στους ξένους ειδικούς ο πληθωρισμός. Τον προηγούμενο μήνα ο τιμάριθμος άγγιξε όρια που δεν είχε αγγίξει ποτέ μέχρι τώρα στην Ελλάδα από την εισαγωγή της στην ΟΝΕ. Ως αιτία αυτής της ακρίβειας εκτιμάται η πρόσφατη αύξηση της φορολογίας. Η αύξηση της φορολογίας φαίνεται να οδήγησε αρκετές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο ή σε βαλκανικές χώρες.
Το ΔΝΤ φέρεται να έχει προειδοποιήσει για το πρόβλημα της φθίνουσας ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας από την άνοιξη του 2009 την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, χωρίς όμως η προειδοποίησή του να ληφθεί υπ’ όψιν.»

Γιόζεφ ΆκερμανΓιόζεφ ΆκερμανΤέλος σε σχόλιο της Süddeutsche Zeitung επικρίνεται η στάση Γιόζεφ Άκερμαν όσον αφορά την Ελλάδα με τίτλο «Εντυπωσιακή αλλαγή»: «Μόλις είχε υπογραφεί το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα από την ΕΕ και ο κ. Άκερμαν εξέφραζε τότε τις αμφιβολίες του για το εάν η χώρα θα τα καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο.
Τώρα ο επικεφαλής της Deutsche Bank προχωρά σε μια εντυπωσιακή αλλαγή: Η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της, δηλώνει.
Ασφαλώς οι δηλώσεις αυτές είναι παρήγορες για τη χώρα και επιπλέον η Ευρώπη χρειάζεται αυτή τη στιγμή λίγη αισιοδοξία. Όμως είναι λίγο ανησυχητικό οι απόψεις του επικεφαλής της Deutsche Bank να είναι τόσο ευμετάβλητες.
Διότι οι δηλώσεις του κ. Άκερμαν επηρεάζουν τελικά τα δρώμενα στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. H τράπεζα της οποίας ηγείται είναι ένα μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Όταν αμφέβαλλε για την ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας έθετε εμμέσως πλην σαφώς υπό αμφισβήτηση και την αποτελεσματικότητα του πακέτου στήριξης. Δηλαδή όξυνε έτσι την καθοδική πορεία του ευρώ.
Γι’ αυτό καλό θα είναι ο κ. Άκερμαν να ζυγίζει προσεχώς τις λέξεις που χρησιμοποιεί και να είναι πιο συγκρατημένος, όταν πρόκειται για οικονομικές αξιολογήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου