Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Ιουνίου 2010

Ε. Μυτιληναίος: Τιμωρείται το σωστό επιχειρείν στην Eλλάδα


www.capital.gr - Κεφάλαιο στην ενημέρωση

Ε. Μυτιληναίος: Τιμωρείται το σωστό επιχειρείν στην Eλλάδα 

[ΠΟΛΥ ΟΡΘΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ-ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ: 'ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΑΣ'! ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΕΘΡΙΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (ΓΝΗΣΙΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ) ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΕΘΑ ΑΚΟΜΗ!]

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Δεν έκρυψε την ανησυχία αλλά και το σκεπτικισμό του για το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Έχουμε φτάσει στο σημείο στην Ελλάδα η κερδοφορία, ο περιορισμός του κόστους, η σωστή ανάπτυξη εργασιών και η διεθνής ανταγωνιστικότητα να τιμωρούνται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το κράτος χρωστά στον όμιλο 70 με 80 εκατ. ευρώ σε ΦΠΑ επειδή είναι... ανταγωνιστικός και μπορεί να πραγματοποιεί εξαγωγές.

Πρόσθεσε ότι τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις παρά την αύξηση στους  συντελεστές, θα είναι μικρότερα. Οι οικονομολόγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια καμπύλη για το ύψος των φόρων που εάν την ξεπεράσεις το έσοδο θα είναι μικρότερο. Βρισκόμαστε σε αυτό ακριβώς το σημείο και όπως δείχνουν οι ισολογισμοί του πρώτου τριμήνου του 2010, τα έσοδα από τη φορολογία θα είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πέρυσι οι συντελεστές ήταν μικρότεροι αλλά και το οικονομικό κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό, παρατήρησε ο κ. Μυτιληναίος.

Επομένως –εκτίμησε–  το κράτος βάζει φόρους στις επιχειρήσεις, όχι επειδή προσδοκά αύξηση των εσόδων αλλά προκειμένου να διαφυλάξει πολιτικές ισορροπίες. [ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΕΒΑΡΥΝΘΗΜΕΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΩΜΕ!]
Παράλληλα εμφανίστηκε αιχμηρός απέναντι σε φαινόμενα απερίσκεπτης σπατάλης (δεξιώσεις και πάρτι όπως αυτό στο θωρηκτό Αβέρωφ) που όπως είπε οφείλονται στο γεγονός ότι τα χρήματα που έρχονται εύκολα, σπαταλώνται εύκολα και χωρίς καμία περίσκεψη. Αλλά κανείς δεν αντιδρά γιατί το σύστημα είναι επικεντρωμένο στο να «πάρει τα κεφάλια» όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους επιχειρώντας εντός των συνόρων. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι εάν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις δουλειές παντού. Εάν η εταιρεία μας ήταν στη Νέα Υόρκη θα είχε τρεις φορές την κεφαλαιοποίηση που έχει στην Ελλάδα, κατέληξε.
Τον Ιούλιο η δοκιμαστική λειτουργία της νέας μονάδας

Κατά την παρουσίαση στην ΕΘΕ ο κ. Μυτιληναίος ανακοίνωσε ότι μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως είπε το βασικό πρόβλημα της αγοράς για τους ανεξάρτητους παραγωγούς ήταν μέχρι σήμερα η χαμηλή οριακή τιμή. Ωστόσο οι αλλαγές που αποφάσισε η ΡΑΕ, αναμένεται να κάνουν την αγορά πιο ορθολογική.

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο επετεύχθη σημαντική μείωση του κόστους πρώτης ύλης με το άνοιγμα της αγοράς του LNG και πλέον ο όμιλος αναμένει σημαντική κερδοφορία όταν οι τιμές χονδρικής ανακάμψουν, κάτι που αναμένεται να γίνει στο β εξάμηνο του έτους. Ωστόσο όπως είπε τα πρώτα αποτελέσματα από την πετυχημένη είσοδο στην αγορά του LNG θα φανούν ήδη στα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος η υπάρχουσα σύμβαση προμήθειας αερίου από τη ΔΕΠΑ θα χρησιμοποιηθεί ώστε να υπάρχει ένα μίνιμουμ φορτίο βάσης αρχικά για τις μονάδες της Συμπαραγωγής και του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια και για το joint venture της Κόρινθος Power.

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για το τιμολόγιο προμήθειας της ΑτΕ ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μεταξύ δύο βασικών σεναρίων: Το πρώτο αφορά στην επέκταση του νυχτερινού τιμολογίου για κάποιες επιπλέον ώρες, ενώ οι υπόλοιπες ανάγκες της ΑτΕ θα καλύπτονται από τις μονάδες του ομίλου, καθώς το Lng μειώνει το κόστος.

Το δεύτερο σενάριο είναι πιο πολύπλοκο και προβλέπει διαφοροποιημένο τιμολόγιο προμήθειας φθηνότερο από το υπάρχον ωστόσο η ΔΕΗ θα παίρνει ως αντάλλαγμα 2 με 2,5 χιλιάδες ώρες ετησίως ισχύ 300MW από την παραγωγή του ομίλου. Η ενέργεια θα παρέχεται στη ΔΕΗ σε ώρες αιχμής όταν δηλαδή η ΟΤΣ είναι υψηλή, γεγονός που μεταφράζεται σε σημαντικό όφελος για τη ΔΕΗ. Όποια από τις δύο λύσεις επιλεγεί το καθαρό τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο για τον όμιλο, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη ΜΕΤΚΑ ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι υπάρχουν προκαταρκτικές σκέψεις για μεταφορά της έδρας της εκτός Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ώριμη απόφαση. Εντός Ελλάδας, η εταιρεία ενδιαφέρεται κυρίως για το έργο της Πτολεμαΐδας 5 καθώς και για το έργο του Αστακού, εφόσον αυτό προχωρήσει καθώς όπως είπε είναι ακόμη πολύ πρώιμο.

Για τα μεγέθη του ομίλου ο κ. Μυτιληναίος επανέλαβε την πρόβλεψη για τζίρο της τάξης του 1 δισ. ευρώ για τη χρονιά που διανύουμε, που όπως είπε θα επιτευχθεί «με άνεση».

Τέλος σε σχέση με την ΑτΕ ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι σκοπός είναι να μειωθεί το κοστολόγιο για την αλούμινα στα 250 δολάρια και για το αλουμίνιο στα 1736 δολάρια, δηλαδή σε επίπεδα πολύ καλύτερα από το διεθνή μέσο όρο.

http://www.capital.gr/news.asp?id=992882

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου