Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


****************************************************************************************************************************************

.

.
-----------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΧΗΣ
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κείμενα του Παν. Μαρίνη δημοσιευμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Απριλίου 2017.
******************************************************

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ - ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα

.

.
ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ - κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ
κλικ στην εικόνα
****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

21 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΟΠΙΜΩΣ "Υπάρχει κάτι λάθος και διεστραμμένο στην έννομη τάξη μας!"

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012


ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ... Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ TONY MARTIN

Το βράδυ της Κυριακής δεκάδες κάτοικοι από την περιοχή του Τραγανού βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 35χρονο, που το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής τραυμάτισε σοβαρά έναν 36χρονο αθίγγανο στο Σταφιδόκαμπο. 

Η κινητοποίηση των κατοίκων του Τραγανού ήταν πρωτοφανής και ίσως η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, καθώς, σύμφωνα με το συγκεντρωμένο πλήθος, εκπροσωπήθηκαν όλες οι οικογένειες του Τραγανού με την παρουσία τουλάχιστον ενός ή δύο μελών τους.
 
Ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιων του Εισαγγελέα Αμαλιάδας και μετά την απολογία του στον Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβολή χρηματικής εγγύησης, τακτική παρουσία το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα....


Ο δράστης – ιδιοκτήτης θερμοκηπίου είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον 36χρονο και δύο ομόφυλούς του, ενώ φέρονται να επιχειρούσαν να κλέψουν διάφορά αντικείμενα από τους χώρους του.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας από νωρίς έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς το πλήθος ήταν μεγάλο και ανάγκασε τις Αρχές να κλείσουν το δρόμο τουλάχιστον για τρεις ώρες.
Οι κάτοικοι του Τραγανού - οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και συνθήματα συμπαράστασης τη στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγούσαν ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα τον 35χρονο συγχωριανό τους, - διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που βιώνουν καθώς συχνά βρίσκονται να είναι τα θύματα κλοπών και ζήτησαν προστασία από την Αστυνομία, ενώ παράλληλα υποστήριζαν τον 35χρονος λέγοντας πως δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον αθίγγανο.

Τον Απρίλιο του 2011 ένας 77χρονος χωρικός από τον Ελαιώνα Διακοφτού Αχαΐας καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη γιατί σκότωσε τον έναν από τους κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο.
Ο 77χρονος καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια & 6 μήνες σε συγχώνευση).
Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η μεγαλύτερη δυνατή που επιβάλλεται στο συγκεκριμένο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.
Μετά τη δίκη που κράτησε περίπου 13 ώρες ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού προηγουμένως άσκησε έφεση.

Στην Μ. Βρετανία μία παρόμοια περίπτωση σχετικά με τα όρια της αυτοάμυνας, που γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα και έφερε μεγάλες συζητήσεις και την ανάλογη πόλωση («δολοφόνος» ή «ήρωας»;), ήταν αυτή του Tony Martin, ενός αγρότη από το Norfolk της Αγγλίας, ο οποίος το 1999 πυροβόλησε και σκότωσε έναν διαρρήκτη και τραυμάτισε έναν άλλον που και οι δύο είχαν μπει στο σπίτι του να τον κλέψουν, ενώ άλλος ένας περίμενε απέξω με το αυτοκίνητο. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία, θεωρώντας ότι ξεπέρασε τα όρια της νόμιμης άμυνας. 

Τη νύχτα της 20ής Αυγούστου 1999, ο 55χρονος τότε Μάρτιν, που ζούσε μόνος του στην αγροικία του στο Emneth Hungate του Norfolk, που είχε κληρονομήσει από το θείο του αντιλήφθηκε να έχουν εισβάλει στο σπίτι του κλέφτες..
Πριν από αυτό το περιστατικό τον είχαν διαρρήξει συνολικά δέκα φορές, είχαν αφαιρέσει από το σπίτι έπιπλα αξίας 6.000 λιρών και ο Martin πολλές φορές είχε διαμαρτυρηθεί για την αδράνεια της αστυνομίας.
Εκείνο το βράδυ, δύο διαρρήκτες – ο 29χρονος Brendon Fearon και ο 16χρονος Fred Barras 16 – που ήταν τσιγγάνοι, μπήκαν στο σπίτι του Martin, ο οποίος μόλις τους αντιλήφθηκε πυροβόλησε μέσα στο σκοτάδι, με μια καραμπίνα Winchester που είχε για τα πουλιά. Ο Fearon, χτυπήθηκε στο πόδι, και ο Barras στην πλάτη. Ο Barras βγήκε τελικά μέσα από το παράθυρο, αλλά πέθανε επί τόπου.

Την εποχή που έλαβε χώρα το συμβάν υπήρχε έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή που ήταν αγροτόσπιτα. Σύμφωνα με μία έρευνα σε 120 γεωργούς, βρέθηκε ότι το ένα τρίτο είχαν υποστεί λεκτική κακοποίηση και ένας στους 10 σωματική κακοποίηση, ενώ σχεδόν οι μισοί (45%) είχαν υποστεί βανδαλισμούς και το 20% είχαν υποστεί επιθέσεις εμπρησμού. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για το BBC, έδειξε επίσης ότι το 55% είχε υποστεί διάρρηξη, με τα γεωργικά μηχανήματα να είναι ο πιο δημοφιλής στόχος, καθώς επίσης και τα ζώα και τα φυτά τους.
Στις 10 Ιανουαρίου 2000, ο Fearon και ο 33χρονος Darren Bark (που περίμενε με το αυτοκίνητο), καταδικάστηκαν ο μεν Fearon σε τρία χρόνια φυλακή, ο δε Bark σε 30 μήνες φυλακή. Ο Fearon, βγήκε από την φυλακή στις 10 Αυγούστου 2001. Ο Fred Barras, που σκοτώθηκε είχε ποινικό μητρώο γεμάτο καταδίκες, έχοντας συλληφθεί 29 φορές και έχοντας καταδικαστεί για επίθεση σε αστυνομικό, κλοπή, μέθη και διατάραξη. Τη νύχτα που σκοτώθηκε, είχε βγει από την φυλακή με εγγύηση.

Στις 23 Αυγούστου 1999, ο Martin καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία κατά του Barras και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Fearon (φώτο).
Το αγγλικό δίκαιο επιτρέπει σε ένα πρόσωπο να σκοτώσει ένα άλλο σε αυτοάμυνα, μόνο εάν το άτομο που υπερασπίζονται τον εαυτό του δεν χρησιμοποιεί παραπάνω από «εύλογη βία» [ΑΥΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ!!!]. Το δικαστήριο είναι υπεύθυνο να διαπιστώσει αν υπάρχει υπέρβαση της εύλογης βίας. Το μικτό ορκωτό δικαστήριο έκρινε τον Martin ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση με πλειοψηφία 10 προς 2 και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Ο δικηγόρος του Μάρτιν, δήλωσε: «Είναι φοβερό το γεγονός ότι η οικογένεια κάποιου με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για διαρρήξεις και επιθέσεις θα πρέπει να επιχειρήσει να διεκδικήσει οποιαδήποτε αποζημίωση για τον τραυματισμό, ενώ πυροβολήθηκε την ώρα που ήθελε είχε εισβάλει για να κλέψει στην κατοικία ενός αθώου ... Υπάρχει κάτι λάθος και διεστραμμένο στην έννομη τάξη μας».
Ο Μάρτιν άσκησε έφεση αλλά και το Εφετείο δεν δέχτηκε ότι είχε πυροβολήσει όντας σε θέση άμυνας. Η υπεράσπιση υπέβαλε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Martin έπασχε από παρανοϊκές διαταραχές της προσωπικότητας που απευθύνονταν ειδικά σε οποιονδήποτε απρόσκλητο έμπαινε στο σπίτι του [ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ! Ο ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ! ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΝΟΪΚΟΣ! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΔΕΧΕΣΑΙ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΗ!] . Αυτή η άποψη έγινε δεκτή από το Εφετείο και, για λόγους μειωμένης ευθύνης, η ποινή του μειώθηκε σε πέντε έτη, συν τρία χρόνια για τον τραυματισμό του Fearon.
Στις 28 Ιουλίου 2003, ο Martin βγήκε από την φυλακή αφού εξέτισε τρία χρόνια από την πενταετή ποινή του, για λόγους καλής διαγωγής.
Το BBC ανέφερε το 2003 ότι οι υποστηρικτές του Fearon, επικήρυξαν το κεφάλι του Martin για πολλές δεκάδες χιλιάδες λίρες. Το 2003 η εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι ένας ξάδελφος του Barras είχε πει ότι προσφέρει 60.000 λίρες για το κεφάλι του Martin.
Το 2004 κυκλοφόρησε το βιβλίο ‘A Right to Kill?’ που περιγράφει την ιστορία του.
--------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου